dimecres, 13 de setembre del 2017

JOAQUIM DUALDE




Ací teniu, a tall d'exemple, algunes imatges que visualitzen clarament com està l'Avinguda Joaquim Dualde:

-arbres podrits per l'interior, plantats aleatòriament i sense un estudi clar de les varietats;
-lloses trencades, rematades parcialent, afonades i, fins i tot en alguns casos, desaparegudes i/o diferents les unes de les altres;

-vegetació morta o envellida, per citar només dos adjectius dels molts que podrien definir els "setos";
-il·luminació desigual, amb faroles instal·lades aleatòriament, en molts casos;
-creuament perillós i sense definició a l'entrada del poble.

Com dic, són només alguns dels motius que ens han dut a remodelar l'avinguda Joaquim Dualde.  Però crec que, com a resum, es podrien agrupar en tres:

1. MÉS ESPAI PER A LES PERSONES
La reforma inclou voreres més amples, arbres i faroles millor distribuïdes, amplis àrees per passejar la gent.

2. MÉS SEGURETAT
S'argumenta que els "setos" actuals eviten travessar pel mig de la carretera.  Però això continuarà evitant-se, en realitat, amb el que es construirà al mig que, alhora serà més uniforme i necessitarà menys manteniment.
Però sobretot, la seguretat s'incrementarà amb la recol·locació de les faroles situades estràtègicament, per il·luminar millor l'avinguda i, sobretot, reforçar els passos de vianants.
Així mateix, és evident que cal una rotonda a la vora de la gasolinera per acabar amb el creuament que cada any produeix desenes d'accidents.

3. MÉS APARCAMENTS
La reforma proporcionarà més places d'aparcaments, ja que passarà a estacionar-se en bateria.

En definitiva, sóc conscient que, com en totes les coses, poden haver arguments a favor i en contra.  Però posats damunt la balança, crec que pesen més els que demanen una reforma de l'urbanisme urbà, en este cas de l'avinguda, com es recull al pla estragtègic de Betxí, redactat per molts actors socials del poble.

La realitat de hui no és la realitat de fa 35 anys.  Hui tenim el doble de cotxes que aleshores i cal adaptar-se als nous temps.  L'avinguda ha fet la seua funció, i ha funcionat molt bé.  Però ara, estem en el segle XXI.