dimarts, 5 de febrer del 2013

BETXÍ IS DIFFERENT


A pesar que quan veus la televisió et cau la moral garres avall, a Betxí podem estar contents perquè, en els últims dies, hem anat contra la corrent general... i per a bé. 

La setmana passada, vam ser l'únic poble de les comarques de Castelló (i estic segur que dels pocs de tot l'estat) en el qual, l'equip de govern municipal, va explicar públicament els comptes de l'Ajuntament.  Amb explicacions senzilles i clares, i sobretot transparents.  I també amb torn obert de preguntes, apreciacions i comentaris.

I esta setmana, novament a contra corrent, i quan les xifres de l'atur han sigut escandalosament desastroses per als valencians, a Betxí hem obert una bossa de treball per a incorporar persones del poble i fer treballs de serveis múltiples per al poble.
 
Quan passa una desgràcia, quan hi ha robatoris o quan algú s'emporta els diners a la caixa, és quan estos fets apareixen als mitjans de comunicació.  En canvi, hem de ser conscients que quan es fan les coses bé poques vegades cridem l'atenció.  Poques vegades omplirem pàgines als periòdics o tindrem entrevistes en directe per a contar com es fan les coses ben fetes.   Però no per això hem de tirar la tovallola.  És més, això encara ens ha de donar més forces per seguir, encara que siga contra el context general.

Si anar on van tots significa fer més bous que ningú; o fer més espectacles que la resta; o fer la coca més gran de la província, no crec que siga el millor per al poble.  I menys hui en dia.


I crec que, per això, puc dir sense por d'equivocar-me que podem estar ben orgullosos del poble i de tots els betxinencs i betxinenques.  Perquè entre tots, estem fent les coses bé.  Encara que siga contra corrent.