dijous, 18 de juny del 2009

PP, Franco i Betxí



Hi ha coses que et sorprenen quan te les conten. I esta va ser una d'elles. En l'últim ple de l'ajuntament de Betxí, el grup Socialista va portar a debat una moció per tal de llevar-li la medalla d'honor de Betxí al dictador Franco, a qui se li va donar fa algunes dècades.

És veritat que potser no era el moment; és veritat que hi ha coses més importants per a treballar en l'actualitat; tot això és veritat, però la qüestió és que la moció va aparéixer a l'ordre del dia i es va debatre. I en el debat, cadascú va argumentar, com s'ha de fer, el que pensa. Ara bé, el que no esperava ningú era el resultat de la votació: 6 vots a favor de la retirada de la medalla (PSOE i BLOC) i 7 en contra (PP).

Sí, sí, el PP de Betxí, el PP que governa al nostre poble, encapçalat per Manolo Blasco, va votar en contra de la retirada d'una medalla que el poble de Betxí li va donar a Franco, aquell que va executar persones, aquell que va exterminar les llibertats, aquell que va prohibir estudiar en valencià, aquell que va postergar el paper de la dona a un segon pla.

Crec que eixa votació ens ha de fer reflexionar a tots. No sé si ha sigut una mala decisió política o què; no sé si hi haurà conseqüències perquè pot vulnerar la llei de memòria històrica (article 15); però la veritat és que el fet que el Partit Popular del nostre poble reafirme el manteniment de la insígnia de Betxí a un dels majors dictadors de la història, no és la millor notícia que podem esperar dels nostres governants.

28 comentaris:

Etnia ha dit...

Sincerament pense que estàs amunto aburrit Alfred. Mira si l'ajuntament va votar en contra és perquè pense que és una idiotà posar-se ara a donar-li, posar-li, besar o cagar a una persona que ja està MORTA!

A mi em fa gràcia quan tots els rojos (dic rojos perquè abans bueno i ara també estaven dividits en dos bàndols i amb eixos noms) ara comenceu a traure eixes tonteríes, perquè sí, son tonteries!

Jo també he estudiat història i se tot el que va passar, i vos recorde que TOTS van matar, a part de la meva familia se la van carregar al entrar a Betxí a tirs sas? i que? a eixos cabrons ningu els nombra? era una guerra i en una guerra sempre hi han roïns i roïns perquè ningú és bo en una guerra.

Pense que el tema de Franco se n'està anant de les mans i esteu donant-li massa importància, és una persona que ja està morta, mira que lleveu les figuretes està molt be, perque comprenc que a algu no li pot fer gràcia vore la seua figura per el seu poble, però que dediques un artícle a que si el PP de Betxí va votar en contra.... que insinues? que ara estàn a favor de tot el que va fer Franco?

Segurament el recolzaràn a ell abans que a l'altre bàndol, però d'acord en cap moment estaràn i tin en compte per als teus articles que la gent camvia, i les generacions camvien, i que si Franco va fer això no vol dir que els d'ara siguen de la mateixa mentalitat.

Aleee que pense que en aquest artícle te n'has passat, perquè dones a entendre coses que no son!

Mireia M ha dit...

Em pareix molt fort que el PP de Betxí no vullga llevar-li "LA MEDALLA D'HONOR" a un feixista, a un dictador que va assassinar, que va tenir responsabilitat directa en l'assassinat de milers i milers de persones.
Molt de condemnar la violència d'ETA (que em pareix perfecte), però després no condemnen un dels pitjors atemptats que ha patit mai l'Estat Espanyol. Això és PATÈTIC!

AH! i respecte al comentari anterior: SANTA IGNORÀNCIA!!

Etnia ha dit...

Santa ignorància?

El que han de fer és centrar-se en les coses que de veritat fan falta en el poble i donar-li canya al ajuntament amb noves idees envés de centrar-se en una persona que està MORTA!

Jaume Q. ha dit...

Etnia, parles de la guerra, en la qual, i tens tota la raó tots van matar i van fer malifetes de tota classe. Però t'oblides d'una cosa, i és que Franco va seguir matant després de la guerra. Sabies que fins 1942 era la dictadura de l'Europa Occidental més assassina, superant a l'Alemanya nazi?

A més hi hagué repressió d'altres tipus, com la de les famílies dels vençuts, a les que se'ls va prohibir plorar o dur dol pels familiars afusellats, o les dones, tractades com a menors d'edat, o la de les minories lingüístiques amb prohibicions de parlar altra llengua que no fora el valencià, etc, etc. etc.

Sí, tot això són coses del passat, però si tan passat són, per què al PP no li retira la medalla al dictador? Quantes medalles té Hitler de municipis alemanys? No cap.

I no és una qüestió del PP, ja que alcaldies com la d'Alacant o la de Dénia li han retirat els honors. A vore si vene cap ací i ensenyen què és ser demócrata al gent del PP de Betxí, que han ensenyat la seua pateta blava.

La veritat és que me va sorprendre molt l'actitud de l'alcalde, a qui tenia per un demócrata, però veig que és només epidermis. Què li farem. Només espere que esta moció o qualsevol de opareguda no se presente en esta legistatura, ja que l'actual equip de govern no es mereix l'honor deconstar com a qui van fer un acte en pro de la democràcia, la llibertat i la reconcialiació.

Ah, i el meu avi enacara està a dia de hui desaparegut des de 1944 després d'una visita de la Guàrdia Civil i la Falange. La meua àvia mai va poder cobrar per viuda.

Paco ha dit...

Ei, no vos pegueu. Jo per a la pròxima manetenedora de Fetses duria a Carmencita, que segur que ho fa molt bé.

Arriba Betxí!!

Perdón, Bechí!!

Anònim ha dit...

Crec que el PP de Betxí haguera pogut triar una altra opció en el Ple: abtenir-se o votar a favor. Si no ho veia clar, s'absté i prou. Ara bé, votar en contra és mantindre els honors a Franco (medalla d'or de la ciutat), vulgues o no vulgues.
A la guerra van passar moltes desgràcies i maleses. De vegades i d'una mateixa família morts per tots dos bàndols, represàlies, exilis, presons i després fam, molta fam i molta por.
Ara bé, Franco sí que és el responsable d'iniciar la guerra, d'alcar-se militarment i de forjar una dictadura. I això ho diuen els llibres d'història, més enllà de la seua figura.
Per tant, llevar-li eixe honor era una cosa de justícia, a més de legal segons la nova Llei de la Memòria Històrica.

Anònim ha dit...

Mi modesta opinión, y el problema que veo en todo esto es que todo este tema de la memoria histórica es una estrategia más de este gobierno sin ningun escrúpulo y al que le da igual la manipulación y la mentira.Ejemplo durante más de un mes el gobierno de Zapatero ha ocultado el descubrimiento de una fosa de restos húmanos en Alcalá de Henares, cual es el problema que lo que nos venden es una cosa y lo que consiguen es enfrentar a la sociedad con el objetivo ya desfasado de que la sociedad crea que votar a Rajoy es como si estuvieran formando en las filas de los militarotes fascistas. Y lo peor es que a este carro se sube el señor ALFRED (el de la oposició sempre en positiu) demostrando que hace todo lo posible por desgastar al PP, en vez de preocuparse en lanzar alguna propuesta realmente innovadora que se pueda realizar.Pienso que en politica no todo vale y asi como Alfred critica que nunca el PP asume que se a equivocado támpoco él reconoce núnca que el ayto hace cosas muy positivas para Betxi.

Anònim ha dit...

Amigo Jaume Q, por que no le quito la medalla a FRANCO el PSOE en los más de 20 años que gobernó?????

Jaume Q. ha dit...

No ho sé, anònim, pregunta-li-ho a ells, jo no sóc del PSOE, però ara hi ha una llei i una moció damunt de la taula. I la disjuntiva és senzilla: o s'està amb la democràcia o s'està amb la dictadura, i el PP de Betxí ha votat a favor de la dictadura.

I amb eleccions com esta s'està donant la raó a qui pensa que "votar a Rajoy es como si estuvieran formando en las filas de los militarotes fascistas". O s'està amb les víctimes o s'està amb els terroristes. I el PP ha votat a favor de mantindre la medalla a qui tants anys va basar el seu poder en el terror, és a dir, en el terrorisme.

Quina pena, no? Però ja arribaran demócrates a fer un acte de justícia independentment del partit en què militen.

Remolar ha dit...

Hola a totes i a tots:

m'agradaria sobretot respondre a Ètnia: en el meu article no insinue res, simplement dic que efectivament hi ha coses molt més importants per treballar però que una vegada el PSOE havia posat això sobre la taula (torne a repetir, potser no era el moment, ´hi ha coses molt més importants), crec que el PP hauria fet bé de votar a favor de la retirada de la medalla, com han fet a Dénia o a Alacant.
Simplement dic això, i que en canvi ni es va abstindre, sinó que va votar en contra de llevar-li la medalla. Senzillament no ho entenc.

I per cert, al penúltim anònim, si no m'equivoque som el grup que més mocions i propostes ha presentat a l'ajuntament de Betxí. I si no m'equivoque, no se n'ha aprovat pràcticament cap. Ja veus per a què servixen ací proposar coses en positiu.

Paco Piquer ha dit...

NIKEKAMÓN!!

Paco Piquer ha dit...

Si carmencita és mantenidora de les festes, Ahmanideyad, Clavari de Sant Antoni.

Marta ha dit...

Paco tu no tens altra cosa que fer que dir idiotaes??

Pense que aquest bloc és algo serio i on tots podem debatir i tu no tens res més que fer.... :S

Anònim ha dit...

Per a aço es per a lo que val la memoria historica per a crear crispació en tanta feina que hi ha que fer´.No has pensat Alfred que tu també deuríes haver vota en contra i haver dit a estos socialistes que deixen de tocar el ous en gilipollaes i es dediquen a treballar, que el puto zapatero mos deixará el pais a la ruina!!!!!

Clara ha dit...

Jijijijijjijij, esteu tots queixan-vos de les moltissimes "coses més importants que s'han de fer" però en canvi heu creat una polèmica d'un fet clar com l'aigua.
En primer lloc, dir-vos que a mi també em resulta insultant que a hores d'ara el dictador mantinga cap mena de titol honorific d'enlloc, i més encara del meu poble.
En segon, que efectivament el PP de Betxí ha demostrat, no només amb aquesta votació, que és d'alló més feixista i dictador que hi ha, i com pots vore Etnia, no ho insinue, ho dic!!!!
Per altra banda, dir-li a Marta (que no se si ho diu de conya o no) que fer cllar a Paco o qualsevol altre pel fet que no entre en la discussió "seriosa" no implica que no puga opinar, aixó també és imposar una dictadura al blog.
A qui pregunta "pq el PSOE no va llevar els honors al Caudillo quan governaven ells?" doncs és possible que fos pq no existia la Llei de memòria històrica i no pugueren fer-ho, ja dic, no ho se que jo sóc de ciències i a més a més una dona (i dels rojos),jijij.

I per a tots dir-vos que el que importa i el que no, depen de a qui li preguntes, potser l'ordre de les coses a fer (al poble, per exemple) que cadascú tenim siguent molt diferent, no cal que ningú estiga aborrit o tingga dèficit d'altres idees, les coses s'han de fer i prou.

Paco Piquer ha dit...

A Marta, sense rencors:

"Vora el barranc del Carraixet
hi ha un taronger d'amargues branques:
penja una collita de màrtirs
d'una mort amarada i pobra.
Vora el barranc del Carraixet,
enterraments de caritat,
la funesta llum foradada
i les rebentades pupil·les."

V. Andrés Estellós, "gran oratori pels morts valencians de la postguerra, altrament titulat Vora el barranc del Carraixet", fragment.

Anònim ha dit...

Ja ja CLARA el PP de betxí dictaor ??? tu saps lo que es la democracia aixo que van amb papeletes a votar, ixina sou els "rojos" com tú cuan no es fa lo que voleu descalifiqueu sense mirament.Te recorde que el pp va güanyar les leccions DEMOCRATIQUES.Si pica te rasques, jaja.

Anònim ha dit...

Mare meua quin poc de senderi que tenen alguns, i tanta memoria historica per a que? per a ocultar el present patétic que tenim ara... Jo no vull que se retorne la medalla i mes que res pq el que ha pasat ha pasat i esta ahi en la historia i prou de fer atra vegada la mateixa distincio entre esquerra i dreta entre blaus i rojos i entre el que siga, tot aixo el que provoca es odi i rencor i que els fets hajen pasat per a res, a ningu mos agrada que mos coarten la llibertat, pero tampoc me agrada que tornen els fantasmes del pasat pa crear atra vegada la confrontacio. Soc de dretes si, i tinc un millo de amics d´esquerres i que? i no vull que tornen la medalla i nungun dels meus amics "rojos" me diuen que soc feixista per aixo. Crec que som persones abans que rojos o blaus... un poquet mes de coneiximent tindrieu que tindre tots. Que el argument de feixistes ja cansa i molt, el que `pica es que som els unics capaços de crear projectes per a España i els unics que van omplir les arques de la seguretat social... i tantes altres que ara estan bidantse de manera estrepitosa.

Jaume Q. ha dit...

Com diu Clara tot és qüestió de preferències. Posaré un exemple: si en lloc de ser Betxí haguera sigut un poble del País Basc, i en lloc de demanar que se retire una medalla a Franco haguera sigut demanar que es penge la bandera d'Espanya en l'ajuntament o que se retire el nom d'una plaça a un pres etarra, què haguera votat el PP? Haguera votat en contra perquè el poble té qüestions més importants? Com obres, ordenances, subvencions...?

I guanyar eleccions no és sinònim de demócrates; voras: Hitler va guanyar unes eleccions, com Hugo Chávez en Veneçuela, o Ahmanideyad a l'Iran o l'esquerra abertzale en molts municipis d'Euskadi i de Navarra. Són eixa gent igual de demócrates que el PP de Betxí? Segons el teu argumentari sí. Així que, per favor, revisa'l.

Ser demócrata no és només guanyar eleccions cada quatre anys, sinó el dia a dia, és una actitud, no una conjuntura, que es veu en decisions com la de retirar la medalla aun dictador, siga Franco, Hitler o Stalin. I no és, afortunadament, una qüestió de partits, ja que el PP d'Alacant i de Dénia, així com d'altres llocs de l'Estat, el PP ha votat a favor de retirar els honors als terroristes franquistes.

Potser és que la gent que està al capdavant del PP de Betxí s'ha equivocat de partit, i haurien de militar en Força Nova,, democracia Nacional o España 2000.

Anònim ha dit...

Hugo chavez,amhenideyad, la esquerra abertzale, jajaja a la ves i pegat unes bones vacacions que falta te fan amic JAUME Q.Aço ja pareix no te rias que es peor.JAJA.

Anònim ha dit...

I falta en la llista el PP de Betxí, estimat anònim, jajajajaja.

Tots uns dictadors i prou.

Jaume Q. ha dit...

La veritat és que no has respost a les preguntes que feia, encara que no esperava que no feres ni tampoc tinc cap interés especial en que així siga, company anònim. En lloc d'això respons amb desqualificacions.

Es nota que les veritats ofenen.

Ale, bon estiu, que me'n vaig de vacances, i no perquè ho hages dit tu, sinó perquè com a treballador tinc tot el dret del món.

Visca la LLIBERTAT!!

Anònim ha dit...

Mireu:

"Madrid retira las distinciones concedidas a Franco.
Deja de esta manera deja de ser alcalde honorífico, hijo adoptivo de la ciudad o Medalla de Oro. Ha sido aprobado por unanimidad".

No és qüestió de partits, sinó de persones demócrates. Un 10 per a Galladón i un zero patatero per al PP de Betxí.

Paco ha dit...

Betxí, de nou, es queda ala cua:

"20 municipis formaran part del Ramon Llull"

La capital de la Safor ha acollit aquest dimarts la trobada entre les quatre ciutats -Morella, Vinaròs, Sueca i Gandia- que ham impulsat la creació de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. En la trobada han estat presents el president de la Xarxa i alcalde de Morella, Ximo Puig: l'alcalde de Gandia, José Manuel Orengo; l'alcalde de Sueca, Joan Baldoví i el director de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló. Una volta ha finalitzat la reunió, Ximo Puig ha explicat que Almoines, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Potries, Xeraco, Simat, el Real de Gandia i Palma de Gandia (a la Safor), Picassent (a l'Horta Sud), l'Alcúdia (a la Ribera Alta), Pedreguer i Xàbia (a la Marina Alta), Xixona (a l'Alacantí), Novelda (al Vinalopó Mìtjà) i Guardamar del Segura (al Baix Segura) han sol·licitat incorporar-se a la Xarxa. El president de la Xarxa ha dit que tots els ajuntaments que així ho desitgen podran incorporar-s'hi ja que l'objectiu, conjuntament amb el Ramon Llull, és difondre la nostra llengua i la cultura a l'exterior.


La Xarxa forma part com a membre de ple dret del Patronat de la Fundació que porta el nom del teòleg mallorquí i pretén que els creadors valecians de totes les arts puguen difondre les seues obres arreu del món. L'alcalde de Gandia ha destacat que és fonamental l'acord entre els ajuntaments a causa de la negativa de la Generalitat a formar part de la Fundació, encara que ha recordat que la pertinença dels ajuntaments serà transitòria una volta la Generalitat s'hi incorpore. Josep Bargalló, director de l'Institut i de la Fundació Ramon Llull s'ha referit a la participació dels governs (de Catalunya, de les Illes Balears, d'Andorra i el Consell General dels Pirineus Orientals) de tots els territoris del domini lingüístics, encara que siga des de l'àmbit municipal, com és el cas de la Xarxa de Ciutats Valencianes i l'Ajuntament de l'Alguer.

Paco ha dit...

Ah, i este cap de setmana es celebra a Onda l'Aplec de la Plana:
www.aplecdelaplana.cat

Quan a Betxí?

Anònim ha dit...

A vore Etnia, som rojos i què? I tu eres una pepera irreverent, i què? A mi me la portes fluixa, igual que les teues neures. Alfred, a banda de la seua faena, prou fa que dóna la cara i té un blog on denuncia els xanxullos dels que estan corrompent el nostre sistema polític, cosa que tu no fas. Si ell està avorrit, imagina't tu que et dediques a vomitar verborrea barata de mercat barato de poble (amb patos inclosos). No faces demagògia asquerosa amb el tema dels morts, perquè una persona demòcrata com Alfred, igual que qui subscriu estes lletres, tenim claríssim que en una guerra perden tots, però no oblides que el dictador només va ser un, i que els anys de dictadura (quasi 40), els qui van patir les coaccions, les repressions, els assassinats, les presons i altres injúries, només van ser els rojos que tu dius. No barreges la guerra amb el franquisme perquè denota que la història que has estudiat sembla més de cursillos CCC que de pencar el colze. Em sembla molt fort que digues que hem de deixar a Franco perquè ja està mort. Vinga va! I tu eres una d'eixes beates que van a missa tots els diumenges i prediquen per als pobrets? Quina falsedat. Saps que hi ha milers d'espanyols enterrats en les cunetes de les carreteres? Saps que no han tingut ni un puto enterrament com a persones? Inclús els meus gossos estan enterrats com Déu mana. I tu em dius que ho deixem estar? Mare meua, anem arreglats, quina colla d'intolerants. Sols em queda aconsellar-vos que llegiu, però ja ni això, perquè tant d'analfabetisme em desborda. Gràcies Alfred per donar la cara sempre!


Lo masové

Anònim ha dit...

A vore Etnia, som rojos i què? I tu eres una pepera irreverent, i què? A mi me la portes fluixa, igual que les teues neures. Alfred, a banda de la seua faena, prou fa que dóna la cara i té un blog on denuncia els xanxullos dels que estan corrompent el nostre sistema polític, cosa que tu no fas. Si ell està avorrit, imagina't tu que et dediques a vomitar verborrea barata de mercat barato de poble (amb patos inclosos). No faces demagògia asquerosa amb el tema dels morts, perquè una persona demòcrata com Alfred, igual que qui subscriu estes lletres, tenim claríssim que en una guerra perden tots, però no oblides que el dictador només va ser un, i que els anys de dictadura (quasi 40), els qui van patir les coaccions, les repressions, els assassinats, les presons i altres injúries, només van ser els rojos que tu dius. No barreges la guerra amb el franquisme perquè denota que la història que has estudiat sembla més de cursillos CCC que de pencar el colze. Em sembla molt fort que digues que hem de deixar a Franco perquè ja està mort. Vinga va! I tu eres una d'eixes beates que van a missa tots els diumenges i prediquen per als pobrets? Quina falsedat. Saps que hi ha milers d'espanyols enterrats en les cunetes de les carreteres? Saps que no han tingut ni un puto enterrament com a persones? Inclús els meus gossos estan enterrats com Déu mana. I tu em dius que ho deixem estar? Mare meua, anem arreglats, quina colla d'intolerants. Sols em queda aconsellar-vos que llegiu, però ja ni això, perquè tant d'analfabetisme em desborda. Gràcies Alfred per donar la cara sempre!


Lo masové

exiliat ha dit...

El PP a França o Alemanya o qualsevol altre lloc del món civilitzat no es podria presentar com a partit polític per no haver MAI condemnat el feixisme genocida dels anys 30 i 40 i les seues dictadures militars. L'estat espanyol és una anomalia històrica que s'ha de guarir perquè els mateixos governants ho són per tècniques mafioses de perpetuacio de poder i clans sempiterns de cacics. Els hem d'aïllar socialment perquè son gent perillosa i malalts d'odi i resentiment. Un Estat on la Fundación dictador Francisco Franco rep
subvencions i medalles dels respectius governs i polítics electes democràticament (presidents i parlamentaris) són a la presó sense judici previ, no és un estat amb bona salut i és de deriva preocupant que pot acabar de nou escorant-se cap a noves formes d'extermini cap a les diferències. S'ha d'aïllar aquesta gent perquè són perillosos. Al nostre poble i per tot arreu.