dijous, 22 de juliol del 2010

EL PSOE PARALITZA L'ARRIBADA DE L'AVE I LA CONSTRUCCIÓ DEL CORREDOR MEDITERRANI


Els retalls que el ministre de foment, José Blanco, va presentar la setmana passada respecte dels projectes que hi hava previstos ha afectat les nostres comarques de manera clara i contundent.

Tot que, com han ressaltat alguns mitjans de comunicació el País Valencià no és la comunitat autònoma que més retalls ha patit, el cert és que estos dos projectes eren (són) importantíssims per a la nostra economia i societat.

L'arribada de l'AVE és fonamental per tal de millorar les nostres comunicacions amb les grans ciutats que ens envolten, per tal de portar turistes i per tal fer fluir de manera més còmoda, fàcil i ràpid els nostres intercanvis personals. I els valencians, en este sentit, no estem demanant res que no ens corresponga.

En la imatge, es pot veure com ja fa molt de temps que hi ha ciutats a Espanya que estan unides per l'alta velocitat des de fa molts anys. Els valencians, com en altres coses, res de res.

Pel que fa al corredor mediterrani, esta infraestrucutra és, si cap, encara més important per a la nostra terra. La seua construcció permetria l'establiment d'un eix principal econòmic que uniria les nostres comarques amb Europa, des d'Andalusia passant per Catalunya. Evidentment, no cal ni dir la falta que ens fa tot això, i més en estos moments.

Tot i això, estos projectes han quedat en l'aire, al meu entendre, bàsicament per dos motius: 1, que a Madrid ens ningunegen constantment, tant els uns com els altres; 2, no tenim cap força valenciana forta representada al Congrés per demanar allò que ens mereixem, com fan per exemple els catalans, els bascos, els canaris i ara, fins i tot, els càntabres.

Esperem que açò algun dia canvie, que els valencians tinguem realment veu i vot a Madrid i que puguem demanar allò que ens mereixem. Projectes com ara l'AVE i el Corredor Mediterrani.