dijous, 29 de gener de 2009

ELS DINERS DE CAMPS

El passat dijous 29 de gener vam fer una comissió d'urbanisme a l'ajuntament. Entre els punts de l'ordre del dia n'hi havia un que em va cridar l'atenció: "Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis".

El títol, com veeu molt rimbombant, pareix insinuar alguna cosa d'especial. I sí, és especial, però no tant. És, en essència, un fons de capital que la Generalitat Valenciana, amb Camps al capdavant, té pensat crear per ajudar els ajuntaments del País Valencià. És a dir, si fa no fa, és el mateix que ZP va fer fa ara només unes setmanes.

La cosa no tindria major importància si no fóra perquè justament en l'últim ple de l'ajuntament el grup socialista va instar Camps a fer això. Nosaltres vam dir que bé, que qualsevol euro és benvingut, sobretot en estos dies però que, tot i això, no és suficient, perquè als valencians en general i als betxinencs en concret encara ens deu l'estat moltíssims milers d'euros (vull recordar, en este punt, que som l'única comunitat que no arriba a la mitjana de riquesa espanyola i que, tanmateix, som tan BONS que així i tot donem diners a l'estat perquè els invertisca en altres regions, perquè som ELS MÉS SOLIDARIS DEL MÓN).

La sorpresa nostra va ser quan el grup Popular es va unir a les nostres i argumentacions. Però lluny de recolzar la proposta, com vam fer nosaltres, el PP les va prendre per tal de votar en contra.

I clar, ara la sorpresa ha estat majúscula quan, després d'aquella discussió, pocs dies després deixen damunt la taula la mateixa proposta que havien fet els socialistes i que ells havien rebutjat.

Per favor, si algú m'ho pot explicar, que m'ho explique. Jo ja no entenc res. Diria que la política és així de divertida però potser caldria dir millor que la política és així de rara.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pum, pum, puuuuum!
Tio Mascleeeeeeeeeeeet

Anònim ha dit...

Jo encara diria més: si algú, i per favor que no siga un economista (no és el moment de fer prediccions), me pot explicar d'on ha de traure el Molt Honorable la pasta per pagar el fons, que m'ho explique. Entre tant, ja comence a tremolar en pensar on aniran a parlar tans diners en Betxí. Una altra obra per a la posteritat?

Anònim ha dit...

I ja sabem quants diners li han tocat en la pedrea al nostre poble? Ens dóna per a mitja dotzena de bous?

Remolar ha dit...

Betxí rebrà 1.006.000 euros del Fons Estatal (de ZP) i, si tot va com s'està dient, se li assignaran al voltant de 1.040.000 euros del fons Valencià.