dilluns, 25 de gener del 2010

PRESSUPOSTOS (II): EL CAS DE LES FESTES


Fa un parell de setmanes vaig escriure ací mateix un article referent als pressupostos per a enguany. Hui volia parar, amb més deteniment, de l'apartat de festes, perquè la veritat és que no té desperdici... lamentablement.

En primer lloc, copiaré un paràgraf de la interventora on parla de festes, per tal que comproveu que el mateix equip econòmic de l'ajuntament li crida l'atenció tots els anys pel desgavell d'esta partida. L'informe diu així:

"deberán arbitrarse medidas de mejora en la gestión de las distintas áreas municipales (...). Y dentro de estos apartados, cabe destacar los gastos destinados a Festejos Populares, dada la cantidad de reconocimientos extrajudiciales que se aprueban todos los ejercicios referentes a este subconcepto".

El que fa la interventora és, bàsicament, ressaltar que l'apartat de festes és un pou sense fondo i sense control, on el gasto que hi ha mai no està planificat amb antelació, cosa que produeix un desfassament important en la partida. Per a mostra, fixeu-vos en el quadre de més amunt:

El març de 2009 es van aprovar els pressupostos, amb una partida per a festes de 170.000€.
Eixe mateix dia, es van pagar factures de les festes de 2008 que ascendien a 192.000€, és a dir, el mateix dia de l'aprovació dels pressuposts per al 2009 ja havien acabat amb la partida pressupostada (de "només" 170.000€).
I clar, després les festes de 2009 van costar 185.000€, que m'imagine que es pagaran el 2010, amb un pressupost de només 120.000€.

Penseu que això pot seguir d'esta forma? Penseu que això és de "recibo"?

Durant anys i anys el despilfarro a festes ha estat incontrolat. Entrades de bous coixos que costaven 33.000€ (sense comptar muntatge de les barreres, assegurances, transport...); compra de bous de més de 8.000€ cada un...

Festes ha estat un dels motius (però no l'únic) que han portat l'ajuntament a la difícil situació econòmica en què es troba, amb més de 3.400.000€ de deute que haurem de pagar els betxinencs.

"Controlaremos la economía presupuestaria del ayuntamiento", afirmava en el seu programa el PP. Per favor, ja no més enganys ni més mentides. S'ha de tindre barra.

55 comentaris:

Alòdia ha dit...

Quina barbaritat de diners!
Crec que es poden fer unes molt bones FESTES DE SETEMBRE sense arribar a haver de pagar totes eixes despeses.

L'alcalde era concient del "despilfarro" que ha estat portant a terme el regidor de festes tots aquestos anys?
Massa "màniga ampla" li va donar Baletes al Chopo (que pel que es pot vore féia i desfeia a la seva manera), i ara el Chopo per agraïr tota la confiança que l'alcalde havia depositat en ell s'ha unit al "CLAN DE LAS FALLERAS" i així acaba d'arreglar-ho tot pegant-li la punyalada trapera de l'any!

El que més em preocupa de tot açò és com el poble de Betxí pagarà totes aquestes despeses. La realitat és que estem endeutats fins les celles i no estem parlant de 200 euros ni res per l'estil.
EM PREOCUPA MOLT COM ES FARÀ FRONT A TOTES LES FACTURES ECONÒMIQUES QUE ES DEUEN.

Volem una EXPLICACIÓ seguida d'una SOLUCIÓ viable!

Anònim ha dit...

Crec que no seria just tirar-li tota la culpa a l'alcalde. La senyora Mª Pilar Martínez és la regidora d'Hisenda i Promoció Econòmica, i per tant una bona part del desgavell econòmic i de la greu situació per la que passa l'Ajunament és responsabilitat seua. Actualment el deute municipal posa en perill molts serveis públics: la calefacció de l'escola o de Pequelar, la llum del centre de la tercera edat, la neteja dels carrers, etc,

Està clar que Mª Pilar Martínez o no ha pogut o no ha sabut o no ha volgut parar el "despilfarro" dels diners públics. I de la mateixa manera que el seu dia el PP va demanar la dimissió o el cessament de Solbes, la senyora Mª Pilar Martínez hauria de dimitir o bé l'alcalde retirar-li eixa delegació. I igual hauria de fer amb el regidor de Festes per la seua incapacitat, inoperància i greu incontinència amb el gasto.

Anònim ha dit...

Per ke no es crea una junta festera?. L'ajuntament aporta els diners, tots els anys una partida pressupostaria similar, apujant-la segons l'IPC, i la comisió es busca la vida per a fer els festejos de tot l'any, Sant Antoni inclós.

Anònim ha dit...

Tants diners pa ixa merda de festes? Chopo dimisió!

Alòdia ha dit...

El millor seria crear una comisió de FESTES i apuntar-se totes les penyes del poble (com fan en Onda i en Vila-real) i així organitzar actes en festes (però tant festes de Setembre, com en Sant Antoni, com en Nadal, Pasqua etc...)
Açò s'ha proposat però l'ajuntament no vol.

Si està la famosa "COMISIÓ DE BOUS I BOCADILLOS" també es pot crear perfectament la COMISIÓ DE PENYES DE FESTES!

Anònim ha dit...

chopo dimisio!!!!!!!

Salvem Betxí ha dit...

El pròxim Ple, en sessió de caràcter ordinari, serà dimecres, dia 27 de gener de 2010. A veure si ens sorprenen, mireu el punt 3 de l'ordre del dia, açò està extret de la pàgina de l'ajuntament:


"ORDRE DEL DIA

1. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta de la sessió anterior núm. 2009/13, de data 30/12/2009.

2. Despatx ordinari.

3. Modificació de la Plantilla Municipal 2010.

4. Sol·licitud de subvenció destinada al Programa Municipal de Formació de Persones Adultes.

5. Sol·licitud de subvenció destinada al Gabinet Psicopedagògic Municipal.

6. Modificació de l'ús de la parada núm. 6 del Mercat Municipal.

7. Sol·licitud de finançament dels projectes a incloure en l'àmbit del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

8. Sol·licitud de renuncia UE-11 de l'agent urbanitzador.

9. Aprovació de la modificació de sol·licitud per la Comissió Territorial d'Urbanisme, PAI Nou Betxí.

10. Modificació a la aprovació inicial del compte de liquidació definitiva, PAI Molí d'en Llop.

11. Despatx extraordinari.

12. Precs i preguntes."

Vico ha dit...

Quina rao que tens..., al final sempre ho paga el poble...

Anònim ha dit...

Pues si Mª Pilar Martinez no sap ni aon te la mà dreta, es una gandula y una CATETA, que per no saver, no sap ni parlar com te ella de encarregarse de una de les coses mes importants?

Anònim ha dit...

Que barbaridad.
Que despilfarro de dinero.
Una comisión de fiestas sería una buena opción, al menos para dar ideas y propuestas.
Y desde luego, para llevar unos cuantos años gestionando el ayuntamiento el tema va de mal en peor, la experiencia no les ha enseñado nada??

Remolar ha dit...

Hola a tots:

els temes que estem tractant són molt importants per al poble. Vos demanaria que comentareu els articles però sense insultar.

Gràcies per opinar.
Salutacions a tots
Alfred

Anònim ha dit...

No insultem, tan sols manifestem la realitat

Anònim ha dit...

Una proposta, Alfred.
Hauríeu de fer arribar a la gent, a nivell de carrer i d'una forma entenedora, quin és el verdader estat actual del comptes locals i com és la gestió l'ajuntament: El que s'ingressa, i des d'on, el que es gasta, en què i qui ho gasta.
Opine que la majoria del poble no coneix fins a quin punt s'ha arribat a l'hora de tirar els diners.
D'una altra manera, aquells que utilitzen el populisme electoralista dels bous i els "bocates" sempre ixen guanyant. Les seues batalletes de poder passaran i l'herència que ens deixaran serà lamentable. Ja ho és.

Anònim ha dit...

Alfred, sas si Pepeluís retransmetrá en directe el plé de demá?
Xq jo crec que seria líder de audiéncia

Anònim ha dit...

Els del PP no són regidors, són les set plagues d'Egipte!!

Remolar ha dit...

No, el ple de hui no és retransmetrà en directe. De fet, mai no es retransmet en directe, sinó que només s'acaba, es posa a la tele. És a dir, sobre les 10 de la nit, m'imagine que ja podreu veure'l.

Remolar ha dit...

No espereu massa del ple de hui, crec que tot seguirà igual. El punt 3 de l'orde del dia fa referència a un tema de l'EPA.

Salut
Alfred

Anònim ha dit...

Algú sabria dir-me si Telepepe fa el ple algun altre dia, o sols el fica el dia del ple a les 10??

Fan de la Colorines ha dit...

Els BOBO's s'ho podrien currar i pagar una pantalla gegant en la Plaça, que pa algo són els culpables de tot lo que està passant.

Anònim ha dit...

El fan més vegades perquè jo els veig alguna vesprada, a les 14.00 h. o 15.00 h.... però com no sé mai quan es retransmeteix...

Anònim ha dit...

Bé a mi m'ha paregut un ple entretingudíssim, Mª José ha començat a alçar la veu a Mª Pilar demanant-li la dimissió, després discutint amb el concejal de medi ambient a causa de l'abocador il.legal, amb Dionisio... en fi, casi es pega amb tot el món jejeje.

PD: Segons el comunicat llegit per Mª Pilar i escrit per l'equip de gobern no dimiteix ningún membre de l'ajuntament...

Anònim ha dit...

Alfred, fes un resum del ple, que estic mirant la palicula de Suarez i no puc vore el ple

Anònim ha dit...

Hui l'alcalde estaba simpatic... jajajaja

Anònim ha dit...

Plan ZP II: Han inclòs propostes dels dos partits polítics que estàn en l'oposició... lo únic que recorde ara mateix és l'eliminació de barreres arquitectòniques i que posaràn wifi a l'ajuntament.

Remolar ha dit...

hola a tots:

algú ja ha fet un resum ben bo abans, però amplie un poquet més:

1. al final, Mª pilar ha llegit un comunicat en nom del PP reconeixent lo que havien fet (és a dir, fer-li el llit al seu cap) i, evidentment passant fulla i que tot tornava a la "normalitat"

2. l'alcalde ha llegit un comunicat dient bàsicament el mateix, que tot tornava a la "normalitat"

Jo em pregunte: què ha de fer un representant del PP per dimitir? matar algú?

a) El senyor Camps i Costa reconeixen que han rebut regals -a canvi de favors- i no dimitixen;

b) la senyora Ana Mato té un jaguar "regalat" i llig el codi de bones conductes del PP -i evidentment no dimiteix-;

c) el cas de Fabra, no cal ni comentar-lo

d) a Betxí, lamentablement, s'ha traslladat esta rutina: el PP li fa el llit al seu alcalde, ho reconeixen i xim pum, no passa absolutament res.

Si algú m'ho pot explicar...

Anònim ha dit...

És indignant! Vergonyos! Trist!, però el que es pitjor és que aquesta gent és la que fa i desfa (normalment desfa) el que vol en l'ajuntament del nostre poble! i estan desfent-lo... Després d'açò sols em queda dir que aquesta situació també és aclaridora, i així espere que ho demostre el poble de Betxí en les urnes les properes eleccions.

Si foren persones com cal, haurien dimitit TOTS! així ens demotren el que són i el que volen del poble de Betxí; unicament i exclusivament els seus diners.

Anònim ha dit...

Alfred,estas rabios pero vas estar regular.La PITJOR,RIDICULA,MAL EDUCA PREPOTENT la portaveu delPSOE va quedar davantel poble com una.......bueno lo que es.Ah aixo que la yaya habia comprat la teja i la mantilla per a la proceso,per si el alcalde la nombrava tenient alcalde. A la neta.QUE VERGONYA

Remolar ha dit...

De ràbia gens, la veritat.

Estic decebut perquè, com et dic, moltes vegades ens toca lidiar amb la mala pràctica i defectes de la política general (dels partits) també al poble, cosa que no entenc i em pareix lamentable, perquè el que hauríem és de fer el bé per a Betxí.

Per a mostra d'eixa mala pràctica i defectes, el cas de Sant Antoni.

I en breu, en voràs d'altres, que ja comentaré, i a veure què et semblen.

Anònim ha dit...

A l'igual que Camps va mentir a les Corts Valencianes, ha quedat demostrat que els regidors del PP són uns traidors al seu propi alcalde, i per tant no són de fiar. Per un altre costat, crec que Mª Pilar hauria de dimitir per la seua incompetència demostrada com a regidora d'Economia.

Anònim ha dit...

Al final ho han reconegut. Els bobo's (bous i...) eren els concejals del PP que volien llevar-se de damunt a l'alcalde. Ara toca fer el paperet. Es pensen que la gent es tonta.
Lo que han de fer es disar els carrecs, i els sous i DIMITIR. Maria Pilar la primera per responsable.

Anònim ha dit...

Segons pareix els pegat un toc d'atenció desde Castelló. Lo que me pareix mes fort de tot és que es callaren com unes raboses quan l'alcalde va preguntar qui eren els que anaven a repartir bocates. Está clar que no son de fiar. haurien de dimitir ja, i que entren uns altres, que al menos siguen persones honestes i de fiar, no com els d'ara o com la Colorines, que ixa te més perill...

Félix ha dit...

Hola, Alfred, tinc alguns dubtes després de llegir lo que has posat en l'article dels gastos de les festes:

- Els bous s'han comprat a diferents ramaderies o sempre a les mateixes?

- Per fer l'entrà dels bous, que va costar casi 6 milions de pessetes, es va fer algun concurs de ramaderies per vore si podien eixir més baratos?

- Qui compra els bous? Qui els elegix?

- Qui paga els gastos dels bous de les penyes? Ho paguen tot les penyes?

- Què paga l'Ajuntament? Quant li costa a l'Ajuntament els bous que suposadament paguen les penyes?

Anònim ha dit...

pero a vore, en les proximes eleccions qui sera el candidat del PP?

Anònim ha dit...

Si senyors, QUE VERGONYA, l'alcalde va quedar ridiculitzat després de tot el que ha passat i li han fet els membres del seu grup, fins i tot va eixir en la seua defensa quan no sabien el que dir. Al meu pareixer Alfred també va estar regular, crec que feia falta una mica mes de contundencia. Respecte a la portaveu del PSOE sembla que va ficar el dit en la llaga d'alguns i aixó no ho poden soportar i tenen que faltar al respecte quan no tenen arguments. Maria Pilar i Manolo van llegir molt be el que els havien dictat des de Castelló i només faltava que es besaren. No van poder o saber contestar a tot el que els van dir. Dionisio en la seua linia (Betxí está en la mapa gracies a ells). Qui va ser el responsable del tancament del "punt net"?, segons l'alcalde l'home que no te paciencia i per no escoltar a la seua dona tira la nevera, llit o matalap on siga abans que passe el camió de voluminosos, que per cert ja existía abans que gobernara el PP. Realment algú pensava que dimitirien o pendrien alguna mesura drástica?. Aço es Betxí i no "los mundos de yupi" o com es diga. Salut a tots.

Remolar ha dit...

En contestació a les preguntes que llances sobre festes:

1. Els bous de les entrades s'han comprat sempre a la mateixa ramaderia

2. HOme, mirant els bous que van comprar, no crec que miraren gens. Els bous eixos no valien ni 15.000 euros (i no cal ser tècnic taurí, com diria l'alcalde), amb 2 bous coixos i 4 bous de 5 o més anys

3. A tu qui et pareix que compra els bous? Crec que no cal respondre esta pregunta.

4. Pel que fa a les penyes (si m'equivoque em corregiu) crec que tenen una subvenció de 300 euros cada penya que faça un bou (no sé si l'escorxador també el paga l'ajuntament o què).

5. Multiplica 300 euros pels bous que va fer cada penya i tindràs el resultat, de 2000 a 3000 euros.

Anònim ha dit...

No he pogut vore el ple i m'agradaria, vore, si pot ser el fragment de la reconciliació... per riure o plorar, no sé el que faré, perquè la cosa és més seriosa del que pareix.
INCOMPETENTS

Anònim ha dit...

alfred,yo tambe soc dels que pensa que vas estar fluixet en el ple,encanvi m jose crec que va estar molt be ,es possiblement la vegada que mes be la e vista.tambe pense que eixos concejals que an apunyalat al alcalde no es mereixen estar ai!!!!m pilar dimisio!!!!

Anònim ha dit...

alfred estuvo bien en el pleno,lo que pasa que en esta ocasion mªjose estuvo muy bien.enorabuena a los dos .pp de betxi dimision!

Anònim ha dit...

A Mª José lo que li pasa és que vol parlar més ràpid que pensa i és posa histèrica... jejeje

Félix ha dit...

I per quin misteriós motiu els bous se compren a la mateixa ramaderia si són una merda (coixos i vells) i damunt són cars? No creus que algú ens ho hauria d'explicar?

Anònim ha dit...

Si este fora un poble com toca, amant de les tradicions i temerós de Deu, lo que s'hauria de fer es agarrar a tota la colla de traidors, als BOBO's i la Colorines (y els seus aledanyos) i embadurnarlos d'alquitrà, omplilos de plumes de gallina i pasejarlos damunt de burros darrere de la badera de Betxí i els dolçainers, i per tancar la proceso aniria la banda de musica tocant marxes alegres. Cha, aixó seria d pelicula (del Oeste). Jejejeje

Anònim ha dit...

¿Donde se esconden hoy los que hace unos meses nos daban lecciones de buen gobierno y acusaban a los contrarios de ignorantes?
Concejales del PP, DIMISIÓN!

Anònim ha dit...

Alfred, a que no saps qui ha sigut lector del teu bloc estos dies? Pues segons m'han informat fonts de la diputació ben informades i que me mereixen total credibilitat, el mimísimo Don Carlos Fabra!! No se si haurá sigut lector habitual o esporàdic, pero lector al fin i al cabo. Ara vaig avore si conseguixen saber que opina de tot este embrollo, pero pareix que no estava molt content. Si m'entere no patisques que "me xivaré".

Anònim ha dit...

Un hurra per Don Vito Corleone!!!

Anònim ha dit...

Sí que és categoria que te llisca don Carlos. Això sí que és una bona notícia. A, i ke pensa? perke ell també serà partidari del bocata para todos, no?
Home, tamé podia ser partidari de piscina para todos, no només pals de la Vall d'Alba.

Anònim ha dit...

Don Carlos no llig estes MARICONAES,i menys de tu borinot

Anònim ha dit...

Pues algu li ho ha e senyat, Colorines.

Anònim ha dit...

COLORINES ME LLAMABAN COLORINES POR DONDE QUIERA QUE VOY.

Anònim ha dit...

ixa persona no es mereis que li degen don carlos...

en un carlos a seques ja eu te be... que no s´ha guaynat res mes..
mentira sui que sa guaynat..jejej mes que guanyar diria jo que desfalcar..jajajaja

Anònim ha dit...

Fabra = DIOS

Anònim ha dit...

Y el alcalde de Vall d'Alba = Jesucristo

Anònim ha dit...

El informe de Anticorrupción confirma un presunto fraude fiscal de Carlos Fabra

En 1999 recibió al menos 140 ingresos por 600.000 euros de personas o empresas que están siendo investigadas. La Agencia Tributaria asegura que 300.000 euros no los justificó en su declaración de la renta de ese año...

JA SABIA JO QUE NO HI HA QUE CONFIAR MAI EN DÉU...

Anònim ha dit...

un bon pepero deu de ser molt fatxa,anar a missa(es a dir ser hipocrita)i ser del r madrid.

Anònim ha dit...

Sí, y concejales del PP = JUDAS y FARISEOS

Brian, al que llaman Brian ha dit...

I el Chopo = Zanzón el azezino zaduzeo