dimarts, 21 d’octubre de 2014

MILLOREM ELS COMPTES MUNICIPALS


Dalt teniu dos quadres que parlen per sí mateix: el primer, extret ahir mateix del periòdic ELCONFIDENCIAL, parla de com van anar els comptes en l'últim exercici econòmic a Betxí.  De fet, es pot consultar els comptes de qualsevol poble de l'estat.

Al nostre poble, l'any passat es van traure els millors resultats econòmics dels últims anys.  Bàsicament, perquè no vam excedir el gasto de cap partida i perquè, en definitiva, i com es pot comprobar en les dades que tenim, vam ingresar més del que vam gastar.  És a dir, es va tindre superávit, com l'any anterior, el 2012, cosa que feia molt de temps que no succeïa al nostre ajuntament.

De fet, els dos últims exercicis (els que han sigut gestionats exclusivament pel nostre equip de govern, pel BLOC-COMPROMÍS) han trencat la dinámica que lamentablement es venia repetint en les dos últimes legislatures, especialmente a partir del 2007, quan els números sempre eren rojos.  I això, el que produïa, era nombrosos informes en contra per part d'intervenció i, sobretot, que el deute augmentara considerablement, com es pot veure a la segona gràfica.

Afortunadament, en estos tres anys hem pogut reconduir la situació i corregir la desfeta.  Vam heretar uns números que pràcticament ens abocaven a la bancarrota, amb 4.125.000€ de deute, vora al 100% del pressupost.  Actualment, hem trencat ja la barrera del 3 i el deute se situa al voltant de 2.900.000€. 

De manera que quan acabe la legislatura haurem reduït pràcticament el 40% del deute anterior.  I dic anterior amb totes les de la llei, ja que nosaltres no hem endeutat l'ajuntament en un sol euro, perquè no s'ha demanat cap préstec per a fer les inversions.  Sempre han sigut amb fons propis.

Un dels principals objectius que ens vam posar al començament de la legislatura va ser el de reconduir la situación económica del nostre ajuntament.  I crec que, després d'estos tres anys, podem afirmar que així ho estem fent.