dilluns, 12 d’octubre del 2009

CORRRELLENGUA I BETXINENCS DE L'ANY


Un any més l'ASSOCIACIÓ VICENT TOMÀS I MARTÍ organitza amb motiu del 9 d'octubre la festa del Correllengua i els Premis Betxinencs de l'any.

Enguany els actes s'han traslladat al proper divendres dia 16 d'octubre. A les 20:00h eixirà la flama de la llengua des del col·legi Cervantes, que arribarà fins a l'ajuntament on es llegirà el manifest d'enguany. Posteriorment, a les 21:30h, al Brisamar, s'atorgaran els Premis Betxinencs de l'any, en esta ocasió a Pepe Miró i al Grup de Colombaires de Betxí.

Pepe Miró ha estat una persona que durant dècades (més de 50 anys) ha tocat desinteressadament en el cor de l'església de Betxí. Gran serà el buit el dia que Pepe deixe de tocar l'orgue.

Per l'altra banda, el grup de Colombaires de Betxí va ser fundada oficialment el 1944, segons marca l'acta de creació, tot i que es tenen notícies que abans de la guerra ja hi havia a Betxí un grup de persones que criava i volava els coloms pels nostres carrers. Per tant, es tracta d'un grup que compta amb una història de vora 75 anys.

Enhorabona als dos. Persones i grups com ells contrubuïxen a fer un Betxí millor en àrees ben diverses.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

sols vuic dir sense tirar per terra estes persones premiades que crec que nia gen que el mereis mol mes .. no crec que un grup de gen que fa volar els seus aus per el terme aja fet mol per el poble.. tenim mes associacions que crec podrien mereixerseu molt mes com el colectiu, mestreses de casa, AMPA, associasio esportiva , o inclus la nova associasio de festes alternatives que a sorjit aquest any i que a tingut bona acollida per el poble..

jo crec que cualsevol daquestes que nombrat eu mereix molt mes que la de colombaires..perque... QUE AN FET ISES PERSONES PER EL POBLE??? que meu explique algu.. perque jo no o se..

Remolar ha dit...

Home, es premia una trajectòria. La majoria de les entitats que has dit ja han estat premiades (crec que totes).
De totes maneres, gràcies per les propostes.

Anònim ha dit...

Grandisima labor sobretodo la de PEPE MIRÓ, cuantisimas horas de trabajo totalmente desinteresado junto a ese coro uno de los mejores de nuestra provincia, cierto es, que será muy dificil el dia que el bueno de PEPE "se jubile" encontrarle sustituto.Desde aqui enhorabuena PEPE.

Feliu ha dit...

Enhorabona a l'Associació Vicent Tomàs i Martí, a Alfred Remolar, a Toni Meneu Gaya i als premiats "Betxinencs de l'any".

Amb iniciatives com esta es fa poble i país, i es demostra que no fan falta grans i costosos fastos per homenatjar persones i entitats que tan dignament representen el conjunt del poble de Betxí i la seua cultura.

Seguiu així, que els betxinencs i les betxinenques estem amb vosaltres, amb la gent de Betxí.