dissabte, 1 de juliol del 2017

CONTINUEM REDUINT EL DEUTE

Esta setmana s'han publicat, per fi, els resultats econòmics oficials de tots els municipis de l'Estat a 31 de desembre de 2016.  Juntament amb això s'ha obert, també per fi, la possibilitat de poder gastar el superàvit de l'any passat en aquells ajuntaments que el tinguen, el superàvit, com és el nostre cas.  Per tant, en els pròxims mesos, podrem acometre inversions "financerament sostenibles" que rondaran els 600.000€.  Que es diu prompte.

Però el que volia comentar de les dades oficials és justament la gràfica que he penjat més amunt i que mostra, a les clares, l'evolució que ha tingut el deute municipal des de 2011, quan va entrar BLOC-COMPROMÍS a governar a Betxí.  Des d'aleshores, s'ha passat de tindre 4.186.000€ de deute amb els bancs i a proveïdors a tindre'n menys de 2, és a dir, menys de la meitat.

Posant-lo en context dels altres municipis, les dades encara són més clares.  Si fa 6 anys Betxí era el poble 913 més endeutat d'Espanya (dels més de 8.000 municipis que hi ha), ara hem passat al lloc 1799, és a dir, ens hem allunyat considerablement dels llocs més endeutats.  I això, sense dubte, és un magnífic indicador.

Però encara ho és més el fet que, allà pel 2011 (i continue parlant de les xifres oficials), el deute per habitant que hi havia era de 636€, mentre que ara és de 350€, és a dir, vora la meitat.

Tot plegat, les dades oficials ens tornen a indicar, una vegada més, que anem pel bon camí, però que no hem de deixar de treballar de valent per intentar arribar al nostre gran objectiu, que és deixar el consistori a deute 0.  Entre tots, ho aconseguirem.