dimarts, 6 d’octubre del 2009

ESTIC MALET


Hui no he anat a treballar perquè estic afònic i a dures penes puc parlar. Així és que he anat al metge per tal que me mirara la gola i m'ha fet unes quantes receptes per reduir la inflamació de les cordes vocals.

Allà dalt, al centre de salut, ha sigut (i m'imagine que a hores d'ara encara ho serà) un complet desori. Resulta que falta un metge, el meu Juan Carlos, i no han enviat cap substitut. I clar, allò era un complet desastre: gent fent cua, urgències patint, xiquets esperant per ser visitats pel pediatre (que a les 11 se n'anava a Artana), etc, etc, etc.

Tot i això, és increïble que la gent ni protesta, ni crec que es dóna compte de la lamentable sanitat que tenim a causa de la progressiva privatització i de la insuficient inversió per part de la Generalitat (mentre fan despilfarros en altres coses).

Però clar, Camps (que potser serà lladre però tonto no és), el dia que tots els mitjans estaven pendents de les Corts pel cas Gürtel, va anunciar una baixada d'impostos per contrarestar el titular, sobretot a C9.

Efectivament, una baixada d'impostos a xepa de no enviar metges ni professors substituts, per exemple, és a dir, a xepa de carregar-se la sanitat i l'educació. Molt bona l'estratègia, però la gent, tonta, tampoc no ho és.

40 comentaris:

Unknown ha dit...

És sorprenent l'apatia generalitzada de la gent.
Les coses estan mal, els servicis sanitaris són de pena (miris on miris), l'educació és un bogeria (se del que parle), el transport públic quasi inexistent (o igual a fa vint anys) i la gent contenta perquè segur que en altres comunitats estan pitjor.
Encara que aixó fóra cert, no és estúpid consolar-se perquè hi ha gent que està pitjor?
Salut (mai millor dit)

Betxinenc de socarrel ha dit...

Ja tenim el discurset de sempre! Es que els d'esquerres no sabeu parlar d'atra cos: que si sanitat pública, que si educacio pública bla, bla, bla.
Jo me pague una asegurança privada que per menys de 100 E estem la meua dona el meu fill i jo. No vos pareix que es lo ideal? Tots ho hauriem de fer aixina, i segur que no es despilfarrarien diners (ja que tu Alfred sempre parles dels despilfarros) Qui no pot pagarse 100 eurets al mes.
A Baltolkien li puc dir que no se si en atres comunitatrs estan pitjor millor, només se que Frnacisco Camps (amb els eus errors com tot ser huma) crec que es un president que mira molt per nosatres els valencians, nomes has de mirar l'aposta de expansio exterior que ha fet. Ara vages per a on vages a tot arreu coneixen la comunitat valenciana, i aixo es merit de l'aposta pel turisme que ga fet Camps.
Si vos fijeu es el prsident mes actiu que voreu, cada dia ix inuagurant coses o simplement movent-se per la comunitat. Per a mi, un president de primera!!!!
Ara, tamé vullc dir una cosa: si se demostra que estava dins de la trama Gurtel, a les hores jo crec que hauria de dimitir per no perjudicar l'imatje del PP valencià, un partit que fa les coses molt be i que espere que ens governe durant a munto anys.

En Betxi la cosa ja es una atra ací jo valore mes a la persona que no al partit. En les ultimes no me vaig arevir a votarte Alfred, pero en les proximes crec que eres la MILLOr (i per desgracia la unica) opcio per a Betxí. Si en comter d'estar en el BLOC (partit a qui tot el mon no volo votar) estigueres en el PSOE jo crec que arrasaries. Pero tamé hauriem de vorer que faries si manares, que a les hores tots canvieu a munto !!!

Anònim ha dit...

Ei!!!!, que tots no estem muntats en el dolar com tú, la meua dona está a l'atur, sense cobrar prestació, nomes ajuda (250,00€, jo també a l'atur i cobrant 900,00 € i amb una hipoteca de la que pague 700 € mensuals, (fins que la revise el banc!!!!), a vore, segons tu betxinenc, si no tinc seguro privat i hem fique malalt,(per exemple: peritonitis, cancer, alguna enfermetat d'aquestes rares que surten a la tele, etc..)me "jodo" o me pagues tu el tractament?

Esteban ha dit...

Vamos por partes. Estoy de acuerdo betxinenc en que Francisco Camps es el mejor presi para nuestra autonomía.
En lo que no estoy de acuerdo es en que si se demuestra que "ha hechado mano de la caja" tenga que dimitir. A ver yo lo desapruebo y me parece mal, pero de que nos serviría que se fuese y que entrara el PSOE?? Para que entonces hechara mano el PSOE y la caja se quedara más vacia todavía?? Además hay que tenet en cuenta que la única opción para que gobernase el PSOE en la generalitat sería con un pacto con el BLOC, y creo que el BLOC no es un partido de gobierno. Está formado por gente preparada y bastante "legal" (profesores y médicos normalmente), pero VIVE DE LA QUEJA CONTINUA (que si se margina el valenciano, que si la sanidad va mal etc), el BLOC sóis un partido bueno para la oposició, muy preparados y siempre atentos al error del contrincante (y eso en política es muy valioso), pero para gobernar... pues todo lo que no sea en municipios pequeños (Sueca , Muro de Alcoy, Torreblanca...) yo creo que nada de nada.

A ver al anterior que dice que está en el paro. El betxinenc supongo que ha querido decir que el PP es un buen gestor, no que no tengas derecho a la sanidad.

Anònim ha dit...

Alfred, després de llegir comentaris com l'anterior, mlauradament crec que el nostre país ja no té solució!!

A Esteban: "buen gestor" dius. A vore si trobe un estudi de la Complutense que va publicar fa cosa d'un any l'ABC (diari poooooc sospitós de ser d'esquerres, i menys nacionalista -be, nacionalista que no siga espanyol vullc dir- que diu que la nostra autonomia és la que TE MAJOR DEUTE PER HABITANT de l'estat!!!!

I l'argument de que millor que ens governe algú que ja ens ha robat que uns altres que encara no ho han fet... em fa vindre ganes de plorar, o de pensar que ací estem ja tots malament del cap

Anònim ha dit...

"malauradament" voia dir

Un español muy español ha dit...

"malauradament"?? Y eso que es? Con lo facil que seria escribir en castellano, mira que teneis ganas de hechar las campanas al vuelo con vuestro valenciano de los cojones!!!

Anònim ha dit...

Per a l'"espanyol muy español".

Sóc el de "malauradament". Jo, que sóc dels que m'agrada que els meus fills estudien en valencià, dels que escolten música en valencià, dels que m'agradaria que la sanitat, l'educació i els serveis públics anaren bé, dels que m'agradaria que una part - no dic tots- dels meus impostos es quedaren ací en lloc d'anar a parar a altres llocs ... (el que vindria a ser poc més o menys un TERRORISTA per a la Cope), puc dir-te que en castellà:
- El "Qué" interrogatiu porta accent.
- Fácil (porta accent)
- Teníes (porta accent)
- Echar (NO porta h).

Ja ho veus, sóc dels "perillosos" que donen suport al valencià i, en canvi, sé escriure en castellà.
Tu, segons sembla, defenses un MONOLINGüISME en un idioma que ni tan sols domines (admetràs que si es fan 4 faltes en 4 línies no es domina una llengua, no?)

Així que jo dic: visca la diversitat lingüística!!!

Ah! Per cert, a l'altre comentarista, el BLOC ja no governa a Torreblanca, però a Sueca sí que continua fent-ho i, em deixaràs que et diga que no "és un poble menut", no? Crec que passa dels 30 mil habitants.

Per cert, del tema dels metges que ens ha proposat Alfred, tots els defensors de Francisco Camps encara no heu dit res.

Un español muy español ha dit...

Esres un integrista valenciano y encima cobarde que no has puesto tu nombre. Solo espero que cuando Mariano Rajoy sea presidente prohiba tu ridicula lengua que encima no sirve para nada porque cuando has llegado a la jonquera ya deja de servirte. Mi lengua en cambio me sirve para ir por todas partes

Únicament valencià ha dit...

Dóne la raó que gràcies a Camps ara el País Valencià és més conegut que mai, ja que per raons de treball he de viatjar cada setmana, i quan dic que sóc valencià, tiots posen un sonriure i diuen "Ah, del caso Gürtel y Camps". Si és que corrupció s'escriu amb C de Camps i de Costa.

Jo vull polítics honrats, siguen del partit que siguen, i en política s'ha de ser com la dona del Cèsar; ser-ho i pareixer-ho, i Camps i Costa fan mala olor, com la Dinamarca de Hamlet.

Respecte al valencià, que cadascú escriga com vulga, que fins i tot Aznar parlava català en la intimitat. Igual li posava quan estava amb la botella:
- "Ay, Josemari, hazme el caganer, hazme el caganer"
- "Uno de quatre amb folra, esw lo que te voy a hacer Anita!!"
- "OOHHH!"

Un poc d'humor sempre va bé. Ànim, Alfred, que de lluny ets el millor, i estàs on te volem, en el Bloc i amb el poble valencià, allunyat de corruptes madrilenys, i al nostre país no tots poden dir això.

Salut.

Anònim ha dit...

El "Presi" es un Teletubbie. Ho heu vist a la TV?. "Nosotros nos apoyamos" i després li diu a un periodista, que "también te apoyo". Este si que viu a los mundos de Yupie -o aixó o s'ha fumat un porro d'un parell de castanyes-

Jo vull ser com Ricardo Costa ha dit...

Rajoy president de què? Si en lo mal que ho està fent el PSOE i ZP i a penes si hi ha un empat tècnic!! I en cas de governar ho hauria de fer amb els nacionalistes del PNB i CiU, els mateixos del Pla Ibarretxe i que han recolzat el referéndum sobiranista d'Arenys de munt. Així que lo de prohibir el valencià, va a ser que no. Ale, ajo y agua.
Amunt València!!

Paco ha dit...

El PP hauria de canviar de seu, del carrer Génova al carrer Sicília. Això pareix pitjor que la màfia!!

Vergonya cavallers, vergonya! ha dit...

No li pegueu més voltes. La culpa de tota aquesta història del "Correa" la tenen Zapatero, les seues filles i uns quants magrebins de la ETA, que un dia van idear un complot per tal que el PP no guanyara les eleccions en 2004. Ah, segur que Garzón també estava. Així, en contacte amb un parell de sastres i dos amb bigot van enganyar els honrats dirigents "populars" i els van donar una pastilleta roina que els feia crear caixes "b" per a guardar els diners i que no es pergueren. Però ells no volien fer cas a eixos homes "malos, més que malos." (Li ho he explicat a una xiqueta de primària (no a la de Rajoy) i encara plora, de la risa).

Anònim ha dit...

I no será que Ricardo Costa és en realitat un socialista infiltrat? és més, no será Zapatero disfressat? O pitjor, Rubalcaba? O pitjor encara, Felipeee!!

Luis ha dit...

Una pregunta: quants llocs de treball creen les festes en Betxí? I quants són fixes? Quants llocs de treball crearia una piscina coberta oberta tot l'any? crec que s'han de buscar projectes que creen llocs de treball estables, sobretot en estos moments.

I per al del seguro mèdic: si vols tirar els diners fes el que vulgues, que per a això són teus, però te recomane que en cas de malaltia greu o prolongada vages a la sanitat pública, on sempre et tractaran com un pacient i no com un client. A més, sé per experiència pròpia que està molt millor equipada.

Anònim ha dit...

Alfred, fa casi un any que a la biblioteca no va l'internet, i ademés de no donar eixe xervici públic, perjudica sobretot, a les persones que no tenen treball, ja que no poden buscar ofertes, enviar currículums, mirar oposicions, etc.
Podeu fer alguna cosa desdel Bloc? Es veu que als del PP els dona igual eixes coses.

Anònim ha dit...

Unes quantes coses per a l'espanyol muy espanyol:
- Tu tampoc no has dit el teu nom.

- Prohibir el valencià? Ja veig quin esperit democràtic gastes.-

- "con el valenciano sólo puedfes ir hasta lka "Jnquera": aquest comentari té una part positiva -que no dubtes de la unitat de la llengua- però he de dir-te que al sud de França també parlen la meua llengua. És un "despiste" de cultura general, no passa res, es pot arreglar anant a una EPE (sí, una entitat d'ensenyament públic d'aquestes que "encara" tenim, però que els teus PPeros voldrien privatitzar).

- L'eclosió final ve amb el teu "con mi castellano puedo ir a todas partes": si et refereixes a que és una llengua més vehicular que la meua, doncs bé tal vegada ho és si vas a sud-amèrica, si vas a Cophenage o a Oslo la teua i la meua són igual de vehiculars.

Anònim ha dit...

Volia dir EPA, ara anomenades FPA

Anònim ha dit...

A l'Español muy español li direm a partir d'ara "Peruano muy peruano".
Pringao.

Anònim ha dit...

A França t'entenen mes si parles valenciá/catalá, que si parles castellá. Ho dic per experiencia propia

Un de Nules ha dit...

Els del BLOC i Esquerra Unida i tot aixo que no sabeu mes que criticar i criticar i que poques vegaes aporteu res de positiu sou molt graciossos!!! Sueca mes de 30 mil habitants, je, jeeeeeeeeeeeeee !!!! Encara estic pixan-me de riure!!! Pero si aixo esta dalt de Tales i no arriba ni als 500.
De veritat que pa fer politica no valeu un duro (pa d'aixo ja tenim al PP, que es un partit serio i llevant de 2 o 3 mangantes molt honest), PERO PA FER RIURE SOU ELS MILLORS !!!!

Otxa de lo Calà ha dit...

Ja ho tinc!! Jo propose una EPA virtual, amb tutories per Internet. De moment ja tenim:
- Professor de geografia (el de Nules que ha confòs Sueca amb Suera).
- Profesor de llengua castellana (l'espanyol muy espanyol, que ha demostrat que domina l'ortografia).
- Professor d'economia: Ricardito Costa -el que ha presentat documentació segons la qual té els comptes bancaris en números rojos però es va comprar un 4x4 caríssim pagadet trinco-tranco ("a tocateja")-.

Anònim ha dit...

Serio, diu el nulero este. Com va a ser serio una persona que no distingix Sueca de Suera? Distingirà Betxí de Begís? Ai, quanta incultura crea elo PP. Llig, home, llig, documenta't, i després opina. Ah. i açò no és una crítica, sinó una proposta, per a que després no digues mentides, com les diu Camps i Costa.

Un español muy español ha dit...

Ya veo que aqui sois todos muy listos supongo que la mayoria sois catedraticos ¿no?
Menuda panda de izquierdistas radicales que solo servis para hablar mal del PP y para nada mas. En el fondo me dais pena: hablais una lengua que no sirve para nada y siempre estais con el mismo cuento de tener una sanidad publica y digna y una educacion tambien publica (para llenarnos de funcionarios que no dan ni chapa) Menos mal que la mayoria de los españoles que habitamos en esta comunidad seguimos confiando en un partido cohesionado, trabajador y que nos garantiza un futuro digno para nuestros hijos.

Japonés molt japonés ha dit...

El peruano muy peruano torna a atacar. Quina por me dóna. I què gràcia lo de partido muy cohesionado y trabajador. Menuda panda de corruptes.

Anònim ha dit...

Mira se está "cohesionado", que s'han carregat al Ricardito i ell sense enterar-se. Si es que aquestos del PP se "APOYAN" i se "COHESIONAN" molt be. Li han vist les banyes al bou i ja tots a salvar el seu cul.

Un español muy español ha dit...

Hoy ir todos a dormir prontito que mañana como es el dia de la HISPANIDAD (o sea, no el dia de vuestra patria por culpa de la empanada mental que llevais) supongo que no haceis fiesta y teneis trabajar, ¿no?
O sois unos falsos y haceis fiesta el dia de la gran patria ESPAÑOLA??

Vergonya cavallers, vergonya!! ha dit...

Arriba Espanya, mon pare té una canya... (Arriba España, mi padre tiene una caña) Pesat el tio este del espanyol i Espanya i la "lengua" i la mare que... Au, que eres més antic que la Piquer, Concha (me recorda tant a Camps...) Ja m'excite i tot pensant en la "roja y gualda" i en tota la colla de militars fent el desfile per la Castellana (de Cuzco a Nuevos Ministerios). Visca la terra, lliure!

Anònim ha dit...

Ni demá faig festa, ni el passat divendres la vaig fer(9 d'Octubre), perque el dia de la meua patria, del meu païs, es el 28 d'abril i el 11 de setembre.

Anònim ha dit...

12 d'octubre és la festa del Perú?

Anònim ha dit...

Espanyol, t'he de dir:

Que no has emprat bé el temps verbal, volies usar un imperatiu, per tant és "hoy ID todos a...". Dels accents que No poses ja ni en parlem.

Resulta que jo vaig fer la primària (aleshores EGB) i el primer de BUP a Catalunya, sí, aquell territori que posa en "perill el castellà" perquè fem casi totes les assignatures en català, però, curiosament, tot i que només feia en castellà l'assignatura de castellà i alguna altra, EM SÉ LA GRAMÀTICA I L'ORTOGRAFIA DEL TEU IDIOMA MILLOR QUE TU, que, segons pareix, només saps escriure en UN IDIOMA.

Així que ja ho veus, el fet d'aprendre idiomes no perjudica la capacitat d'aprenentatge.

Una cosa més: no he anat a treballar, ja que amb els meus impostos financie el desenvokupament de les "comunitats autònomes més pobres" (la famosa solidaritat), almenys deixa'm que hui faça festa. Me'n vaig a Benicarló, això sí, pagant-me l'autopista, que per a autovies gratuïtes ja tenim Andalusia, Castella-lleó, Aragó, Múrcia, l'A-3 etc, etc, etc

Miquel ha dit...

Iep, que Alfred ens ha parlat dels metges, no direm res del tema o que?

(para el peruano muy peruano: "Yep, que Alfredo nos ha hablado de los médicos, no diremos nada del tema o que?")- Si quieres te lo pongo en inglés, pero dudo mucho que tu nacismo lingüístico te haya dejado aprender ni un ápice de la lengua de Xaquespeare-

Per al de Nules: ahir vaig anar a per aigua a Sueca, xe quina font de Castro més xula !!!

Paco ha dit...

Però hui no és el Dia de l'Orgull Gay? Ho dic perquè he posat la tele este matí i he vist uns tios vestits divinos de la muerte amb plomes al cap i uns altres vestits de mariners que cantaven no sé què, i supose que després cantarien "In the navy", dels Village People.

Jo he de dir que he anat a Tales a fer senderisme, però no he trobat el camí a Anaxímenes i Anaximandro. El de Nules sap per on se va?

Un que es paga els tratges de la seua butxaca ha dit...

Algú sap si l'espanyol muy espanyol s'ha corregut veient la desfilà militar per la tele?
I algú sap si en el bar de la plaça de Sueca han posat la cadena en la que feien la desfilà?
I algú sap si podríem ampliar el professorat de l'EPA virtual i fer a Josety cap del departament de llengües?
I per ultim: algú coneix alguna societat més malalta que la valenciana???, ho dic perquè en les pròximes autonòmiques la victòria del beato espavilat de Francisco Campos serà encara més clara que en el 2007. Temps al temps!

Anònim ha dit...

Mirad el imperio Español:

http://annanoticies.com/wp-content/imperiumfail2.gif

Anònim ha dit...

Alfred la crítica la bordes peró de aixó a que estigues preparat per a ser alcalde crec que no, es molt façil criticar-ho tot, jo vaig al metge de betxi cada vegada que estic malalt i no tinc cap queixa, normalment tot funciona bé ara si un día falta un metge o hi ha alguna urgencia lo normal es que se colapse, pero en Betxi i en Sueca tanta critica ja fa mal pensar.

Anònim ha dit...

Jo m'hen recorde, fa uns anys enrere, que si un metge agafava vacances, o estava de baixa, hi havia un substitut. Si un mestre estava una setmana de baixa, hi havia un substitut, en la majoria de casos eren estudiants que acabaven la carrera i entraben en un tipus de borsa de treball, de principi anaven substituin fins que trobaven plaça fixa. Lo que no potser es que avui en dia, en voltes de anar a millor, anem a pitjor. Qui retalla els gastos per a sanitat i educació? que es mes importatnt una cursa de F1 o una cursa de barcos, o donar un bon servei en sanitat i educació?

Anònim ha dit...

quina vergonyaaaaaaaaaaa, pa el español muy español o sudaca o el que sigues, pero tu en nom de qui collons parles? Mira jo vote al PP de tota la vida i me dona vergonya que gent com tu vajen de "ways" i de prepotents, aixo es el que desacredita a tots els que votem a dretes, que 4 impresentables com tu diguen ises xorrades. Soc de dretes i valenciana amb mol de orgull i qui la faja que la pague. I parle en valencia perque es la llengua en la que me he criat. Y tambieén se hablar mucho mejor el castellano que tu.
Pero quina vergonya mes gran, desde luego vos demane disculpes per la part que me toca i espere que pugau distinguir uns i altres.

Unknown ha dit...

Bona s'ha liat en aquesta entrada!
No seguia la lectura així que pot ser Betxinenc de socarrel no me llegeix-ca però....
Francisco Camps mira tant per els seus conciutadans que no pot anar a treballar a les Cortes Valencianes ja que, com tu mateixa has dit, es passa el dia inaugurant coses (viatge + acte institucional dient qué bé ho fem + dinar de gorra + reportatge de Canal 9). Ho fa tant seguit que algunes coses s'inauguren 3 o 4 vegades perquè entre que es va començar i es va acabar l'obra han passat 4 anys i la gent potser so se'n recordarda) o es creen però després no hi ha diners o personal per mantindre's.
Tot el que faça falta i per eixir en le noticies de la 9 fent el discurs prepotent i sempre exigint al govern central (ara) més diners, que no estan en el "nostre" nou estatut ja que no vam saber negociar-lo.
Fixa't en autonomies serioses i mira quantes vegades surt el seu President inaugurant coses, i no em digues que es que allí no fan coses perquè si fóra així tindriem el doble de centres de salut, d'escoles, cases de cultura, de projectes de tot tipus, etc, i això no és cert.
Salut.