divendres, 22 de maig del 2009

ENRIC NOMDEDÉU



He de ser sincer. Jo ja he votat per a les eleccions del 7 de juny, les eleccions europees. He votat perquè esta setmana em case i després me'n vaig de viatge uns pocs dies i, per si no arribe a tems a la urna, ja he demanat el vot per correu. I el meu vot ha sigut per a Enric.

L'amic Enric és el regidor del BLOC a l'ajuntament de Castelló. És el regidor que, tot sol, fa de clara oposició a l'equip de govern del PP que hi ha a la capital de les nostres comarques. Molta més oposició que tots els regidors que té el PSOE al mateix ajuntament.

A Enric el conec de fa vora dos anys, de les eleccions municipals. Però sobretot el conec de la campanya que vam portar a terme l'any passat a les eleccions estatals, on vam treballar junts en un bon grapat d'ocasions, sobretot a la seua ciutat. D'eixa relació, puc afirmar unes quantes coses.

Enric és un tio peculiar. És una persona que està moltes voltes de rialla, de broma, de catxondeig. És una persona que no para de parlar i de dir ocurrències, constantment. Però, paral·lelament, és una persona que diu les coses molt clares, tant per a allò bo com per a allò roín. I per això, Enric té molts simpatitzants però també molts contrincants o antipatitzants. Per això el PP i el PSOE li tenen molt de respecte, perquè quan toca estar de rialles ho està, però quan ha de defensar les seues idees és implacable, amb les seues propostes, amb les seues argumentacions i amb la seua impecable forma de parlar.

Però sobretot, Enric és un bon tio. I un tio de la nostra terra que, per això, crec que defensarà millor els nostres interessos que els altres candidats. Perquè qui millor per a defendre allò nostre que un dels nostres? Qui sap millor els problemes que tenim, Mayor Oreja (basc) i López Aguilar (canari), o Nomdedéu, valencià i resident a Castelló?

Jo ho tinc clar. Enric: el meu vot és per a tu.

65 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que no te més importancia que un candidat siga vasc, canari o de sueras pense que lo realment important es que siga el millor en el seu carrec que puga demanar les ajudes que ens fan falta tant a le agricultura com al taulell, etc i no crec que nomdedeú tot i ser bon tio com tu dius,siga la persona en mes imfluencia en europa crec ademes que la experiencia en politica es molt important i el curriculum de mayor oreja es inmillorable.Yo votaré per ell.

Anònim ha dit...

No entraré a valorar el comentari del anònim anterior al que m'ha escrit. Mayor Oreja pot defensar España i el centralisme espanyol, però no serà qui defense el País Valencià, la nostra llengua i el corredor del mediterrani per afavorir a valencians i valencianes.

A part d'això, jo volia dir que em fa molta il·lusió que el dia 7 de Juny puga ficar en la urna que em toca en el meu barri de barcelona una papereta on ixca el nom de Nomdedéu o de Amparo Piquer. A Enric el conec de fa menys que tu, mig any, però en mig any la nostra relació ha anat "incescendo" en el terrent polític és habil, bona dialèctica, patriota valencià i amb les idees clares. Políticament és una de les dues persones de la província de Castelló amb la qual deixaria el futur del meu poble a les seves mans (l'altre és un xic amb el monyo rissat de Betxí :P)

I si políticament és bo, en el terreny personal és un crack. Atent, escolta, enten a la gent, és bona persona.

Per tot això i moltes coses més jo el 7 de Juny també vote a Coalició per Europa! ;-)

ÒSCAR

Anònim ha dit...

Només una cosata: Enric no va el primer de llista, sinó que va el Tremosa (català, com l'Oriol Junqueras). Dit això preferisc un català (cosí germà) que un fals basc (de fet s'ho fa de menys, i en realitat és un castellà) que un canari.

Anònim ha dit...

Per aixó no donaré el meu vot al BLOC per que els q menys ens van a donar precisament son els catalans que ens tenen als valencians com a ciutadans de segón.No dubte del bón fer de Nomdedeú pero al catalans ni aigüa.

Paco ha dit...

Estimat anònim de dalt, no són els catalns els que ens tracten de ciutadans de segona, sinó els castellans (madrlenys, andalusos, manxecs, murcians...).

Mira: si els valencians creem 10 euros de riquesa, els castellans venen i se'ls emporten, i després només ens en tornen 2 (i gràcies), i amb els altres 8 saps què fan? Alimentar als madrilenys i la seua burocràcia centralista, les autopistes d'Andalusia, les circumvalacions de la Vila y Corte, les pissarres digitals d'Extremadura (mentre ací les escoles estan en barracons i les pissarres tenen més de vint anys, i s'escriu si hi ha diners per a tiça, que no és sempre); ací per cobrar el subsidi de l'atur s'ha d'haver treballat abans 1 anys, mentre que a Andalusia i algunes zones d'Extremadura i La Manxa sols cal 6 mesos; ells tenen l'AVE Madrid-Sevilla, ai ací ja ni parlñem de l'AVE València-Barcelona ni l'AVE València-Madrid; ni tan sols tenim un rodalia per anar de Nules a benicàssim o a Vinaròs!!; per no parlar de lo car que és creuar el País Valencià en Autopista, mnetre que a Mdrid i Andalusia es de vades (el mateix passa si vols creuar Catalunya de punta apunta, que te dixes un dineral); i a més està el tema de la llengua pròpia dels valencians, que no ens deixen usar-la en determinades instàncies, com l'administració de justícia, encara que declares a Nules, com Fabra, o al TSJ de València, com l'imputat Camps.

Saps qui ha bombaradejat i cremat més ciutats valencianes? Sí, Castella, des del segle XIV passant pels saquejadors ixits d'Almansa (Vila-real, Xàtiva o Quartde Poblet van ser incendiades) i acabant amb els ferotges bombardejos feixistes sobre València, castelló, Xàtiva o el mateix Betxí.

I a més som moneda de canvi per als grans partit estatals: mira sinó l'Estatut de la Vergonya, fet a mitges i que ara tracten de recomposar-lo, com poden, de tan roin que és.

Ah, i em tregues el tema de l'aigua? Per què eixa aigua si al preu que vendrien l'aigua de l'Ebre seri impensable de pagar pels nostres llauradors? Sí que la pagarien els de l'Orange Market, els de l'Espècial Evens i els dels Camps de Golf, les Urbanitzacions com que la que anunciava Camacho a Múrcia. Múrcia, què hermosa eres, sí, èrò amb els diners dels valencians.

Sabies que els territoris de l'antiga Corona d'Aragó reprsenten un terç de la població d'Espanya però generen més de la meitat de la seua riquesa (i sense comptar la Catalunya Nord i l'Alguer)? I això en què es nota?

Parlen de solidaritat, però la solidaritat comença per u mateix? O tu dones els teus diners a alguna ONG abans d epagar la hipoteca?

Si volen solidaritat que la pague la Duquesa d'Alba i tota la faràndula castellana i andalusa.

Per a esta gent, els valencians sols som bons per a pagar i callar. I ni el PP valencià ni el PSOE d'ací han fet MAI res per remeiar-ho, tot el contrari.

Encara penses, estimat anònim, que el que ens passa és culpa dels catalans?

Anònim ha dit...

No dubte que Mayor Oreja ho farà bé per Espanya, ara bé la "seua" Espanya, la centralista i la que té molt poc a favor nostre. A més a més una persona que renega dels seus orígens (i Mayor Oreja diu ben content que no sap euskera) pot servir molt bé a Espanya, però ben poc als nostres interessos com a valencians que els defensarà molt millor Tremosa (sí és català, i què) o Nomdedéu que un renegat espanyolista.
Si Mayor Oreja renega de lo seu i dels seus avantpassats, mereix confiança?. Per a mi, no.

Anònim ha dit...

madre mia sempre remontan-mos als anys de catapun, podeu tambe tirar-mos la culpa de haber descobert america els españols i per tant al cap dels anys que els estats units tingueren com a president a un tal Bush... crec que ara mateix la millor opcio per europa es la que porta el Partit Popular, i sigau realistes, que votar al bloc es tirar el vot en Europa... Tots teniu la mateixa manera de atacar als de dreta i es desprestigian a la gent que els votem, ja esta bé de que aguantem i callem, que han fet ara els socialistes? fer un video on disen a la gent de dreta com lo pitjor del mon... mare meua que poc de senderi tenen... i qui crea les desigualtats i la crispacio, desde luego no som els votats del PP.
Per remuntar esta crisis i esta economia que esta afona, la millor opcio es la del PP , pensem en tot el que mos rodeja, i com no es remonte esta situació d´aci no eixim en 20 anys.

Paco ha dit...

Que el PP és la millor opció per eixir de la crisi? Mare meua. Home, anònim, si fóra el Bigotes, doncs sí, segur que el PP és la millor opció, amb amiguitos del alma en conselleries i presidències. Així jo també isc de les crisis.

No t'oblides que ací al País Valencià és on hi ha més atuirats que en cap lloc d'Espanya. Ací al País Valencià és el lloc on més EREs s'han aprovat. Ací al País Valencià és on menys treball estable hiha. Ací al país Valencià és on mes treballadors treballen sense contractes. I saps anònim de qui és competència les polítiques d'empleo i fornmació? De la Generalitat. I qui governa (o desgoverna) la Generalitat? El PP de l'imputat Camps.

Els únics treballs que se creen són els dels asessors de fabra, que costen més d'un milió d'euros a l'any, el mateix que va costar el nou centre desalut de Betxí o més del que costarà en centre de Dia.

I dius que em tire al passat. Doncs no, a no ser que lliges el que vulgues. A dia de hui els meus impostos els cobra l'Estat, i en lloc de destinar-los ací en destina només 2, i segur que d'eixos 2, 1 és per a Orange market, special Events, Promociones Taroncher, l'Opus Dei o per a l'agüelo de la fòrmula 1.

I no parle del passat, sinó del present. No parle de Franco, no, parle de Camps, de Castellano, de Fabra, de trillo, de Costa, de Blasco, de Rus, de Betoret.

recordes a fernando cartagena? Aquell que robava a mongetes? Doncs sabies que va ser clavari de sant Antoni? Ahí sí que m'he remuntat al passat, però per a que veges que d'honorables hi ha molts, però l'honorabilitat es guanya dia a dia lluitant pel teu poble, que en definitiva és qui t'ha elegit i qui te paga, no treballat per a quatre espabilats.

Anònim ha dit...

i pq no se ataca tan al psoe? ara la filla de chaves reb una subvencio firmada per son pare de 10 millons.... i aixo es lo mes normal? anda que aixina anem.... Per no dir de la corrupcio i les estafes que han fet durant els anys de Gonzalez, pero clar d´aixo no se recorda ningu, ni tampoc dels Gal ni de tantes com han fet...

Anònim ha dit...

Jo també votaré Nomdedéu i el bloc. Normal, sóc militant i regidor. Però no només per això. Estic més que convençut que la coalició que representem pot beneficiar-nos més que altres grups polítics que s'hi presenten i pel que estic veient tant PP com PSOE presenten la campanya més com un Fora Zapatero o un Sí a Zapatero, que amb propostes per Europa. No ens enganyem, els valencians fa molts anys que estem a Europa: fins en el franquisme els nostres avantpassats comerciaven amb Europa i duien la taronja a Liverpol, París o Alemanya. I bona part d'Espanya no havia arribat ni als Pirineus. Europa ens interessa, és la nostra eixida natural.

Paco ha dit...

Xan anpimin de les 05:25, ara eres tu el que se'ns retrotrau a la Prehistòria. Encara parlaràs d'Indalevio Prieto o de Pablo Iglesias.

Es veu que liges el Miundo. És bo llegir la premsa.

reespecte als socialies només diré que qui la faça que la pague, i si hi ha corruptes al PSOE que la paguen, com si hi ha corruptes al PP o a qualsevol altre partit. Perquè l'alcalde d'Elx, el segon d'Alarte, haja pagat uns actes o gastos del seu partit amb diners públics, no deixa per a que gent com Fabra, Trillo, Costa, Camps, Betoret, Ripoll, Aparici, Rus, Ripoll... hagen de dimitir per tot el que hagen pogut fer, independentment d'allò que penalment dicten els tribunals de justícia, ja que una cosa és l'acció política, la que afecta al càrrec i la persona que l'ostenta, i una altra és l'acció de la justícia, que afecta a la persona per les seues accions o omissions.

Per tant, si ha de dimitir Alejandro Soler, o Chaves, o la seua filla, també ho han de fer la ristra de noms que he posat abans.

Ni uns ni els altres em mereixen ni la menys mínima confiança. Ells estan més pendens del sus interessos i dels que els dicten des de Madrid que els interessos dels valencians i les valencianes.

CV=Camps Veste'n.

Anònim ha dit...

No sigau ilusos no pinteu rés en Europa i tan a penes en la comunitat valenciana eu tengut que associavos amb els catalans per pareixer algo, i encara que intenteu que tots els politics pareixquen corruptes no teniu pes politic en la comunitat per que el vostre discurs només es criticar al PP, la prova esta en este BLOC, igual voteu a favor de un proyecte que al dia següent el critiqueu, i si Alfred va traure més vots es per que cau més bé i te amistats pero ni molt menys per les idees, que segueixen sen nules i la politica del BLOC en BETXI mai es en positiu com ell diu.

Anònim ha dit...

- No és positiu per al poble voler un pàrquing de camions.
- No és positiu voler una piscina coberta per a tot el poble.
- No és positiu estar amb la gent en temps de crisis i presentar propostes que altres pobles del PP han dit que sí.
- No és positiu voler acabar amb el desgavell econòmic a què ens ha dut el PP.
- No és positiu interessar-nos perquè es netege bé el Solaig.
- No és positiu tindre un punt verd on dipositar les escombreries i demanar que es netegen les rotondes o els jardins.

I si vols continue i continue i continue. Acceptem les crítiques, però no les mentides i en l'última intervenció hi havia més mentides que crítiques.
I una última cosa: no és que diguem nosaltres que tots els polítics pareixen corruptes, és que és el que donen a entendre ells a la justícia, ja que nosaltres "pintem" ben poc i no podem influir en la justícia com sí que poden PP i PSOE.

Anònim ha dit...

A vore, Anònim de les 06;55, i tu creus que el PP de Betxí pinta algo?

Ni l'alcalde ni cap regidor o regidora estan en cap lloc de confiança de l'administració provincial ni autonòmica ni dins de la mateixa estructura del partit. En el cas del PSOE Mª José Montolío está en la junta directiva provincial, i fa anys josep L. Doñate va sewr diputat provincial; en el cas d'Esquerra Unida Ramon Cardona va ser molts anys diputat a les Corts Valencianes i portaveu del seu grup en temes d'Educació i Cultura; i en el cas del Bloc, Alfred va ser candidat a les eleccions generals per Bloc-Iniciativa-Verds, és a dir, tres partits van confiar en ell i el van vore com la persona idònea; fins i tot el PP, fa anys Luciano Monzonís va ser diputat a les Corts quan era alcalde.

I els d'ara què? Ni siquiera els seus propis companys de partit confien en ells. Com vols que jo, pobre ciutaa, ho faça? fabra prefereis al dioni de la Plana, a l'alcalde de sant jordi que no sap quasi ni parlar, al Karino de vall d'Alba, o al ramon Tomás. Per favor...

Què t'anava a dir ha dit...

Ep, hola! Bones a tothom en general i a l'Alfred en particular. Alfred sóc l'Anna, l'"amistançada" d'en Guillermo. Crec que sóc l'única de per aquí que sóc catalana i també l'única desencantada de la política. Si vaig a votar voto en blanc. Amb tot, si tingués algú com l'Alfred per representar-me, el votaria!!!

Petons!

Anònim ha dit...

Al anonim 7:25 li conteste que no es positiu criticar al ajuntament per el deute que té (el 66% no olvidem que ya el tenía)e intentar guañar vots demanant una picina coberta que val 1.500.000 eur. cuan pobles com Alcora tenen de deute anual de la pisicna 150.00€, per lo tant no es pot fer una piscina 1ªperque val 250 million de pesetes i segon per que si a Alcora li costa 150.000 €/ anuals a Betxi li costará el doble i no sigau ilusos que la gent de Betxi diu a tot que si hasta que li rasquen la butxaca.Aixo es fer politica en positiu????? Explicameu.

Anònim ha dit...

Per a que val tindre pes dintre del teu partit si depres no tens vot en el teu ajuntament??? Maria Jose Montoliu esta dintre de la junta del psoe y que? per a que val aixó, per que es amiga i va estudiar amb la AIDO !!!! bon exemple.Sigam serios el que vote al bloc en les europees tirará el vot a la basura per que no traureu els representants suficients per a desidir res.Per sert al anónim de antes li tinc qu dir que el parking dels camións es una idea del PP, exigir que es fasa prompte no es fer poitica en positiu es crear discordia, i si eixes medides mos tenen que traure de la crisis "apañados estamos".Dius que en el PP no confien en els militants del partit per aixo en 8 añs, el auditori, el centre de salud, el nou institut i proximament un camp de cesped artificial, un centre de dia i reforma del vell institut, ningún poble de 5000 habitants a fet tant en tan poc de temps menos mal que no confien pero clar vosatros ara sou "aliats" del PSOE eixe partit que no va fer res en 20 añs (cuan la gent sen anava fora a viure per que no hi havien pisos en Betxi ni un metre de sol industrial per a les empreses.Ara només parleu dels trajes ni una menció a la crisis, ni al "aborto para todos" ni al 21% de paro en Andalucia, ni critiqueu als sindicats que estan callaets com vosaltres, ni a les mentides continuades de ZP que mos esta deixant en calsotets.Que facil es criticar desde el sillonet i demanár el vot per a un tal Nomdedeú que per cert no tinc ni idea del program electoral europeu que durá, el a fet ell o vol han donat els socis catalans??.

Anònim ha dit...

Sí, home, vaig a votar al PP, amb la que està caent i ells demanant despido lliure, com si la culpa de la crisi la tinguérem els treballadors.

A més, les polítiques neoliberals són les que han dut esta situació, les mateixes que han desmantelat l'Estat del benestar a base de privatitzacions, com les que va fer Aznar.

I si creus que vaig aconfiar en gent amb la mà foradada com els que ens governen a l'ajuntament vas aveat. El deute municipal creix i creix cada any; un exemple: cada any, només en interessos, l'Ajuntament de Betxí paga tant com un piso i mig dels que s'estan construint. Veus, ja estem parlant de la crisi. Si qwualsevol dia d'estos embargaran l'ajuntament!!

Atur? Tot i més, perquè la generalitat del PP i l'imputat Camps tene competència en això. No se paren i diuen NO als empresaris, sinó que firmen tot el que els posen dant; jo crec que firmen hasta les servilletes ens els dinarots que se peguen junts.

parlem de aborto para todos? I perquè no pederastas para todos? Què opines sonbre la violacions de xiquets per part de capellans? No creus que vist el que ha passata Irlanda i als EEUU, i després del poder omnímode de l'Església catòlica a Espanya durant 40 anys, no s'hauria d'nvestigar ací també? Amb qui estem, amb els violadors de xiquets o amb les víctimes? Mayor Oreja ho té clar, no creus? Igual que el senyor Cañizares (el bisbe, no el porter).

I de la relació d'obres t'has deixat la ciutat esportiva, la biblioteca, el palau, el pàrquin de camions, etc, etc. A més, moltes de les obres inaugurades pel PP en la legislatura anterior eeren de projectes i expedients iniciats molt abans.

El que no han fet és llevar l'antena. A què esperem? Quin oscur interés s'amaga? Ixe és un tema per a nar tots units, i l'alcalde ni tan sols es va dignar a rebre els pares i mares quan es van entregar les firmes que van recollir. Perquè? Jo no ho sé, i tu?

Anònim ha dit...

el tema de l´antena no es competencia municipal, han fet tot i mes en el ministeri i no hi ha manera que fajen cas, L´antena esta en propietat privada, que entre qui a desmantelarla i mos caiga una demanda que mos ajupisca.
Tots estem concienciats, pero no podem fer res al respecte... ja me agradaria a mi que la llevaren, pero radiacions no en tenim tots en casa i moltes mes que les que fa l´antena, els movils mateixos, els microones, les antenes wifi dels ordinadors... estem rodejats de radiacions i no produides per les antenes de telefonia movils.
Que siga el mes xulo el que entre a la propietat privada i la tire a terra

Paco Piquer ha dit...

Anònim, quan embarqguen l'ajuntament també embargaran amb tot el de dins? Mobles, funcionaris, polítics...?

Anònim ha dit...

Ara eixiu criticant a l'església per cert els casos de pederastia no eren de l'esglesia católica pero en fi la cuestió es tirarla per terra, pero lo pijor es que cuan MATEU a lésglesia amb eixos comentaris no teniu ni idea de tot el bé que fa en centenars de paisos (molt de ells perseguits i assasinats mártirs avui en dia) ni parleu de la gent que deixa casa i familia per ajudar als demés en Africa (Mali, Senegal, Guinea,etc) no cal parlar dels menjadors per a la gent sense treball a tota España (com es nota que tu menjes en la teva casa), ni de les monjes que cuiden malalts en hospitals, ni dels cures dels pobles de l'interior que cada dia recorren 4 i 5 pobles (te parle de castelló) per a fer la misa diaria tots els dies de l'any ploga o neve a les 4 o 5 velletes que ho necesiten (per que encara hi ha gent que creu en DEU), del servei prestat per Caritas diocesana donan menjar, roba i jogets als xiquets pobres en nadal, que bé es queda u criticant a l'esglesia (com no la defen ningú), que trist es que en este BLOC que només es parla de politica siga utlitzat per a atacar a gent que fa el bé (en la seva majoría), per que com tu fas podriem dir que tots els politcs son uns lladres també els del BLOC (per culpa de uns que la paguen tots). Crec que podrás ser del partit que vulgues pero l'esglesia no te cap culpa.

Anònim ha dit...

I per què dius que s'ataca a l'església? Jo no ataque els bons homes i bones de dones de déu, sinó els pederastes, els violadors de xiquets. Parles de màrtirs i no menciones els milers de xiquets que van ser violats nit rere nit en la catolicíssima Irlanda (sí, els capellans eren catòlics), i amb això demostres de quina part estàs.

jo en canvi sempre estaré al costat de les persones que fan el bé, siguen creients o no, i en contra dels pederastes, siguen capellans, monjos, comunistes, mestres de solfeo o ballarines de cuplé. Tu, es veu que no. I això per què?

Ah, i sí, jo menge en casa, com tu, segurament. I jo me la pague jo, no me la paga cap vonstructora, com a Ignasi Pla, ni cap home de Bogotes, com a altra gent.

Anònim ha dit...

PER A PACO:

1-Si tan mal estamos porque somos una de las principales comunidades autonomas dentro de españa??

2-Si tan buenos son los catalanes porque no reconocen "Q EL VALENCIA ES UNA LLENGUA???"

3-Si tan poco te gusta nuestra generalitat no se pq vives en ella...

A PALABRAS NECIAS OIDOS SORDOS...

COMO TENEIS TANTISIMOS ARGUMENTOS PARA HACERNOS FRENTE COMO ES Q NUNCA GANAIS NADA???

....Q CRUEL ES LA ENVIDIA...

GRANDE NUESTRO PRESIDENTE!!

PERO MAS GRANDE AUN NUESTRO PARTIDO POR TENER EL CORAJE DE DAR LA CARA, Y NO TIRAR LA PIEDRA Y ESCONDER LA MANO COMO ANTAÑO HAN HECHO TANTOS Y TANTOS POLITICOS...Y Q CURIOSO Q NORMALMENTE LOS Q SALEN PEOR PARADOS SUELEN SER LOS DE LA IZQUIERDA...

JAIME ES UN GRANDISIMO CANDIDATO CON EXPERIENCIA Y BUENAS RELACIONES CON EUROPA..

DE CASTELLON ANA DELFI...Q MAS QUEREIS?? VAMOS A TENER REPRESENTANTE DE NUESTRA PROVINCIA...

ESQ PARECE Q LOS UNICOS Q SABEN HACER LAS COSAS SON LOS CATALANES...PUES SI TAN MAL LES SABE Q SE INDEPENDICEN PARA TODO, TANTO PARA LAS SUBVENCIONES, COMO PARA LOS DEPORTES, COMO PARA LAS LINEAS DE ALTA VELOCIDAD...COMO PARA TODO!!!

VIVA LA COMUNIDAD VALENCIANA, VIVA ESPAÑA Y VIVA EL PARTIDO POPULAR!!!

Anònim ha dit...

Per a anonim de les 8.55:

avore alma de cantaro...osiga pq el colega de dal diga q li pareix be q els voluntaris catolics es disen la pell a guinea, costa de marfil, etc..

PQ LI DIUS Q ESTA A FAVOR DELS VIOLADORS???? Q COJONES TE Q VORE LA CARN EN EL PEIX???

Q POCA COHERENCIA TIO....

y despres vols q et voten???

aprende de los mayores nene y luego habla...

q poca cultura senyor....

Anònim ha dit...

jajjajaja lo millor de tot esq mana el psoe pero la crisis la creat el partit popular...

jajajajaja COM??? SEREM SERS ESPECIALS??? si fa cinc anys q no manem a madrid!!! com collons hem de haber creat la crisis??? a si se mavia pasat...es veritat...q ara resulta q el PP te la culpa de tot!!! jajajajja grande!!!! pero como voleu guanyar en ises idees?? soles per aixo em doneu vergonya...dir q treballen per algo cuan en realitat soles saben criticar lo q fan els demes..ya q ells no tenen ni veu ni boto...

Anònim ha dit...

Qui es na Delfi? es de betxi? Qui es ixa? I quin nom es delfi? D'aon ve això del Oraculo de DELFIOS o de DELFINA?

Anònim ha dit...

I el jaime ixe es aquell que va fer pedre una votacio al PP en Euiskadi perque no estava present? on estava en Forever Young o en Milanio amb el Bigotes?

Si aixo ho fa en Europa apanyaos vamos

Paco ha dit...

A vore, a tota la colla d'anonimatos de dalt, en especial al que escriu en maiuscules, com els xiquets quan aprenen a escriure: pobre, si sap escriure com adults que farem... Bueno, ja se que en internet això vol dir que s'està cridant fort, i si ixos son tots els seus arguments no hi ha res mes que dir. Pero com que jo soc una persona educada, sense xillar ni parlar fort, et respondre, estimat anònim gritón.

Dius:"Si tan mal estamos porque somos una de las principales comunidades autonomas dentro de españa??" I qui diu això? Si en l'unic lloc, junt a Madrid, on ha crescut el paro és ací. I ja te dic que les competències d'empleo són dela Generalitat. ës una envidia que la Generalitat boicotege la llei de la dependència, que afecta a milers de persones i les seues families. Ací a Betxí hi ha diversos casos, amb noms i cognoms, que te'ls podria dir, pero milor ves i pregunta'ls. també es una embeja de tota espanya que Europa, sí, Europa, multe a tots els espanyols per l'urbanisme salvage, aquell que desfà el nostre medi ambient, els nostres paisatges, que ocupa terrenys i propietats privades perquè aun constructor i auna empresa li plau: en este cas si que val ocupar terrenys i propietats privades, pero en el cas de l'antena no, com és això? Es una envidia els milers de barracons model Auscwitz en que estudien els nostres fills, en angles o en xines, mentre que falten profesors de valencia. Es una envidia les llarguissimes coles d'espera de la Sanitat, mentre es privatizen hospitals, com els de la Ribera, que son construits amb diners publics. I seguuiria, pero se fa tard.

també dius: "2-Si tan buenos son los catalanes porque no reconocen "Q EL VALENCIA ES UNA LLENGUA???"" I qui diu que el català i el valencià no són la mateixa llengua? científicament està provat, i ni es discutix, i politicament tampoc. Fins i tot el PP ha reconegut la unitat de la llengua amb l'academia valenciana de la llengua, amb la normatic¡va que utilitza o amb ratitficant les Normes del 32, les de Castello,les nostres, que reconeixen la unitat ortiografica i linguistica. Aci els que no reconeuixen el valencia son el PP i el PSOE, que no se pot utilitzar ni en l'administracio de justicia, ni en el parlament espanyol ni en l'europeu. A més, si tan t'importa el valencià, utilitza'l, collons!

Una altra perla: "3-Si tan poco te gusta nuestra generalitat no se pq vives en ella..." Seguir que als juesus no els agradava el III Reich, pero van viure en ell mentre els van deixar viure. Espere que ara no feu el mateix vosaltres. A vore si els barracons de Font de Mora son una altra cosa... Ah, i jo no visc en la generalitat, visc en el territori valencià, la generalitat és el conjunt d'institucions d el'autogiovern, i alguns pareix que viuen d'ella, com els Orange Market amb tots els contractes del alma.

Ah, i no nomes l'esglesia està en Africa o Asia o America, també moltes ONGs, institucions, voluntaris, tant laics com confessionals, catòlics i d'altres religions. reconec eixe treball, molt, pero això no lleva per a que esopere que la bona gent, la gent decenta, siga o no creient, es solidaritze en les victimes d'abusos sexuals, especialment quan es tracta de xiquets. I dels anonims encara no vos hohe llegit.

Anònim ha dit...

Muy provablemente amigo Paco utilice el valenciano mas q tu...pero no te voi a dar el gusto de q puedas leerlo...

Por otra parte y hablando de APROPIARSE DE TERRENOS AJENOS o algo asi q comentas..yo tampoco estoi a favor de la especulación urbanistica pero si no fuera por nuestro equipo de gobierno local amigo Paco, Betxi dentro de 20 años seguiria siendo un pueblo de 5000habitantes...Creo por tus comentarios q tu tambien quieres la piscina cubierta verdad?? Pues yo quiero us skypark PQ NO LO PEDIS EN UN PLENO??Pues por lo q decia antes pq Betxi sintiendolo mucho es un pueblo de 5000habitantes y no tenemos recursos para poder primero construirlo y segundo mantenerlo...alomejor dentro de 10-12años si hemos conseguido llevar a cabo todo lo q se ha aprobado en los ultimos años con nuestro gobierno local, puede q tengamos la economia y la grandeza necesaria para poder permitirnoslo, si queremos tener mas infraesctructuras en nuestro pueblo, tenemos q dejar q crezca..sino..nunca tendremos mas de lo q tenemos ahora..

Diciendo esto no quiero decir q este a favor de la destruccion de nuestros espacios verdes ni mucho menos, al contrario, soi un gran aficionado al senderismo, al sky y a la montaña en general, pero si q estoi a favor del crecimiento y por lo tanto estoi a favor del urbanismo controlado.

Y por nombrar el tema de los voluntarios...creo q todos sabemos q no todos los voluntarios, evidentemente, son catolicos..pero tampoco somos todos del madrid, ni todos del barsa...creo firmemente en la labor q realizan estas personas, y mejor no entremos en este tema, ya q cada uno puede creer en lo q le plazca....

POR CIERTO ANA DE APELLIDO DELFI (y mejor no entremos en el caxondeo de los nombres pq creo q eso es una falta de respeto y de una educacion mas bien nula..) es la presidenta de Nuevas Generaciones de la Provincia de Castellón y figura como diputada del Partido Popular para las elecciones del domingo. Si alguien mas tiene interes en conocerla podeis entrar en la web, estais invitados a ello.

un saludo!

Anònim ha dit...

Joder, anonim, fas un tufo a regidor que no s'aguanta.

Jo me conforme en un chikipark.

Anònim ha dit...

q els concejals fan aulor???

pero a perfum voldras dir no??

jajaja pero fan aulor tots???

o soles els del PP???

pq com ara resulta q tot es culpa del pp...

yo esq vamos flipe en la penya...pero si tan mal vos sap q donem la nostra opinio, pq la veritat o pareix..pq vos poseu en politica?? yo mai dire q una persona fa olor per ser dun grup social o de un partit politic...ai es nota leducacio rebuda a casa...

Anònim ha dit...

Que els regidors del PP fan olor ho dius tu, i tu sabràs perquè...!!

El que se diu és que se nota que eres un regidor del PP de Betxí. I me preocupa com a ciutadà la falta de comprensió lectiora, a no ser que no ho entengues a posta.
Aixina que s'obren apostes per vore quin regidor dels 4 que te el PP és, o quina regidora, que tot podria ser...

Anònim ha dit...

Que comentario mas feo "fas tufo a regidor" que falta de educación, se pierde toda la razón cuando se falta al respeto de las personas, todo porque alguien no opina igual que tú, estamos creo en un pais donde cada uno puede expresar sus ideas sea regidor o no, al fin i al cabo si lo es, pues lo a ganado en las elecciones.Con el insulto no se consigue nada, ala seguir con el insulto i la falta de respeto que llegareis muy lejos.

Anònim ha dit...

Aprofitant que hi ha regidors per ací, i alguns un poc alterats, podrien respondre'm a una senzila pregunta?

Voran, és que no entenc, si l'ajuntament està tan malament econòmicament, com és que s'ha negat a demanar una subvenció de varios millons de pessetes?

Anònim ha dit...

Ei, açò es total: nacionalistes, blaveros, regidors, Camps, bigotes... Pobre Nomdedéu, Alfred fent campanya del seu candidat i, ala, tots "a parlar de la importància de les eleccions al Parlament Europeu".
Jo també diré la meua:
- Mayor Oreja: no em passa pel cap votar una opció de dretes que porta en cartell, entre altres, al Sr. Alejo Vidal-Quadras. No és personal és simplement una opció d'ultradreta.
- López Aguilar: a aquesta opció política i a la de dalt els importa ben poc quins són els veritables problemes dels valencians, a Espanya i a Europa. I, per cert, n'estic fart de la crida a la por (el PSE-EE-PSOE no ha tingut por de governar Euskadi amb la complicitat PP (de Mayor Oreja)).
- Nomdedéu: la dreta, tot i nacionalista, és dreta.
- Els Iniciativa Internacionalista em semblaven "simpàtics" fins que Arnaldo el va donar suport. Otegi, eixa gran visió política.
- I, per fi, crec que l'Oriol Junqueras (tot i que haurà de demanar perdó per ser català)ha fet una excel.lent campanya, al igual que Raül Romeva (també demanarà perdó). Problema: mesurar els "peros" de la resta de les respectives candidatures.
Reflexionem-hi.

Anònim ha dit...

Que curiós, ha sigut preguntar per la situació economica de l'ajuntament i la perdi¡uda de subvencions i els rregidors ofesos han desparegut. ja se nota què és lo que importa.

Anònim ha dit...

Queremos saber! Queremos saber! Queremos saber! Queremos saber!

Anònim ha dit...

Desde cuando el PP solo tiene 4 concejales en Betxi???

Haber personajillo...jajajajaja primero vete al ayuntamiento y pregunta haber cuantos concejales tiene el pp, cuantos el psoe, y cuantos el bloc...pq eu no tiene ninguno..

y el pp tiene mas de cuatro, te lo aseguro..

por otra parte si no hemos entrado muxo por este blog (q encontra de lo q podais pensar me encanta pasarme por aqui a saludar a algunos amigos...) no se si sabias q han habido elecciones al parlamento europeo este domingo, osease ayer mismito, y por lo tanto a diferencia del bloc q no se vio en todo el dia solamente por la noche al recuento para saber cual cantidad ridicula de votos tenian VERDAD??? Nosotros, si nosotros teniamos mucha faena..y gracias a ese trabajo en equipo hemos conseguido una vez mas ganar las elecciones en Betxi!!!

Y si, damos la cara, sintiendolo mucho no soi concejal, asi q no te puedo decir pq no se pidio la subvencion, pero estoi seguro si no se ha podido conseguir, habra sido por algun motivo razonable...ya q desde q gobierna nuestro adorado equipo el ayuntamiento de este magnifico pueblo, siempre se han pedido todas las subvenciones q han aparecido..no como otros...

sin otro particular...

Anònim ha dit...

Es cierto ayer no apareció ningún representante del BLOC por las mesas electorales hasta la hora del recuento, si estuvimos los del PSOE y tambien los del PP (desde las 8 de la mañana hasta las 22.00 de la noche. Jamas un partido con representacion había desaparecido en unas eleciones.Que falta de responsabilidad, como para confiar en ellos, luego quieren dar ejemplo de seriedad.

Anònim ha dit...

Aquest comentari que faig es el d'un "ateo" politic, i religios també, per cert.
Lo que está clar es que en aquestes eleccions que s'han realitzat hi ha una cosa ben clara i es que en la meva humil opinió, els que han votat son els sectaris dels partits. Els individus que no ens sentim representats per cap partit politic, no hem votat, i jo el primer, perque ningú ens ha dit el que fariá per a la millora de la nostra calitat de vida i ni com sortir de la crisi.
Els PePitos tenen la formula mestra per a sortir de la crisi, pero osti tu, deu de ser la de la Coca-Cola ja que ningú en tota la campanya politica l'ha explicat, peró aixó si, que si Zapatitos va en avió, que si la filla de Chaves, que si la mare que els va parir, per lo de l'abort, no per insultar ehh!!!... d'aixó si que s'han explicat bé. I per la banda de l'esquerra majoritaria igual, que si gürtel, que si asno-ar també va utilitzar l'avió, que si el conseller patatin va a misa en cotxe oficial, peró lo que interessa a la gent d'apeu, la que esta a l'atur,la que té un lloc de treball precari, a un autonom o xicotet empresari ni una proposta clara.
Aquest diumenge passat, es va fer una sortida de muntanya amb el un club al que jo pertany, i de la trentena de persones que hi vam anar, empadronats en diferents poblacions per cert, ningú va a votar. Perqué? la raó es ven sentzilla, la majoria ens sentim estafats per els partits majoritaris, i aixó que en la sortida van vindre persones que van ser, fa uns anys, concejals de diferents partits i en diferents poblacions, i van acabar farts del sectarisme i dels "pilotes llepaculs" que els envoltaven.
Aço que comente no ve al fil d'aquest missatge, peró com algun dels "opinadors" a tret el tema de l'abort, vaig a permitir-me una proposta. Referendum per a la llei, peró no secret, si no un referendum on es cree una base de dades que estiga en poder dels centres de salut, tant publics com privats, i cuan algú vaja a abortar, es fá una consulta al llistat, si va votar a favor, endavant, pero si va votar en contra, conforme entre per la porta del centre, de patetes al carrer i que s'hen fota (ante todo el derecho a la vida). Ja voreu com la majoria dels que estan en contra, de sobte canviaran d'opinió.
Agur.

Anònim ha dit...

Estimat anónim anterior estic totalment d'acord en la primera part, la campaña a segut per a atacarse els uns als altres sense ningún contingut ara bé en cuan a lo del abort tal vegada canviaríes tú de opinió si veres "in situ" un abort en directe o si veres com es queda una dona despres de abortar (la meva dona va tindre un abort no provocat)te assegure que mai se ho llevará del cap i aixo que va ser natural.El tema del Abort es deuría de traure de la politica no te rés a vore en tota eixa comedia, al final tu dius que si ens tocará abotar camviariem de opinió, res més lluny de la realitat tu creus que yo defenc la vida per a mi?? sai yo tinc clar que en ma casa mai abortarem !! yo defenc la vida per que estic convensut de que els politics de turno apoyen l'abort per guanyar vots, i no hi ha res mes rastrero que aixó. Estic convensut que la gent que esta a favor del abort es creu lo que el seu politic li diu pero que si ho vivira canviaría de opiniò. Me la bufa que tota europa ho aprove, només me importa que no es maten criatures indefenses, que me demostre algú que no tenen vida.SI yo defenc la vida peró més que per mi(que ho tinc clar) per als que no saben lo que defenen.

Anònim ha dit...

A vore, anònim del "personajillo". Si saberes valencià o l'usares m´s a sovint, sabries que regidor és masculí, mentre que regidora és femení. per tant, de regidors, el PP sols en té quatre, mentre que de regidores en té tres. ja sé que pareix Barrio Sésamo, però ho hauries de saber ja, que segur que tens pelets a les castanytres o has fet la comunió, no?

I una altra cosa, la primer persona del present indicatiu del verb Ser en castellà s'escriu "soy", i no "soi", que fa mal a la vista.

Manuela ha dit...

No me crec a este queb diu que com que tenien tanta faena no han pogut respondre sobre el tema de la subvencio (que per altra part me pareix molt greu quan l'ajuntament i tot el poble està tan endeutat). I no m'ho crec perquè la pregunta està feta el dia 4, mentre que les eleccions no van ser fins el dia 7, i segur que 5 minuts van tindre. Lo que passa és que el "adorado" equip de govern del PP no vol contestar als veïns i veïnes de betxí.

Quina vergonya!!

Anònim ha dit...

Manuela no te alteres que tindrás un disgust, els politics del PP i del PSOE estaven on tocava que es preparant les eleccions europees per als seus electors, els del BLOC com no han aparegut per cap lloc tenen temps de preguntar, contestar i com s'aburrisen de demanar una ordenança per "collir" caragols, cosa importantissima en els temps que corren, es més yo crec que no dormiré hasta que s'aprove lo dels caragols.

MORENITO DE LA SIERRA.

Anònim ha dit...

Per a MANUELA:

Alguna vegada has treballat per algun partit en una campanya electoral??crec q no...te rao el anonim de les eleccions, la campanya dura dos semanes, encara hi ha gent (aunq parezca mentira) q conserva el seu lloc de treball..y no tot el mon pot entrar a totes hores en internet..no sigis exagerada dona...
per altra banda qui vuiga saber q pregunte directament a q siga el responsable daquestes subvencions, pq el q tinc antes esq el psoe en 18 anys q va manar no va agafar practicament ninguna, y el pp en els anys q porta practicament no ha perdut ninguna...si justetament esta si...pero q poques...

per a morenito o algo aixina:

te done tota la rao en el tema dels caragols...asta q no saprobe la dixoseta no dormire tranquil jajajajaja

adeu!!

PD: el tema de labort mereix una entrada apart...

es un tema mol complicat...

no vaig a donar la meua opinio pq soc dels q pensen q auran casos justificats y altres no..aixi q no pense donar la meua opinio

PERCERT per els comentaris de mes adalt de la DIFERENCIA ENTRE CONCEJALS Y CONCEJALES yo crec q el company q no fa diferencia entre si concejals son homes o dones crec q es comprensible el dir "concejals" e incloure a homes y dones dins la mateixa paraula...tampoc se si esta ben dit o no...pero joer no eu veig una falta tan greu com latre anonim vol fer vore...un poc de serietat..q casi ningu escriu com toca per internet..

Anònim ha dit...

No vos altereu que vos pujarà el sucre

Anònim ha dit...

Jo tampoc volia entrar en el tema de l'abort, ja que és un tema en el qual entren massa temes, creences, medicina, llibertat, etc. No obstant, com que algu ha posat allò de "abortos para todos", només volia invitar-vos a entrar a esta pàgina: www.ladoblemoral.es

parlen del tractament que fa el PP d'este tema. Ara dieuen que l'abort no és un dret, sinó que el dret és el de la vida, però s'olviden que que quan van governar en espanya es van fer milers i milers d'avorts tots els anys. Amés, parlen del dret a la vida, i diuen que en certs suposits eixe dret ja no val. Curiós, no?

Això serà com en el tema de les bodes dels gays. es van oposar, però ja voreu com quan governen (si és que ho fan) ni la tocaran. A més, hi ha moltes persones del PP, dirigents, afiliades o simpatitzants, que s'han casat gràcies a este dret. ha passat com quan el tema del divorci, en 1981, quan la dreta es va oposar perquè deia que anava atrencar les famílies (a què vos recorda?), i es posaren al costat de l'Església (quantes similituds, no?!!). El cas és que al final tambñé lña dreta, inclos gent del PP, es va divorciar, i no ha passat res. És més, després es van toranr a casar per lo civil, encara que amb això els van excomulgar de l'església catòlica, ja que això és motiu d'excomunió automàtica, per si no ho sabieu, i són persones apartades de la comunitat cristiana, no poden comulgar (ni en dies de festa ni res) ni xafar una església ni cap edifici religiós.

No coneixeu cap cas similar? No vos pareix injust? Penseu i reflexioneu.

Anònim ha dit...

Quina obsesió amb el PP yo lo que vullc saber es que pensa el Bloc de l'abort?????? de una xiqueta de 16 anys puga abortar sense permis dels pares ¿encara no se que pensa el Bloc d'aixó? Votaréu a favor o en contra????

Anònim ha dit...

Entonces, si els auelos de la criatura donen permís, sí que es poden desfer del feto?

i si no en donen, la xiqueta de 16 anys haurà de fer-se càrrec d'un xiquet no desitjat?

I si la xiqueta ha sigut violada i els parex no volen que aborte? Ahí què fem?

O si l'embaràs pot posar en greu estat de salut per a la xiqueta de 16 anys i els pares d'ella no la deixen avortar, esperema aque es morga? Serà això més moral?

I quina és la raó que una xiqueta no confie en els seus pares? No serà millor fomentar el diàleg en les famílies antes de posar prohibicions?

Eixes són les preguntes que m'interesen. En qualsevol cas, si este tema s'ha d etractar en el ple de l'Ajuntament de Betxí, benvingut siga. Ja vorem què diu cada grup municipal.

Anònim ha dit...

Más execrable que el crimen del aborto me resulta la anuencia sorda, la complicidad cetrina de una sociedad que lo acepta como un mal menor, o incluso como un remedio benéfico.Una sociedad capaz de convivir solenciosamente con su oprobio es una sociedad enferma;si, además, se erige en mercancia de chalaneo electoral, quiza debamos preguntarnos a donde cojones vamos.Al parecer denunciar la condición criminal del aborto constituye un síntoma de adhesión a la "derecha ultramontana"; lo progresista es acatar la barbarie y bendecirla.Yo quisiera que alguien me explicase con argumentos por que condenar el aborto constituye un ademán reaccionario.Y que me explicase también por que la defensa de la muerte, la impía negación del futuro constituye una muestra de progreso.Si el progreso del hombre se ha cimentado sobre el derecho a la vida.La defensa obstinada e intransigente de la vida, y en especial de la vida inerme, no es una cuestón que admita compartimentos ideológicos, sino un compromiso con el progreso del hombre, por que nuestra misión es rehuir la muerte.Se han alcanzado, sin embargo, tales cúspides de hipocresía y aherrojamiento mental que muchos han elegido el silencio, para evitar el acoso.¿como se puede alguien pronunciar contra el patíbulo, contra la pólvora, contra la el deterioro de la naturaleza, si antes a permitido que la vida sea pisoteada cuando apenas alienta?¿no sería más progresista destinar dinero público a mujeres que han quedado embarazadas y no pueden acometer los gastos de crianza de sus vástago?¿o alentar la creación de orfanatos regidos por la humanidad y el esmero educativo?Pero hemos conseguido entre todos que el progreso y el compromiso consistan en adoptar niños en Colmbia, o en Groenlandia, para acallar nuestra mala conciencia.Donde vamos a llegar!!!

Anònim ha dit...

Eixe alegato també inclou el que es prohibisca la investigació que permeta salvar vides com la d'aquell xiquet andalús que ara està viu gràcies al seu "germà medicament"? o hi ha vides i vides?

Paco ha dit...

Jo he de confessar que tinc molts dubtes respecte a eixa llei. I el principal és pel que fa al supòsit de donar la píldora de l'endemà a una xica sense recpeta mèdica. No sé fins quin punt és bo, per dues coses; la primera que és una bomba d'hormones que al meu entendre no s'hauria de subministrar tan a la leugera, i el segon és el temor a que acabe com un substitutiou d'altres mètodes anticonceptius, sobretot del condó, ja que a més, a pesar del que diga el papa o el Mulá Omar, el condó prevé les malalties d etransmissió sexual en especial la Sida.

Per això voldria preguntar, sense cap ànim de molestar, tot el contrari, si també ctreu que els preservatius ataquen la vida, ja que impedeixen que es forme.

I també quina opció dóna a una xica o dona violada que es queda embarassada. ha de seguir a tota costa amb l'embaràs, encara que ella no vulga?

No ho tinc clar, per això voldria que em donareu diversos punts de vista.

Paco Piquer ha dit...

Òstia, açò ha començat amb Nomdedéu i ha acabat amb l'avortament. Pareix un capítol dels Simpson!!

No se vos pot deixar a soles.

Enhorabona pel blog, Alfred, i pel teu casament.

Anònim ha dit...

En cuanto al anónimo de la curación del hermano pienso que el dilema está planteado en que existen diversas "fuentes" de células madre con caracteristicas diferente a)los embriones humanos de varios días b)la sangre del cordón umbilical innecesario para el hijo y para la madre después del nacimiento; c) las grandes reservas guardadas en la médula ósea, la sangre, la grasa, el celebro y hasta el bulbo de cada pelo, etc. ¿Que celulas deberíamos usar ahora al inicio de las investigaciones como material de trabajo y luego como material terapeutico?? Para todos es obvio, sea cual sea el valor que se le conceda a una vida incipiente, que es mejor no destruir embriones que hacerlo.Por eso para muchos cientificos ige la máxima de Einstein: en caso de duda olvidar la ciencia y recordar nuestra humanidad.No se trata de parar el prógreso de la medicina frenando la investigación sino liberarse de presiones económistas e interesadas y confiar en los cambios menos agresivos, menos invasivos, menos destructores, más naturales y más conservadores de los elementos y piezas del propio cuerpo, son a la corta y a la larga mejor remedio a la enfermedad.

Paco Piquer ha dit...

Açò ja m'avorreix. Me'n vaig als caragols.

Anònim ha dit...

En cuanto al opción de la mujer violada y embarazada (que conste que ese caso es un 0,004% de los abortos el dolor es la violación no el niño, hace falta que esa mujer se tropiece con el abrazo de una sociedad (admás de toda la ayuda de la administracion) que las acompaña samaritánamente en su dificil trance, que se compromete en su desdicha, que se compadece de su sufrimiento porque esa vida dela que es portadora es dueña de un destino inalienable.Hace falta que la tragedia de esas mujeres sea la tragedia de la sociedad entera:hace falta que ellas lo sepan y que cada uno lo sepamos. Pero nuestro pliticos prefieren engañarnos creando una procesión incesante de mujeres demolidas saliendo de los mataderos, expoliadas de la vida a la que prestaban su sustento, huerfanas del hijo que habían concebido, marcadas para siempre por una decisión que no hbrían tomado si no las hubiese atosigado la necesidad o el miedo insuperable, perseguidas para siempre por la sombra de un crimen que no habrían cometido si alguien les hubiese hecho saber que no estaban solas, que el hijo que crecía en sus entrañas era valioso y único, que en la supervivencia de ese hijo se cifraba nuestra supervivencia social.Pobre gente.

Paco ha dit...

El que realment fa falta per previndre embaraços no desitjats és una bona educació sexual en les escoles, substituir les classes de religió i les seues alternatives per una assignatura que explique de manera científica i racional tot allò relacionat amb el sexe, tant des del punt de vista mèdic, com psicològic, com afectiu, com social. Impartida per titulats específics, com ara psicolegs i sexòlegs, amb coneixements de pedagogia.

I dic que en lloc de les classes de religió i les seues alternatives perquè això són temes personals, la religió s'ha de donar en família i en la parròquia, o mesquita, o sinagoga o en el temple.

A més, s'hauria de facilitar l'accés a mitjans anticonceptius, especialment preservatius, condoms, vaja, i explicar als joves, des deben aviat, el seu correcte ús, per tal d'evitar accidents i els posteriors probelmes, i ja no parle nomes d'embarassos, sinó de malalties d etransmissió sexual, especialment la Sida.

Això suposaria obligar a TOTES les farmàcies a vendre estos productes, En Nules i Borriana hi ha farmàcies que es neguen a vendre anticinceptius i preservatius per raons morals i religioses. A mi personalment empareix molt mal. Com a concessions de l'Estat que són, si tan gran problema els suposa, que munten una fruteria i que venguen mangos i bajoques, i que deixen la farmàcia (i no parle del local, sinó dela concessió) an una altra persona.

Anònim ha dit...

Home que bó acava de parlar la dictadura , els que tant l'han critica, primer llevar la religió de les escoles (molesta que no pensen com tú) encara que el 80% de la població siga cristiana, no cal donar a elegir directament llevarla.La educació sexual que la donen psicolegs i metges i anticonceptius per a tots (que tot el món folle a gogó).Els profesionals que es neguen (farmaceutics, metges i psicolegs) que els lleven les lliçencies si señor aço es democracia, te recomane paco que te presentes de politic tens una gran carrera de DICTAOR.Me recordes a un tal FRANCO te sona????

Paco ha dit...

Crec que te falta follar més, que se te nota que no mulles ni els fartons en l'orxata, de tan agre com tens el geni. Més follar i menys insultar.

Maleducat!!

Paquito el xocolatero ha dit...

I qui te diu que jo no sóc cristià? El que passa que jo ensenye els meus fills la paraula de Déuen casa, en família, no me cal una persona posada a dit, com passa amb els metres de religió.

A vore, sabut, més que sabut, on es fan les oposicions per a mestre de religió? I quin és el temari? Primer llig bé les entrades, que no t'enteres ni on tens les mans i els peus.

Si no vols follar no foles, deixa follar als que ens agrada, i si no vols fes-te palles, que és bo per a la salut, sobretot per als que tens prop, que tots sabem, per l'IP qui eres, i si vols pose el teu nom. Sabut, que eres un sabut!!

menos agua y más orgías para todos!! ha dit...

Tu tranquil Paco, que si te fas dictador com franco el PP de Betxí te donarà una medalla d'or, que no són capaços ni de llevarlila al dictador.

Mira que són franquistes, m'ho podia esperar d'alguns del PP d'ací, però de l'alcalde i algun altre de "adorado" equip de govern mai.

On anirem a parar? Folleu, folleu que el món s'acaba,i tu també anònim, no te prives, pero folla en condío, no li pegues algo o que t'heu peguen a tu.

Anònim ha dit...

Yee que mal vos sap que vos duguen la contraria, aço no es democracia pues cadascu opina el que vol, o vosatros no dieu lo que vos bé en gana? pues deixeu que els demés opinen, per que no opinen com vosatros no te per que ser u maleducat.

Anònim ha dit...

Si dir dictador a una persona que no coneixes és ser educat, que baixe déu i que ho veja.

I que jo sàpiga, si s'ha parlat amb respecte, sempre s'ha respost amb respecte, el que passa és que a alguns els pica que se diguen les veritats del "adorado".

Camps de Golf ha dit...

Açò és una pel·lícula de Berlanga:

COMPROMÍS PREGUNTA EN LES CORTS PER LA SEGURETAT DELS ALUMNES EN LES GRANGES ESCOLA I EL CONSELL CONTESTA AMB MESURES SANITÀRIES PER A LES ESPÈCIES RAMADERES.

Quin país, senyor, quin país!!

Anònim ha dit...

SWECuando las cosas se sacan de contexto se pierde toda razón, pienso que deberiamos reflexionar sobre la falta de respeto por todas las partes pues este bloc tiene cada dia más participación por los diferentes puntos de vista y las opiniones diversas de cada uno, deberíamos reflexionar TODOS pues cada uno tiene su parte de culpa, saludos a TODOS.