dimarts, 17 de febrer del 2009

JA T'HO HAVIA DIT

Tinc gravades moltes imatges de la infància, jugant als carrers de Betxí a futbol, a bali bala, a xurro va, a santets, a les xapes... però ahir, caminant per la muntanya vaig caure un bac (sense conseqüències) i em va vindre a la ment un altre record.

Vaig rememorar les voltes que de menut havia fet algun empastre, o havia trencat alguna cosa, o m'havia fet mal... En estos casos, el dolor era fort, però pitjor era quan, a continuació, sentia la veu de ma mare amb les paraules que no volia sentir: "JA T'HO HAVIA DIT, QUE ET FARIES MAL". Això era la puntilla que et refregava per la cara sense subtileses que t'havies equivocat però, sobretot, que l'altra part tenia raó.

Salvant les distàncies, els anys, i els protagonistes, malauradament en l'àmbit social en general i en el nostre ajuntament en particular ha passat una cosa semblant. Jo estic vora dos anys de portaveu del BLOC, però han sigut moltes les ocasions en què li he dit a l'alcalde que les seues actuacions, sobretot les econòmiques, no eren les correctes. Que s'equivocava, que estirava més el braç que la mànega, que havia d'estalviar per a temps futurs, que no calia despilfarrar tant com ho feia. I ara, els resultats ens donen la raó. El gran dèficit de l'ajuntament i la caòtica situació econòmica en què es troba ha fet que rectifique polítiques que nosaltres ja en el seu moment li vam dir que eren errònies.

És ara, per tant, el moment de dir-li: "JA LI HO HAVÍEM DIT, SENYOR BLASCO".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'he llegit el teu bloc i estic sorpresa.

És cert que hi havia escoltat que l'ajuntament tenia "crisi" però no pensava que fóra per a tant i tinc dubtes: En què s'ha gastat els diners? La veritat que vaig poc per Betxí, peró no veig que estiguen els carrers alçats per obres (com Madrid, ja,ja,ja,ja), tampoc veig que hi haja hagut cap canvi com jardins, carrers de vianants, nous locals populars, etc...

I per un altre costat el dubte que tinc és: Com tenen previst solucionar-ho? Pujaran els impostos municipals? Reduiran costos en festes? Posaran una vidriola en la porta de l'ajuntament per a demanar almoina? Suspensió de sou a l'alcalde?

Al final el perjudicat serà el veïnat, com sempre.

Anna

Remolar ha dit...

Hola, Anna, m'alegre que hages llegit el meu bloc. Et comente breument: el deute ascendix a 4 milions d'euros, que s'han gastat amb polítiques majoritàriament "de cara a la galeria" com festes (el pressupost dels últims anys era de 300.000 euros i se'n gastaven 600.000), pèrdues en serveis que els interessaven (el futbol base té un cost per al poble de 140.000 euros anuals), etc. A tot això, cal tindre en compte que totes les obres que s'han fet en l'útlima legislatura han anat a crèdit, amb la qual cosa hem de pagar molts interessos, durant molts anys. En definitiva, s'ha fet una política econòmica nefasta que tardarà molt a solucionar-se i que deixa empantanat l'ajuntament, els ciutadans i sobretot el següent equip de govern. Ara, efectivament, una de les solucions és pujar els impostos, com ja estan fent, o reduir serveis (eliminar dies de recollida de residus, per exemple), com també estan fent.
Les conseqüències anirem veent-les però, com et comente, les pagarem entre tots.