dilluns, 24 de maig del 2010

DEMANEM MÉS METGES AL·LERGIÒLEGS


Demà tornem a tindre ple, a les 8, com tots els últims dimecres de cada mes. Demà aportem per escrit dues propostes, una en què demanem els ordinadors portàtils per als xiquets (d'esta proposta ja parlarem en breu) i una altra en què demanem que s'incremente la plantilla dels metges especialitzats en al·lèrgies a l'Hospital de la Plana Baixa de Vila-real.

Enguany està sent un any molt roí per a la gent que té al·lergia, sobretot al pol·len, ja que les quantioses pluges han provocat que n'hi haja molt més que l'any passat, per exemple. De fet, segur que coneixeu algú que patix este tipus de símptoma o d'enfermetat (de fet s'estima que un 25% de la població té algun d'estos símptomes).

Això ha provocat, evidentment, que la gent que ha necessitat anar al metge especialista fóra molta enguany. A la Plana Baixa, però, en el darrer mes de març hi ha hagut una llista d’espera per a l’especialista al•lergòleg de més de 300 dies. Cal dir que l’Hospital de la Plana solament compta amb dos especialistes per a atendre a tota la comarca, amb més de 120.000 habitants.

Si el 2008 l'OCU (l'Organització de Consumidors i Usuaris) ja alertava que els 45 dies d'espera que havien de patir els valencians per visitar l'al·lergiòleg ja eren massa, imagineu-vos què dirà ara, amb 300 dies d'espera a l'Hospital de la Plana. És a dir, 10 mesos d'espera.

Pensem que això afecta tota la gent de la nostra comarca i que, per tant, hauríem de remar tots a una per tal de demanar-li a la Conselleria de Sanitat que augmentara el nombre d'al·lergiòlegs.

Crec que fem una bona proposta, que beneficiarà molta gent i que contribuirà a millorar la nostra atenció sanitària.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Per que perdre el temps amb propostes que no valen per a res ? la competencia dels alergiolegs no competeix a Betxi, per lo tant dona igual lo que se vote en el ple.Ultimament Alfred estas proposant coses que no depenen de l'ajuntament i que tant se voten a favor com en contra no afecten per a res, pense que cadascú deu de asumir la responsabilitata que li correspon i a Betxi fan falta moltes coses per a perdre el temps, tal vegada deuríes de comunicar a qui corresponga dins del teu partit per si es pot fer algo pero açi a betxi no li correspon fer res.

Salvem Betxí ha dit...

A pesar de ser votant habitual del Bloc de Betxí, i vaig a seguir votant-lo... estic d'acord amb el comentari anterior.

Remolar ha dit...

Hola a tots:

crec que si això ho demanàrem a tots els pobles de la Plana Baixa, en este cas, i traslladàrem la proposta a la Generalitat, com es pretén, les coses canviarien.

salutacions
Alfred

Ximet de l'horta ha dit...

Estic d'acord amb Alfred, tots els foros són bons per demanar coses que poden beneficiar a la població. Tots els ajuntaments, i tots els grups polítics, demanen coses que no són competència dels ens locals. Per exemple, el tema de l'ocupació o la pujada de l'IVA, que corresponen a la Generalitat i al Govern central respectivament, per no parlar de les polítiques d'igualtat de la dona o de la lluita contra la violència de gènere. Si ens posem així, cada vegada que n'hi ha un atemptat terrorista (i em pose en un cas extrem) l'ajuntament no hauria de pronunciar-se, ja que això correspon al govern central, o si ho fa, senzillament condemnar el fet però no demanar que se perseguisca i es tanque a la presó els assassins, ja que això seria posar-se en les competències d'una altra administració.

O, per un altre costat, una associació no pot demanar que s'arreglen els carrers o una farola? ja que això és competència de l'ajuntament i no està entre les finalitats que marquen els estatuts de l'associació.

O per un altre costat cap partit de l'oposició podria demanar al govern que convoque eleccions, com va passar al senat o com passa cosntantment a les Corts amb el cada volta menys Molt Honorable president Camps, ja que convocar les eleccions és potestat del president del govern de torn.

Jo opine com Alfred, que qualsevol lloc és bo per reclamar allò que creus oportú i bo d'acord amb les teues idees. De fet, si això es féra com demaneu, el dret de petició, un dels pilars del sistema democràtic des dels temps de Pericles, seria un dret estanc i sense sentit.

Això no deixa per a que Alfred se centre en realitats i necessitats molt més locals, de purament l'àmit municipal, cosa que per un altre costat també fa; molts exemples els trobareu repassant els posts anterirs d'este mateix blog.

Anònim ha dit...

Tot aixó esta molt bé pero la manera de aconseguir que se prenguen mesures es fer força on corresponga a castelló a valencia o a madrid si fa falta, pues no se en el cas del bloc demanar que algún carrec (nomdedeu,etc )ho planteje on calga.Per eixe motiu cada representant politic te el seu ambit de actuació local, provincial,nacional ,etc.

Ximet de l'horta ha dit...

Des de fa molt de temps existeix una màxima que diu "pensa globalment, actua localment". Amb això vull dir que demanar qualsevol cosa que s'estime bona i oportuna en l'àmbit local no significa que no s'haja de fer en altres àmbits (valencià, estatal, europeu o on siga). I me consta que Alfred, a més de fer propostes al ple de l'Ajuntament de Betxí, ha traslladat moltes reivindicacions a altres fòrums, en especial a les Corts Valencianes (mitjançant el grup parlamentari Compromís), en alguns casos que implicava interessos exclussivament municipals de Betxí, com la sol·licitud al govern del gens Molt Honorable president Camps per a que invertisca en la rehabilitació del Palau (per cert, el grup del PP va votar en contra).

És el que ha dit Alfred, si tots els ajuntaments de la comarca sol·licitaren el mateix a la Conselleria de Sanitat, al final acabarien fent cas i posarien tots els mitjans necessaris per reduir el temps d'espera. Penseu que tots, absolutament tots els habitants d'este País viuen en un municipi o un altre. Per això no està de més sol·licitar una cosa que pot ser beneficiosa per a molta gent en els plens municipals: ací, més dun milió dos-centes cinquanta mil valencians pateixen en diversos graus d'ascepcions al·lèrgiques.

Anònim ha dit...

Els ajuntaments de Castelló o els de Benicàssim han decidit baixar els sous dels polítics. Pensa fer alguna cosa pareguda l'ajuntament de Betxí?

Anònim ha dit...

No veig per què no s'haja de presentar una moció com esta. Si hi ha un problema (i és ben real) algo s'ha de fer per solucionar-lo. Si tots els ajuntaments l'aprovaren potser el PP a la Generalitat s'espavilara i votara a favor, però com que està tan ocupat en salvar a Camps de possible delicte de cohecho, no sé com m os anirà.

Anònim ha dit...

cohecho = suborn. Ho dic perquèen Canal 9 usen eixe terme ("cohecho") per no usar el terme exacte en valencià, que és suborn.

Remolar ha dit...

Hola a tots:

vos informe que la moció de la qual parle a l'article va ser aprovada amb els vots del BLOC, del PSOE i amb l'abstenció del PP, que no van voler votar a favor de la proposta.

Alfred

Anònim ha dit...

Quina cosa mes rara que el PP de Betxí no vulguera votar a favor, no? Ara que el PP s'ha convertit en el partit dels treballadors...

Anònim ha dit...

Amb això es demostra lo que els interessa el benestar de la gent i lo poc que pensen en els que patim algun tipo d'al·lèrgia.