dimecres, 30 de març de 2016

CONTINUEM AVANÇANT

Hui, després de 15 dies K.O. per la grip, he tornat a agafar la bicleta.  Lleugerament, només un "ratet", pel terme de Betxí.  Per veure alguns dels projectes en marxa, per comprovar que som un poble en moviment.

Agafe el carril bici al final del camí de les Vinyes i en cinc minuts estic en la nova pista multiesportiva, on desenes de xiquets disfruten del final de la vesprada jugant a futbol.  I les mares agraïdes que, "per fi, tenen un camp de futbol prop de casa".

Continue pel camí de Sant Francesc i arribe al cementeri per veure si ja estan muntades les escales de plataforma que justament esta setmana s'han descarregat.  Per tal que la gent puga pujar fàcilment i de forma segura a les files altes.  Encara no estan disponibles.  Però veig com el camp sant està ordenat, verd, florit.

Uns metres més avant arribe al nou circuit del Transbetxí.  En poques hores estarem en un dels dies grans de Betxí, on es concentraran milers de persones amants del motor.  I comprove la gran feina que s'ha fet per tindre-ho tot a punt.  Un circuit nou, de categoria, amb cadafals muntats en forma de grades per poder vore l'espectacle perfectament i de forma segura.  Una gran feina feta gràcies a l'esforç de moltes persones.  Qui anava a dir, fa uns mesos, que tindríem este gran espai.  Tot a punt per al gran espectacle.

M'endinse amunt, pel camí de Montserrat, i arribe a Versalles per comprovar que el nou street workout està ja muntat.  Un gimnàs construït per una empresa local i que ja ha estat certificat "in situ" per poder fabricar-se en sèrie i vendre's pertot arreu.  I preparat per a tots els amants de l'esport.  Una nova infraestructura.

Rode per Pavimbe, vaig per la ratlla d'Onda i desemboque, a través del Pantà, al carril bici, prop de l'Apeadero.  D'allí em dirigisc cap al polígon.  Els arbres plantats pels xiquets nascuts l'any passat estan verds, brotant les noves rames i fulles a pocs metres de l'aparcament de camions que, en dies, obrirà les portes.  Una demanda veïnal de fa molts anys que ja és una realitat.

Arribe, una hora després, a casa.  Content de vore com la gent de Betxí practica l'esport.  Com els xiquets ixen al carrer a jugar.  Com entre tots organitzem el TRANSBETXÍ, gran fita del motor i emblema del nostre poble.  I com els arbres nous floreixen, creixen al nostre poble, igual que els nostres xiquets i xiquetes, que hauran de fer, units, un poble millor.  Arribe a casa pagat de vore, de comprovar, que som un poble viu, UN POBLE EN MOVIMENT. 

I això, és el nostre tresor, l'impuls que ens dóna forces tots els dies per CONTINUAR AVANÇANT. Entre tots, fem un poble millor.