dimarts, 24 de febrer del 2009

EL SILENCI DELS BORREGOS


El títol d'esta pel·lícula podria ser perfectament l'exemple del que està passant en bona part de la nostra societat.

Dades prou recents parlen per sí soles: a Betxí, al gener del 2008 hi havia poc més de 100 persones, entre dones i homes, apuntats a l'I.N.E.M; menys d'un any després, concretament al novembre de 2008, la xifra havia augmentat més del doble, amb més de 200 betxinencs i betxinenques que estaven sense feina. Molt em tem que, a hores d'ara, el nombre serà molt major, sobretot perquè la crisi va en augment i alguns comerços citrícoles ja han acabat la temporada.

Tot i això, és cert que sent queixes al carrer, als bars, a l'ajuntament, al mercat... però no veig cap mobilització ni per part dels nostres veïns, ni per part de la gent en general. De fet, els únics que s'han queixat i han aconseguit bona cosa de diners han estat els bancs.

Ara més que mai, es verifica la nostra dita "qui no plora no mama" i pense que la gent ens hauríem de mobilitzar d'una vegada per totes per intentar canviar el rumb de tot açò i evitar que ens posen el títol d'esta pel·lícula. Clariss, ajuda'm, Clariss, tira'm una maneta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com a "ganao" ens comportem sempre, per tant no és sorprenent que ho fem amb el tema de l'atur, els humans sóm d'aquest tipus per a tot, ens agrada queixar-nos i que altres facen la feina per nosaltres, fins que en aquest cas, no fa la feina ningu.

Tinc un dubte, d'aquells de "¿que fue antes, el huevo o la gallina?", i és que no sé quan ni com va començar aquest desastre social??, va ser per la burbuja inmobiliaria que va petar? o va petar perque les coses ja no anaven bé?o va ser perque Zapatero va retirar les tropes de l'Irac?
La veritat és que siga quin siga el culpable, sempre perd el mateix, el treballador!!!Perque si hi ha algu que pensa que perd algu més, està equivocat,les empreses no perden, abans de deixar de guanyar 1 euro envien la plantilla al carrer, i evidentment els bancs menys encara, de fet per les seues "estrategies" de mercat ens pujen els tipus d'interes, les comissions, deneguen crèdits, hipotèques i ens donen per allà on "se sufre en silencio", aixo si sense perdre ni un xavo, millor dit augmentant fins un 50% els beneficis obtesos a l'any anterior, aixi que que podem pensar???que podem fer? botar foc a les oficines de Botin i dels seus amics?

Eixir al carrer, cridar, demanar i reclamar el que ens pertany!!!però qui ens fa cas? El Senyor Alcalde de Betxí(més conegut com a Baletes)??? el Senyor Fabra (el calvo de la loteria)?? o potser siga Francesc Camps (lo nostre President)??? tots ells segueixen gastant, malgastant, els nostres diners per donar-li beneficis als de sempre, als seus amics i familiars.

Encara aixi, després de tot, hi ha gent que no vol treballar, açó també és una realitat.

Anònim ha dit...

Dius: “no veig cap mobilització ni per part dels nostres veïns, ni per part de la gent en general. De fet, els únics que s'han queixat i han aconseguit bona cosa de diners han estat els bancs.”

Això de jugar amb el títol de les pel•lícules és una cosa certament perillosa. Podem començar per fer una gràcia i acabar per designar com a “borrega” a tota la humanitat:

- Borregos els betxinencs que voten a la dreta que els endeuta i empobrís dia a dia?

- Borregos els habitants de la “nostra” província que voten alcaldes i regidors que donen la presidència de la Diputació a un cacic?

- Borregos els valencians que voten per fer president a Camps o a Zaplana, i que abans votaren Lerma, i acabaren per acceptar un autogovern de saldo?

- I borregos tots aquells partits que no es revoltaren i no es revolten contra tot això i acaben per fer pactes amb uns i altres per tal d’accedir al poder?

No se si estem en disposició d’exigir mobilització als “borregos”, que al cap i a la fi es guanyen les garrofes com poden, si aquells que “haurien” de “guiar” el ramat van per fora del camí.