dijous, 29 de gener del 2009

ELS DINERS DE CAMPS

El passat dijous 29 de gener vam fer una comissió d'urbanisme a l'ajuntament. Entre els punts de l'ordre del dia n'hi havia un que em va cridar l'atenció: "Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis".

El títol, com veeu molt rimbombant, pareix insinuar alguna cosa d'especial. I sí, és especial, però no tant. És, en essència, un fons de capital que la Generalitat Valenciana, amb Camps al capdavant, té pensat crear per ajudar els ajuntaments del País Valencià. És a dir, si fa no fa, és el mateix que ZP va fer fa ara només unes setmanes.

La cosa no tindria major importància si no fóra perquè justament en l'últim ple de l'ajuntament el grup socialista va instar Camps a fer això. Nosaltres vam dir que bé, que qualsevol euro és benvingut, sobretot en estos dies però que, tot i això, no és suficient, perquè als valencians en general i als betxinencs en concret encara ens deu l'estat moltíssims milers d'euros (vull recordar, en este punt, que som l'única comunitat que no arriba a la mitjana de riquesa espanyola i que, tanmateix, som tan BONS que així i tot donem diners a l'estat perquè els invertisca en altres regions, perquè som ELS MÉS SOLIDARIS DEL MÓN).

La sorpresa nostra va ser quan el grup Popular es va unir a les nostres i argumentacions. Però lluny de recolzar la proposta, com vam fer nosaltres, el PP les va prendre per tal de votar en contra.

I clar, ara la sorpresa ha estat majúscula quan, després d'aquella discussió, pocs dies després deixen damunt la taula la mateixa proposta que havien fet els socialistes i que ells havien rebutjat.

Per favor, si algú m'ho pot explicar, que m'ho explique. Jo ja no entenc res. Diria que la política és així de divertida però potser caldria dir millor que la política és així de rara.

dimarts, 27 de gener del 2009

ELS DINERS DE ZP

L'altre dia, en el ple de l'ajuntament del nostre poble, es va escriure un capítol més del que està sent la present legislatura.
A compte de l'aprovació dels projectes que es faran amb els diners de ZP, poc més d'un milió d'euros, el PP va proposar la construcció d'un centre de DIA, d'uns vestidors per al camp de futbol i d'una claveguera que creuarà tota l'avinguda primer de maig fins a l'avinguda Herminio Pérez (per a entendre'ns, des de la Palmera fins al Brisamar).
Fins ací tot correcte. Però clar, quan comences a fer propostes, a confirmar que del centre de DIA no es té res lligat (ni qui es farà càrrec del personal, ni qui el pagarà, ni quant costarà, ni quins dies obrirà, ni quanta gent anirà...) o a proposar que els vestidors no els facen al camp de futbol sinó a la pista per tal que també es puguen beneficiar els jugadors del frontennis i els espectadors dels concerts, l'alcalde trau el seu "rodillo" i imposa la seua majoria absoluta. Això, a pesar de dir que no ho fa.
Però lamentablement, el que ix perdent és el nostre poble.
I recordem la dita: no hi ha més sord que qui no vol escoltar.