dimarts, 28 de març del 2017

EL NOU PUNTARRÓ

Ahir vam acabar les obres d'ampliació del vial del Puntarró que haurà de significar, a curt termini, el pas de trànsit pesat per fora del poble cap a les indústries de Cartonajes La Plana, San Alfonso i Pavimbe.

Amb les actuacions dutes a terme, el camí ha passat a tindre una amplària de 12 metres i, el que és més important, s'ha eliminat la corba tancada que hi havia en eixe punt i que impedia el creuament de dos vehicles de gran tonatge per la falta de visibilitat.

A hores d'ara, per tant, s'ha donat un passet més, este molt important, per al que haurà de significar la ronda nord-est per traure definitivament el trànsit pesat per fora del casc urbà.  El projecte ha tingut un cost aproximat de 60.000€ i ha sigut executat per una empresa local. 

I he de dir, a més a més, que sense predisposició dels propietaris de les finques afectades haguera sigut impossible dur-lo a terme.  Per això vull agrair, des d'estes línies, la seua total col·laboració amb el nostre poble.

A partir d'ara, comencem a treballar en el projecte d'elevació del pas per dins del riu, que significarà el pla decisiu per fer realitat este trascendental pla que suposarà, amb tota seguretat, un abans i un després en el trànsit rodat del nostre municipi.  Entre tots, hem de fer-lo realitat el més prompte possible.

dimecres, 15 de març del 2017

SILVERIO I BORRIOL

 
Fa molts anys que conec l'actual alcalde de Borriol, Silverio Tena.  De fet, Silverio ha sigut una persona, un amic, que pràcticament puc dir que en el meu recorregut per la política ha anat de forma paral·lela.  I sempre ho ha fet mirant pel seu poble, Borriol.

Per a Silverio, el seu municipi i la seua gent sempre han centrat la seua activitat política.  I els seus comentaris, sempre han anat dirigits a millorar-ne la situació, a buscar solucions als problemes.  I així és com, el 2015, va arribar a l'alcaldia amb un grup de gent sana, treballadora i que només té un únic objectiu: millorar Borriol.

Crec que, a hores d'ara, tots coneixem com ha estat la situació política en els anys immediatament anteriors a l'alcaldia de Silverio.  Una política judicialitzada, mediàtica, en unes condicions  gens desitjables i amb unes històries pròpies de novel·les televisives.  Tot això, i molt més, és el que va canviar amb l'arribada de Compromís al govern.

Però sembla que altres interessos s'han posat per damunt del trellat, del bon fer, de l'estabilitat i de la discreció.  Per això, hui més que mai, anime els companys de Borriol a seguir treballant pel seu poble, com sempre han fet, i a l'amic Silverio a no defallir i a seguir lluitant pels seus veïns i veïnes.  Com sempre ha fet.

dijous, 9 de març del 2017

BORSA DE TREBALL LOCAL

Hui hem aprovat, en junta de govern, la constitució de les basses per al que serà la III BOSSA DE FOMENT DE L'OCUPACIÓ LOCAL.  És a dir, el mecanisme que tenim al nostre municipi per contractar a moltíssims veïns durant uns mesos per dur endavant tasques de millora del poble.

He de dir, per a ser sincers, que una de les coses de les quals més orgullos n'estic durant estos anys que duc d'alcalde és d'haver pogut crear esta eina que al llarg de l'any ocupa, encara que siga durant un temps, a moltíssima gent.  De fet, per tal que vos feu una idea, des del maig de l'any passat han passat per este treball més de 60 persones.  Que es diu prompte.

Ara, quan ja està acabant-se l'anterior borsa, anem a obrir-ne una de nova en les pròximes setmanes.  Segurament, el dia 20 d'este mes.  Això vol dir que heu d'estar tots atents a l'obertura i als requisits que es demanen, i que tots fem el boca-boca per tal que puga apuntar-se el màxim nombre de gent del nostre municipi.

En breu, per tant, tindrem noves persones disposades a treballar per millorar el nostre municipi: que estiga més net, que tinga un millor manteniment dels edificis, que atenga millor a la gent, etc.  Tot, gràcies a esta iniciativa i a la gent que hi col·labora.