dimecres, 25 d’abril del 2012

DEMANEM NO PAGAR PER L'AUTOPISTA

En el ple d'esta setmana, una vegada més tornarem a demanar (i ja en van unes quantes) que s'alliberen els peatges de l'AP-7 des de Castelló fins a Vinaròs. ÉS a dir, que els que vivim a les comarques de Castelló (i la resta d'usuaris també, evidentment) no hàgem de pagar per prendre l'autopista i anar, per exemple, a Orpesa, a Benicarló o Alcalà de Xivert. Esta reinvindicació, que estem fent des del BLOC des de ja fa molts anys, (crec que des de fa ja massa anys), continua sense veure's recompensada en forma de voluntat política per part dels dos grans partits polítics, PP i PSOE. Quan a Madrid estan els uns o els altres, i a València igual, tant fa, ja que no hi ha manera de fer-los veure que necessitem moure'ns per les nostres comarques de forma lliure i gratuïta. I no només perquè això suposaria per a tots els castellonencs un estalvi de vora 100 euros anuals, sinó perquè, a més a més, afavoriria també el transport de mercaderies entre els nostres pobles, i també l'afluència i moviment dels turistes. I tot açò, com dic, que és de caixò, no hi ha manera de fer-ho entendre ni a València ni a Madrid. I per tant, i a diferència d'altres zones d'Espanya, els valencians som dels que menys Kilòmetres d'autovies tenim i dels que més kilòmetres de peatges tenim. El món al revés, com ja és costum. Continue sense entendre quins arguments tenen per tal de negar-nos esta evidència que cau pel seu pes. Però com dic, hui tornarem a manifestar a Betxí (i prèviament ja ho hem fet a les Corts i a la Diputació) que NO VOLEM CONTINUAR PAGANT PER UTILITZAR L'AUTOPISTA.

dimarts, 17 d’abril del 2012

MENYS DINERS DE L'ESTAT PER ALS VALENCIANS


Les "bones" notícies per als valencians continuen venint de forma ininterrompuda, des de fa algunes setmanes... i això que esperàvem que Sant Mariano ens traguera les castanyes del foc, però ja veem que això no serà possible, almenys de moment.

En este sentit, un dels pitjors colps que hem rebut tots els valencians en els darrers dies ha sigut el del finançament que tindrem per part de l'estat per a enguany, per al 2012.

Les xifres parlen per elles mateixes ja que, segons la CAMBRA DE CONTRACTISTES VALENCIANA, enguany rebrem 200 euros per càpita, enfront dels 329 de mitjana per a la resta de l'estat, cosa que suposa un 40% menys. I això que ací i allà manen els mateixos! Doncs menys mal, perquè si no la cosa ja seria massa... Repetisc:

329€ per càpita per a tot l'estat
200€ per càpita per als valencians


Evidentment, això cap territori ho pot suportar. I menys, si tenim en compte les altres dades colaterals que s'hi adjunten: vora 10.000 milions d'euros de dèficit en finançament per part de l'estat des de l'any 2000 (com es veu, té igual que manen els uns o els altres); corredor mediterrani aplaçat sine die; els primers al cap del fracàs escolar; dels primers en deute públic; dels primers en autopistes de peatge, dels últims en autovies... ara bé, els primers en GRANDES EVENTOS, indiscutiblement.

Lamentablement, o molt canvien les coses, o crec que els problemens que tindrem tots els valencians i valencianes aniran agreujant-se en els pròxims mesos. I això en part, perquè des de l'estat no ens tenen en compte per a res. I com dic, ni els uns ni els altres. Alguna cosa haurem de fer, entre tots, per tal d'acabar amb este permanent ninguneig que patim des de Madrid. Alguna cosa haurem de fer.

dimarts, 10 d’abril del 2012

MOTOS ELÈCTRIQUES PER A LA POLICIA LOCAL


Després de mesos d'haver-les seleccionat, demanat i pagat, han arribat per fi les motos elèctiques que hem comprat per a la nostra policia local. Acomplim hui, per tant, un nou compromís que ens havíem fixat en la campanya electoral i que era també una reivindicació popular.

Des de l'equip de govern estem convençuts que la compra d'estes motos aportarà una sèrie de millores en el servei de policia local municipal. En primer lloc, perquè suposarà un estalvi important en carburant al llarg de l'any. De fet, no cal fer uns càlculs massa llargs per extraure eixe estalvi: si actualment el cotxe de policia fa uns 40.000km a l'any i gasta aproximadament entre 15 i 20 litres cada 100 km (lamentablement, és el que gasta un 4x4 d'eixes característiques anant pràcticament sempre en segona i tercera marxa), l'estalvi serà de vora 3.000€ anuals suposant que les motos facen uns 20.000km a l'any (i l'altra meitat en cotxe). I això, degut a que estes motos només gasten 60 cèntims d'euro cada 100km, un gran avantatge i més en estos moments que la gasolina està pels núvols.

En segon lloc, ens beneficiarem d'uns vehicles respectuosos amb el medi ambient ja que, com acabe de dir, les motos són elèctriques i, per tant, contaminen molt menys que un vehicle "normal". A més, el fet de ser elèctiques suposa que no han de fer ni canvi d'oli, ni d'embragament, ni de cadenes... amb la qual cosa, l'estalvi econòmic és encara superior.

Per últim, pensem que anant en moto, els agents de policia tenen la possibilitat d'apropar-se més a la gent i, per tant, ser més propers als nostres veïns i donar un servei més directe.

Per tot, crec que la decisió que hem pres té, potencialment, avantatges directes i immediats de cara a tota la ciutadania. Per l'estalvi, pel respecte al medi ambient i per la proximitat al ciutadà. Estem davant, per tant, d'una nova actuació que, sense cap mena de dubte, tornarà a ser un referent de bona gestió en les nostres comarques.

dimarts, 3 d’abril del 2012

PER UNS POCS ENS FOTEM TOTS


Molts dies vaig a deixar o a recollir el meu fill a Pequelar. I en eixe trajecte, que sempre que puc faig a peu, passe per davant del Centre de la 3ª Edat. I la veritat és que, molts dies, veig el desastre que hi ha organitzat al jardí d'este edifici: sovint papers, envoltoris d'aperitius, llaunes de begudes... i en ocasions, en massa ocasions, bancs trencats, barres de fusta arrancades o papereres rebentades. I especialment, això ocorre després dels caps de setmana.

Crec que, arribat a este punt i en este cas en concret, s'ha arribat al límit. Això vol dir que, lamentablement, en breu haurem de llevar tots els bancs del jardí i deixar passar un temps de reflexió per tal de mirar de canviar els hàbits d'alguns. És a dir, per culpa d'uns pocs, ens haurem de fotre tots.

Moltes vegades l'ajuntament ja no arriba a poder solucionar tots els problemes que es deriven de mals hàbits: papers que es tiren al terra en compte de a les papereres, gossos fent les seues necessitats als carreres, mobiliari urbà trencat, etc.

Tot això, lamentablement, ens costa molts diners a tots que, com sabeu, en els dies que transcorren són més necessaris que mai.

Des de l'ajuntament, assumim la part de responsabilitat que ens pertoque i vos assegure que no hi ha dia que passe que no intentem acometre totes estes deficiències. Però crec, sincerament, que és també cosa de tots i que, si col·laborem tots un poquet i arrimem tots el muscle, el nostre poble, el poble de tots nosaltres, el nostre Betxí, funcionarà molt millor, tindrem els carrers més nets i, sobretot, estalviarem diners que podem utilitzar per oferir altres serveis als nostres veïns. ÉS COSA DE TOTS.