dimarts, 16 de juny del 2009

L’AJUNTAMENT PERD 200.000 € EN SUBVENCIONS


Ja sabem que el PP ho fa tot bé. No recorde haver sentit ni una paraula d’autocrítica ni al PP de Madrid, ni al de València, ni al de Castelló, ni al de Betxí. Però la cosa és que en el passat ple del 3 de juny es va fer efectiva la renúncia a dues subvencions per valor de més de 200.000 euros.

Sí, heu llegit bé, el nostre ajuntament, encapçalat per Manolo Blasco, va renunciar a dues subvencions de més de 200.000 euros. M’explicaré.

La primera subvenció que hem perdut és de vora 10 milions de pessetes, que haurien servit per fer l’obra de desaigüe que estan fent ara a l’avinguda 1r de maig. Sobre un pressupost de vora 150.000 euros, si l’hagueren demanada hauríem obtingut uns 60.000 euros, i l’ajuntament hauria posat la resta. És la primera vegada que es perd esta subvenció, ja que durant molts anys s’ha fet efectiva sempre.

Però la cosa no es queda en això. En el mateix ple es va renunciar al pla d’Instal•lacions Esportives 2007-2012, en el qual entre la Diputació i la Generalitat haurien aportat fins a 159.000 euros i l’ajuntament hauria pagat la resta del projecte, valorat en 431.000 euros (si s'haguera fet un projecte més barat, també s'hauria optat a 159.000 euros i l'ajuntament no s'hauria de gastar tant).

En els dos casos, la resposta de l’alcalde va ser que en estos moments l’ajuntament no pot endeutar-se més. El cas és que han estat ells els que l’han endeutat en molt més de 3 milions d’euros i ara som els betxinencs i les betxinenques els que perdem estes subvencions.

En el BLOC, pensem que estes dues subvencions no haurien d’haver-se perdut, sinó haver-les pres i haver-se gastat els diners de ZP i els de Camps en altres projectes, amb la qual cosa hauríem optat a moltes més infraestructures. Perquè en definitiva, ens donaven diners per a fer coses, a canvi que l'ajuntament posara també la seua part.

Lamentablement, la gestió econòmica del PP en els últims anys ha estat nefasta, i ara ho paguem tots. Encara que ells, ja ho sabem, no entonaran mai el mea culpa. Només faltaria.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Pense Alfred que mentres s'ha pogut s'han utilitzat totes les subvencions, peró en este cas es l'ajuntament el que tenía que aportar l'altre 60%.No dius que part de eixe deute bé del antic equip de gobern i que encara que el actual també se ha endeutat hi ha que reconeixer que ha fet moltes coses.A mes ara es fará el camp de futbol, el centre de 3ª edat, etc, etc.Si el deute com tu has dit a vegades es tan gran pense que han fet bé en no endeutase més, es la meua humilde opinió.

Jaume Q. ha dit...

Estimat amic anònim, no és veritat que el deute actual de l'ajuntament vinga de l'anterior equip de govern, quan l'alcaldia era del PSOE. O menteixes o estàs mal informat; supose que açò últim, per això et llançaré algunes pinzellades.

Voràs: qual el PP guanya l'Alcaldia de Betxí encarrega a una empresa externa (privada) una auditoria sobre l'estat dels comptes de l'ajuntament. El resultat va ser que no hi havia deutes. Has vist alguna vegada que l'equip de govern haja utilitzat eixa audiroria? No, perquè no la poden usar. Amb això el PP ja va entrar a l'ajuntament gastant diners (Alfred, pregunta en el Ple quants diners va costar), en lloc de demanar-ho al departament econòmic (Intervenció) de l'Ajuntament, que podria haver fet un informe gratuït, ja que eixa és la seua funció.

Si l'Ajuntament té a hores d'ara un forat negre en la caixa més propi de Carl sagan que d'un equiop de gestor municipals és responsabilitat exclussiva de l'actual equip de govern (per molt "adorado" que siga, encara que "no es todo oro lo que reluce"). No és normal, al meu entendre, que en els darrers anys s'hagen ingressat molts diners provinents de l'urbanisme (PAIs, obres, obertura d'establiments...) i que ara no hi haja nin per pagar un percentatge d'una subvenció que serveix per estalviar no pocs diners als veïns de Betxí d'una manera directa, ja que quan s'hagen de fer eixes obres (i amb el temps s'hauran de fer) les hauran de pagar els veïns i propietaris del carrer.

Parles d'alguns projectes que s'han de fer, però si te n'adones tot són subvencions amb les que s'ha trobat el PP, i no s'ha fet cap obra per part de l'ajuntament totalment finançada amb els seus diners. Això sí, per a encierros de bous vells i coixos a preu de miures o gastos de boatos desorbitats sí que n'hi ha. Però com tot en esta vida és qüestió de preferències.

I si penses en obres com el centre de la Tercera Edat, el Mercat, el centre de salut, l'institut, l'Auditori... Tot són projectes de legislatures anteriors, i que el PP només hagué de penjar la placa.

Anònim ha dit...

Perdre subvencions és una cosa que no s'hauria de fer mai. El PP que sempre traia pit de que demanarien i aconseguirien subvencions i ara les deixen perdre? És patètic i de mals polítics.Tan endeutats estem, que hem de renunciar a subvencions?
I el deute és de tots, d'ara i d'abans , que quede clar, però perdre subvencions és inaudit i una irresponsabilitat política, en este cas del PP.

Anònim ha dit...

La Auditoria estimat Jaume reflexa el que hi ha i si hi habia deutes de tot tipus.... El PP ha gastat perque ha fet moltes i variades coses, i va donar un poc de llum a este poble que estava clavat en el "olvido", que se habia fet en 20 anys, la avenida? com eixia en el video propagandistic del PSOE en les anteriors eleccions? vamos ya...
Els PAIS no han donat dines, perque per una part no se han pogut desarrollar... uns per tema de propietaris, uns altres per empreses que estan a punt de la quiebra... que tenim que fer agarrarlos el poble i desarrollarlos? pos res a gastarmos dines tots... I les obres ya veus com esta el poble aturat tots els projectes.. les empreses ara no poden fer fron a res.. i el ajuntament esta disan de ingresar cantitats realment importants que haguera fet posible moltes mes actuacions. I la crisis cada vega mes notable, el que si que no ji ha son "brotes verdes" perque on jo treballe se nota i amunto la crispacio. I desde luego lo que no pot ser es que els bancs es dediquen a financiar obres publiques i adquisicions millonaries de jugadors de futbol i vaja un particular a demanar un credit perque realment li fa falta i pot afrontarlo i no donen ni per un paquet de pipes, desde luego la solucio no pasa per ninguna administracio local, sino per qui realment te que gestionar els diners...
Bon dia per a tots

Remolar ha dit...

Un parell de matisos a l'última intervenció:

quan dius que "els PAIs no han donat diners" no és cert, ja que l'ajuntament va ingressar durant alguns anys, per exemple el 2007 més de 100 milions de les antigues pessetes per llicències d'obres (m'imagine que algunes serien de PAIs);

i per l'altra part, sí que tens raó, ja que diners que haurien d'haver-se ingressat de PAIs, com els 250.000 euros que hauria d'haver ingressat l'ajuntament a l'abril de 2005 per aprovar el PAI Nou Betxí encara no s'han ingressat, com posava el contracte, i a hores d'ara ni l'empresa apareix ni l'ajuntament fa res per cobrar-los.

El fet és que hem perdut molts diners en subvencions, estem endeutats fins a les celles, el paro creix dia a dia al nostre poble (jo no sé si és culpa de ZP, de Camps o de Blasco, però creix) i l'ajuntament no té cap idea per solucionar-lo.

Bé, sí, al setembre, en plena crisi (quan el PSOE encara la negava i el PP l'engrandia), van fer una entrada de bous de 6 anys que costaven 33.000 euro "perquè ho portaven al programa i tenien un compromís" (Blasco dixit). Enguany es veu que ja no ho porten al programa.

I tot això no són opinions, són fets.

Anònim ha dit...

Estic d'acord en que no s'haguera tengut que deixar pedre ni un sol céntim de ninguna subvecnió perquè vinga d'on vinga els diners fan falta per al poble per anar pagant coses i fer coses noves, però tampoc se el motiu per la qual cosa eixes subvencions s'han perdut, ara eren molts diners sí!

D'altra banda dir-li a Jaume que no em crec que l'anterior legislatura, la del PSOE no deixara cap deute,ho senc però no m'ho crec i dir, que s'han penjat la placa, ara et diré en que i molt ben penjada, L'auditori, si si el PSOE ha fet un auditori oooh que bonic, ha fet un auditori? l'estructura direu no? qui ha acondicionat eixe auditori? que és el que més diners val i per a que després critíquen al PP de que si és menut que bla bla bla i el PSOE tots callats....pues si no volien que es penjaren la medalla que hagueren fet les coses com cal!
El centre de la 3a edad no se de qui va ser la idea, però l'ha fet el PP i evidenment s'han penjat la medalla ells perquè l'han fet ells i el senyor centre de salut també es penjen ells la medalla més que res perquè l'han fet ells...

Anònim ha dit...

Lo que esta clar es que no hi ha color dels anys que va gobernar el psoe (20 anys casi na) que no se va fer res absolutament, als anys gobernats per el PP (encara no s'acaba un obra i ya esta començan un altra), ara bé no es deuría haver perdut ninguna subvenció, aixó esta molt clar. Falta a la veritat el senyor Jaume per que cuan el PP va agafar l'alcaldia de Betxi hi havía deficit i no poc (yo me pregunte en que es va gastar el psoe els diners) ademés de factures pendents de pago (per cert de festes unes cuantes).També pense que es molt facil criticar i molt dificil gobernar al gust de tots, es més hi ha gent que nomes per ser de un partit o altre van a criticar tot el que es faça, un saludo a tots.

Anònim ha dit...

Cec que l'actual equip de govern és pitjor que las site plagas de Israel, i que al pas que anem deixaran betxí pitjor que el desert del kalahari, i que la gent que vivim ací tindrem soort si ens assignen una família per viure amb natros com en el programa de les tribus eixes.

Paco ha dit...

Crec qwue són les set plagues d'Egipte, no d0Israel, però en qualsevol cas totalment d'acord, l'endeutament de l'ajuntament i per tant de tot el poble de Betxí és més que preocupant.

Que l'alcalde ensenye l'auditoria i que la comàre en l'estat dels compte actual.

Paco ha dit...

La Audiencia archiva la querella del PP contra el alcalde de Elche. Ho heu vist en Canal Nou? Quan van presentar la denúncia sí que va ixir en bombo i platillo, però ara res de res. Què sinvergüences!!

Camps dimissió.

No ens fareu murcians!!! Som valencians, mai castellans!!

Anònim ha dit...

Quan Zapatero dimistisca, després de la malessa que ha fet a aquest país, igual Camps pensa a analitzar com ha fet les seues coses....

I ja li haguera agradat a Betxí tindre l'ajuntament que tenim, que el del tio toro era PA FLIPAR!

Lo Rat Penat ha dit...

Dos coses:

1. ZP no està imputat, camps sí, a l'igual que el seu amiguito del alma el Bigotes i tanissims tants cdel PP. Sinvergüences!!

2. Manuel Peirats Blasco ja no està en política. Ha sigut l'alcalde amb major recolzament de la història de Betxí (sí de la història, des que els ibers habitaren el Solaig). A més, quan es va retitrar, els treballadors de l'ajuntament li van fer un homenatge. No li'l van fer a Luciano. Creus que li'l faran a Baletes? Apostem?

Camps dimissió. Fora la corrupció del País Valencià!!

Som valencians, mai castellans. no mos fareu murcians. Traidors a Múrcia!!

Paco ha dit...

Mireu amb esta notícia:

"Forcall protesta contra el Consell por una deuda de 680.000 euros
El alcalde se manifestará mañana a partir de las 17.00 horas frente a la Casa de los Caracoles de Castelló. El dinero corresponde a las ayudas para la gestión de la residencia municipal".

Amb compte amb el centre de Dia, que la idea és molt bona però es pot convertir amb una arma de doble filo si la Generalitat i l'imputat Camps estan més pendents de la Formula 1 i les regates de barcos que dels problemes de la gent.

Anònim ha dit...

Sobre el articulo de Alfred y de alguno más que parece ser que le encantaba Betxi cuando gobernaba el PSOE, simplemente recordar que cuando el PP entró a gobernar en Betxi el deficit era de 400.000.000pts, tambien recordarles que el PSOE dejó al pueblo en herencia el préstamo del palau 200.000.000 pts que se esta pagando aun ahora.Con esa gran herencia (la cual no me gustaría que me dejasen mis padres) además todo lo que se ha hecho, el centro de la 3ªedad, el teatro,el mercado, la cubierta del frontón, los caminos rurales, el casl joven, multitud de calles abiertas, y un largo etc.Como dice Alfred la obra de desagüe se hubiera podido hacer con esta subvención pero el ayuntamiento tendría que desembolsar 90.000€, pero desde el ayuntamiento se ha preferido incluir dicha obra en el plan zp para que así el coste sea 0.Lo que creo que es positivo.

Jaume Q. ha dit...

Que penge l'alcalde en la web de l'ajuntament l'informe de l'auditoria que va encarregar, així com la factura del que va costar.

Senzillament no me crec eixes xifres que dones. Ho sent molt.

el que sí que és veritat és que elñ nivell d'endeutament ha arribat a tal grau que l'ajuntament no pot demanar una subvenció que faria que els veïns de Betxí no pagaren de manera directa unes obres que s'han de fer més prompte o més tard. Això vol dir que el PP li costarà molts molts diners a les famílies de Betxí.

Paco ha dit...

Quina vergonya de País: imputat i mentirós!!

"Costa declaró números rojos pese a que su asesoría ganó 574.000 euros
El número dos del PP valenciano afirmó tener cinco cuentas corrientes con -1.435,26 euros.
El PP vetó la propuesta de EU para limitar las actividades privadas de los diputados de las Corts"

Este és el mateix que va dir que tenia un cotxe de l'any de la picor i resulta que va tindre un accident en un contxe de més d'onze milions de pessetes. Quin pájaro!!

Paco, de nou ha dit...

Mireu quina notícia:

"Chávez promueve un zumo de uva indígena como elixir de juventud"

A vore si Camps pren nota i es deixa de preocupar-se més dels trages i les medalletes del seu amiguito del alma i fa alguna cosa per la taronja, encara que igual a algun regidor li preocupa més el suc de ceba.