dijous, 26 de juliol del 2012

RENUNCIE A LA PAGA DE NADAL

Anit es va celebrar ple ordinari del nostre ajuntament. I només començar, vaig anunciar una sèrie de mesures ben importants de cara als pròxims mesos i, sobretot, de cara als pressupostos de 2013. Les mesures anunciades són les següents:

1. SAlva Rius, primer tinent alcalde i jo, renunciem a la paga de Nadal en solidaritat amb els treballadors del nostre ajuntament.

A pesar d'això, mostrem el nostre rebuig a la mesura presa per part del govern central, que afecta a moltíssims treballadors del nostre país. I més encara perquè estes mesures aprovades pel govern de Rajoy van dirigides a les classes més desafavorides i, en cap cas, als més potentats ni als polítics.

A tall d'este punt és ben curiós, si més no, el fet que els regidors del PP de Betxí es mostraren al 100% d'acord amb l'eliminació de la paga als funcionaris i la resta de mesures. En canvi, però, van ser incapaços de prendre la iniciativa i proposar ells mateixa una rebaixa en les seues assignacions econòmiques de l'ajuntament. Ja dic que, com a mínim, és ben curiós [per no dir que n'hi ha que tindre barra!].

2. Forta reducció de les assignacions als partits polítics per als pressupostos de l'any que ve.

Esta mesura, que proposarem per als comptes de 2013, entrarà en vigor si és recolzada convenientment per la resta dels partits representats al nostre consistori ja que, com sabeu, el BLOC governa en minoria. Per tant, esperem que siguen conscients de l'actual situació econòmica i l'aproven amb nosaltres.

3. Limitació dels dies d'assegurança de bous pagats per l'ajuntament

Des de fa alguns anys, l'ajuntament paga les assegurances de tots els actes taurins que se celebren al poble. Pensem que és convenient limitar-los, i més en els dies que corren. Per tant, proposem que, l'ajuntament, subvencionarà els 5 dies de les festes de setembre, més 4 dies als Quintos i 3 a cada un dels dos barris. És a dir, 15 dies en total, enfront dels 17 que, per exemple se celebraran enguany.

dimarts, 17 de juliol del 2012

PUNT I FINAL? O PUNT I SEGUIT?

La veritat és que hui no sé per on començar. Han sigut tants els despropòsits que s'han succeït en els últims dies, que vos puc ben assegurar que resulta difícil saber per on començar. Però em llançaré endavant pels últims fets.

Fa només uns pocs dies que la filla del nostre ex-president Fabra va dir, al congrés dels Diputats, que "se jodan", dirigint-se expressament als aturats. Com sabeu, FAbra pertany al partit que a la nostra terra guanya totes les eleccions des de fa ja massa anys i que, durant l'interval que va de cita electoral en cita electoral, periòdicament practica amb alegria i prepotència fets com estos. Però al cap de quatre anys, torna a guanyar.

Uns dies abans, el sr. Rajoy feia un retall en drets socials sense precedents, retalls que pagarem la gent normal, com tu i com jo perquè, que jo sàpia, s'han llevat prestacions sanitàries i educatives, s'ha augmentat l'IVA a tots, s'han reduït les pensions, s'han llevat les deduccions per les cases, etc etc, però no s'han augmentat, per exemple, els impostos als més rics, com ara la Duquessa d'Alba o a l'amo de Zara, per posar només un parell d'exemples. De fet, tu i jo pagarem més IVA, igual que la duquessa i que el sr. Ortega, amb els distàncies que ens salven d'ells... i poc més.

Enmig de tot este entramat, s'ha oblidat per la precipitació dels fets al sr. Castiñeira, l'electricista gallec que durant anys ha anat minant els béns i els dienrs de la catedral de Compostel·la, fins a fer-se amb un botí de més de 2 milions d'euros en metàl·lic. Dos milions d'euros que, amb el beneplàcit del PARTIT POPULAR i les mesures de Rajoy, hauria pogut declarar i blanquejar, pagant només un 10%, amb la qual cosa se li haguera quedat net 1.800.000€. No està mal, la veritat, per a un electricista.

Amb tot, la pregunta que em salta a hores d'ara, és la següent: realment estem farts? o només és una rabieta que ens pilla en calent i la gent seguirà donant-li la majoria al Partit Popular, com des de fa anys? La gent té la paraula i espere que el que uns pocs ens estan fent a uns molts ara, no quede en l'oblit. Veurem què passarà.

dimarts, 10 de juliol del 2012

SANT CRISTOFOL


Esta vesprada, i com tots els anys, celebrarem al nostre poble la tradicional cavalcada de Sant Cristòfol, patró de tots els conductors.

Com ja és tradicional, la processó de vehicles començarà a les 8 de la vesprada a la Plaça Major i al finalitzar el recorregut pels carrers de Betxí s'arreplegarà el típic detall preparat per part de l'Ajuntament que, enguany i seguint l'austeritat general, ha reduï també el seu pressupost.

Vos esperem, per tant, a la cavalcada de SANT CRISTÒFOL 2012.