divendres, 26 de juny del 2009

MESTRESSES DE CASA

L'altre dia vaig assistir als actes de commemoració de les "Ames de casa" de Betxí, que feen 25 anys. I per això vull aprofitar este article per donar-los l'enhorabona a totes elles, i a tot el poble de Betxí, perquè la veritat és que podem estar tots contents i orgullosos de tindre una entitat com esta que durant 25 anys ha estat treballant per la cultura, les tradicions i els drets de les persones del nostre poble.

La veritat és que el dinar va estar molt ben organitzat, i va ser tot un èxit de participació. 25 anys en els quals diverses betxinenques han format part de la directiva, també amd diverses presidentes, que van rebre un merescut homenatge en l'acte.

Com elles deien, estos vint-i-cint anys han significat molt per a elles, tant pel que fa al seu paper a l'interior de la societat, com pel que fa a la mateixa entitat, que hui en dia arreplega centenars de dones de Betxí.

Des d'ací felicitar a totes elles i encoratjar-les a seguir treballant pel nostre poble que tant estimem. ENHORABONA A TOTES.

29 comentaris:

Paco Piquer ha dit...

A betxí hi ha una altra associació compromesa amb el poble i amb el País que té més de vint-i-cinc d'anys i que desenvolupa una tasca cultural de gran nivell i que fins ara no ha gaudit del reconeixement que se mereix; estic parlant del Col·lectiu.

Eixa és la meua humil opinió.

Joan P. ha dit...

Hi han moltes associacions que fan molt més que el col·lectiu i que encara no han tengut cap reconeixement públic, aixina que ponte a la cola!

I deixa'm dubtar en lo de gran nivell....no la tire per terra, però tampoc pense que siga tant important!

Paco Piquer ha dit...

Com quines associacions, Joan P.?

En qualsevol cas, tot va de gustos.

Joan P. ha dit...

L'associació del poble que més mereix en aquest moment pense que és Caritas, que gràcies a ella molta gent del poble i de fora estàn sobrevivint en aquest temps! aixina que no et poses ara a criticar si donen o no donen a les mestresses de casa i si alguna volta us han de fer algo ja us la faràn, però hi han altres associacions q fan millors coses que la vostra i damunt aquestes sense ser d'àmbit polític.

Paco Piquer ha dit...

Jo no he criticat res, no sé perquè te poses així. De la mateixa manera que no estic en el col·lectiu ni en cap altra associació.

Compartisc el que dius de caritas, i crec que l'homenatge a les mestresses de casa està ben fet, però crec que el to del missatge està fora de lloc.

Anònim ha dit...

Interessant article de Francesc de P. Burguera (ho sent si no té a vore amb el post):

"El más honorable:

Según Mariano Rajoy, es ya una necesidad imperiosa, una necesidad acuciante, "recuperar los valores arraigados en la sociedad española". Esto dijo en su discurso pronunciado en Valencia el pasado sábado a donde vino para celebrar el primer aniversario de su elección como presidente del PP. Y nada mejor que elegir Valencia para pronunciar estas palabras. Porque es en Valencia donde más arraigados están esos valores que Rajoy considera de una necesidad imperiosa y acuciante recuperar.

La noticia en otros webs
webs en español
en otros idiomas
Veamos. La alcaldesa Rita Barberà y sus concejales del PP han rechazado, por tercera vez, retirar los símbolos franquistas en edificios municipales y espacios públicos de la ciudad. Sin duda deben considerar estos símbolos como "valores fuertemente arraigados". Sin embargo, en Madrid, con ser Madrid, su Ayuntamiento acaba de aprobar, por unanimidad del PP, PSOE e IU, retirar todos los honores que durante la dictadura concedieron a Franco y su familia, como alcalde honorario de la capital, hijo adoptivo y medallas de oro y honor. Pero aquí estamos en Valencia. El presidente del PP de la provincia de Valencia, de la Diputación y alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, al presentar en su Ayuntamiento el Grupo Socialista una petición para que se retiren los honores concedidos al dictador Franco como alcalde perpetuo de la ciudad setabense, se levantó ante el pleno para oponerse gritando un "¡Arriba España!" que estremeció a la concurrencia. ¿Son estos los valores arraigados que Mariano Rajoy quiere recuperar? En Valencia puede ser que sí. Esta derecha valenciana es mucha suya y con valores muy arraigados. En Madrid parece ser que no están por la labor. Al menos eso se deduce con su alcalde Ruiz Gallardón al frente acompañado de los ediles del PSOE y de IU. Pero Valencia es Valencia.

Tenemos un presidente de la Generalitat, el molt honorable president Francisco Camps, que es admirado y querido por todo el mundo. El eurodiputado del PP Mayor Oreja, en el acto celebrado en la plaza de toros de Valencia durante las pasadas elecciones, proclamó urbi et orbi que "Camps es el más honorable de todos los españoles". ¿También más honorable que el Rey? ¡Ahí queda eso!

Sucede, sin embargo, que el "más honorable de todos los españoles" que nos viene gobernando a los valencianos desde hace tiempo con mayoría absoluta es una calamidad como gobernante. Y lo siento. No cumple sus promesas. En su primera campaña electoral prometió que inauguraría un colegio cada semana para acabar con los barracones. Han pasado ocho años y aún son miles y miles los estudiantes que tienen que recibir las clases en los incómodos barracones. Anunció que construiría 21.949 viviendas de protección oficial entre 2002 y 2005. Estamos en 2009 y solo se han construido 432.

En 2003 y desde Ares del Maestre, el presidente Camps y González Pons -otro que tal baila- hicieron pública la llamada Declaración de Ares en la que presentaron al PP de Valencia como el partido más valencianista que pensarse pueda y que la defensa del valenciano era algo primordial a la que dedicaría gran esfuerzo. Y ahí están los resultados: la Consejería de Educación marginando la enseñanza del valenciano. Y no hablemos ya de lo poco que a nuestro presidente le preocupan la agricultura, la economía productiva, o la pequeña y mediana empresa. Los empresarios reniegan con razón del modelo de la especulación y de la elevada deuda de la Generalitat.

Y es que no hay dinero. La Generalitat, financieramente está en quiebra. Gran parte del erario público se ha despilfarrado en terras míticas, fórmulas 1, copas del América, visita del Papa y otros caprichos de nuevos ricos. Y así nos va."

Anònim ha dit...

A vore si els demócrates d'opereta d'este país prenen nota:

"Alemania podrá juzgar al presunto nazi acusado de participar en el asesinato de 29.000 judíos".

Els genocides i els assasins a la presó!! I els neofranquistes fora de les institucions!!

Llèpol ha dit...

Sarah Palin ha deixat el càrrec de governadora d'Alaska. Algú sap si ésper preparar la seua candidatura a l'alcaldia de Betxí?

Anònim ha dit...

Estimat anónim 432 vivendes de vpo desde 2002 aixó no te ho creus ni tú, opina el que vullgues pero contrasta el que dius per que son moltes més te ho asegure.Que te que vore les mestresses de casa amb franco??? algú s'ha enganyat de missage aço no anava dedicat a les mestresses??? pues la enhorabona a elles desde este blog.

Anònim ha dit...

432 vivendes són les reconegudes per la Conselleria. Igual opines que el número és exagerat, però com que és l'oficial.

De tota manera, l'article és de F. de Paula Burguera, un històric del nacionalisme valencià i un periodista veterà. Com que este blog és el d'un regidor valencianista, crec que no està de més que es mostre l'opinió de la resta de valencianistes.

El tema de Franco? Doncs no té res a vore amb les mestresses de casa, que no cal dir la gran tasca que desenvolupen com a col·lectiu en este poble i en els altres, però com que encara cueja el tema de la medalla, sobretot després que els demócrates de Gallardón i la resta de regidors de Madrid li llevaren els honors en la capital d'Espanya , tot el contrari que el fet pels demócrates amatreurs de Betxí, crec que tampoc està de més posar-ho, per a que vegen el ridícul històric que han fet(i este terme el pose amb totes les seues conseqüències, ja que la seua decisió quedarà per a la història).

Ah, i Camps dimissió. NO a la CORRUPCIÓ en la Generalitat

CV = Camps Veste'n

Llèpol ha dit...

Sarah Palin presidenta de la generalitat, ja, i Font de Mora conseller d'Educació (Ah, no, que ja ho és.

Anònim ha dit...

Alfreeeeeeeeed actualitzaaaaaa que en aquest els comentaris s'han desviat!!!

Anònim ha dit...

Igual que la conducta democ´`atica duta pels equips de govern de l'ajuntament de Betxí des de 1979.

Paco Piquer ha dit...

Propsta per a festes: una desfilada de trages, i Camps com a model, per a que ens els ensenye. Bueno, I Costa també.

Anònim ha dit...

Uyyyy no sabia yo que en el bloc hi havia tant de radical mare meua, creia jo que era un partit un poc més moderat ALFRED fica ordre que aço s'embruta.

David (Onda) ha dit...

De les mestreses de casa de betxi poc puc dir, pero del tema de Franco sí que tinc algo a dir.
Quan alguns votants i/o simpatitzants del PP argumenten que no s'han de retirar les escultures de Franco "PQ FORMEN PART DE LA HGISTÒRIA" el q fan és, per eixemple, justificar que per la mateixa regla de tres tampoc no s'hagen de retirar els homenatges als etarres al Pais Basc.
Sefuramnent a estos del PP això els irrita <(els homenatges als etarres), però NO TENEN DRET A QUEIXAAR-SE!!!

Podem queixarnos els altres (jo per eixemple) , q estic en contra de TOTA PERSONA O INSTITUCIÓ Q HAJA UTILITZAT LA VIOLÈNCIA.

Crec q es aixi de sencill, hi ha una cosa q se diu COHERÈNCIA.

Anònim ha dit...

Nomes una cosa e de dir: ESPAÑOLES FRANCO HA MUERTO.......

Anònim ha dit...

I si l'etarra és mort deixem la placa? a que no, doncs en el cas de Franco el mateix.

Ah, i el Bloc és un partit democràtic i respectuós amb les diferents opinions. no com el PP. I si no mira d'on venen el cas Gürtel, el Cas Camps, el Cas Fabra, el Cas dels espies de Madrid: de denúncies de militants o gent pròxima al PP. Rajoy, posa ordre, que això se desmadra.

Anònim ha dit...

pero q ha de vore la carn y el peix??? pq se mesclen els temes aixi??? no ho entenc....per a parlar de Franco (q farta estic dell es mono tema aso enserio) esta el altre post, este es de LES MESTRESSES DE CASA Y DE LES ASOCIACIONS!!! jolin...esq sempre acabem parlan del mateix...aso es fa aborrit al final eee??

Jaume Q. ha dit...

ai, com cou, eh?

Si tan interessada estas en el tema de les mestresses de casda i les associacions podries dir alguna cosa al respecte i no queixar-te del que diuen els altres. Si no t'interessen les opinions no les lliges,

Es veui que encara hi ha gent que sent nostàlgia dels temps en que no es podia parlar amb llibertat. Quina llàstima.

Alfred, podries posar un post sobre la corrupció i el PP, ara que està d'actualitat.

Joan P. ha dit...

Una pregunta, Jaume i Paco Piquer són de Betxí???

Jaume Q. ha dit...

Jo sí, Paco Piquer no ho sé, però pel cognom ho podria ser. I tu, Joan?

Joan P. ha dit...

Jo si! no ho dic en cap mala intenció, sino que com som els únics que posem el nom, per saber amb qui parlava!

Gràcies!

Anònim ha dit...

M'agradaría saber quina es l'opinió del BLOC sobre el tema de l'abort o quines idees noves aportaría en l'organització de les festes locals, que es pot millorar del poble, etc. Alfred que estás de vacançes i no dius res contamos algo.

Anònim ha dit...

Respecte del tema de l'abort i de Franco només lamente que la mare de Franco abortara. Dit això, crec que seria bo que es parlara de temes locals i/o que afecten al País Valencià,com ara el tema de la corrupció, el qual crec que és molt greu, ja que socava la democràcia.

"El código ético del PP obliga al presidente a poner el cargo a disposición del partido.

El artículo ocho establece esta tesis cuando aparecen «indicios racionales» de comisión de delito"

Anònim ha dit...

Açò em fa la mateixa olor dels últims anys del felipisme, quan la corrupció ixia per tots els calaixos. El PP hauria d'haver pres nota i haver tallat d'arrel qualsevol signe de corrupció, per mñínim que siga. I la bola de neu no para de créixer. Si fins i tot un diari tan de dretes com El Mundo demana que se depuren responsabilitats i que se tallen els caps que facen falta!! Fins on arribarà la porqueria?
I només faltaven les fabaes de rita amb això de les anxoves. pareix mentira que una persona de la seua edat i posició diga eixes coses. Aixina ens va...

Anònim ha dit...

http://gestioculturalpv.net/cel/

Remolar ha dit...

Hola a totes i a tots.
Perdoneu però havia estat fora uns dies i no tenia ni internet ni telèfon!
El dimarts continue amb l'actualització, com de costum.
Salutacions a totes i a tots.
Alfred

Anònim ha dit...

"Els populars de Benissa diuen «sí» al Ramon Llull

El passat dimecres 1 de juliol, la vicesecretària de Comunicació del PPCV demanava a Jorge Alarte si compartia les tesis dels ajuntaments, governats pels socialistes, que s'havien adherit a la Fundació Ramon Llull. Gandia havia acollit, una dia abans de les declaracions de Marta Torrado, una trobada en la qual foren presents els quatre municipis que han impulsat la Xàrcia de Ciutats Valencianes Ramon Llull. A la reunió s'afegiren representants de més ajuntaments que augmenten fins a vint el nombre de poblacions que formaran part de la Xarxa. No sabem què respondria Marta Torrado si li preguntaren la raó per la qual els populars, que governen en minoria a Benissa, van votar favorablement aquest dijous una moció presentada per CIBE-Bloc en què es proposava que el municipi formara part de la Xarxa. La moció fou aprovada per unanimitat per tots els grups municipals i ara correspon a Ca la Vila iniciar els contactes per integrar-se a la Xarxa.


A més de Benissa, a la Marina Alta també Xàbia i Pedreguer han sol·licitat formar part de la Xarxa. Cal recordar que a les Corts, al nostre parlament, la majoria popular, amb el vot del PSPV-PSOE, va rebutjar un proposta del grup parlamentari de Compromís en la qual s'instava el Consell a participar en la Fundació Ramon Lllull".