dissabte, 12 de setembre del 2009

FESTES (II)




Quan arriben estos dies, la majoria dels betxinencs esperem ansiosos les nostres festes patronals. Tot l'any desitjant tindre el programa per veure els actes preparats. Enguany, però, el programa no destaca per la seua qualitat. Segons pareix, pels moments de crisi en què ens trobem immersos, com bé diu el nostre alcalde, el senyor Blasco.

La veritat, però, és que bona part de la situació econòmica en què es troba el nostre ajuntament es deu a la mala gestió feta per l'equip de govern del Partit Popular. Valga, com a botó de mostra, només dos exemples del que s'ha fet durant els últims anys, sobretot en festes.

FOTO 1: esta imatge és la fotografia d'una factura del 2007 pertanyent a dos bous comprats que, sumant el transport, es van gastar més de 15.000 euros, és a dir, més de 2 milions i mig de pessetes;

FOTO 2: esta imatge és la fotografia de la factura dels bous de l'entrada de l'any passat , és a dir, més de 33.000 euros (més de 5 milions i mig de pessetes) sense comptar l'assegurança, el muntatge i desmuntatge de les barreres... tot per a 4 minuts. Val la pena, però, pegar una ullada als bous que es van comprar:

-CATALUNYA: guarisme 2, és a dir, 6 anys d'edat
-RABIOSON: guarisme 2, és a dir, 6 anys d'edat
-ACORRALANTE: guarisme 2, és a dir, 6 anys d'edat
-ARRUMBADO: guarisme 2, és a dir, 6 anys d'edat
-BARBALARGA: guarisme 1, és a dir, 7 anys d'edat
-CORCITO: guarisme 1, és a dir, 7 anys d'edat

No cal ser un tècnic taurí (com em va dir l'alcalde intentant defensar-se) per tal de veure que això, simplement, ÉS UNA BARBARITAT I UN GRAN DESPILFARRO.

És veritat que ens trobem en una mala situació global, però si les coses s'hagueren fet bé quan tocava, si no s'haguera despilfarrat durant anys, si no s'haguera estirat més el braç que la mànega en molts moments (estos són només dos exemples), la situació del nostre ajuntament seria molt diferent.

Reitere que la gestió econòmica del Partit Popular ha sigut nefasta, i ha ajudat en gran part a engrandir l'endeutament del nostre ajuntament. I mira que els ho he dit repetidament: QUI NO GUARDA QUAN TÉ, NO MENJA QUAN VOL. I ara la paguem tots, per la mala gestió d'uns pocs.

Que passeu bones festes!

22 comentaris:

Painapol ha dit...

Molt bones Alfred!

Per sort, en Betxí ja s'ha plantat la llavor de l'autogestió i de les alternatives d'oci. Com bé sabràs, hi ha un grup de gent treballant per crear unes festes alternatives a les que ofereix l'ajuntament de Betxí actualment. Aquest any el programa no és molt ampli, un concertet, actuacions per a xiquets i alguna coseta més que ara no recorde molt bé.

Res, sols volia dir aixó!

Creant alternatives a les nostres viles!
Creant un futur!

Anònim ha dit...

SR Alfred pensé que com jo hi han molts betxinecs que lo que més ens agrada de les festes son els bous, la situació de l'any passat no es la mateixa que engüany per lo tant l'ajuntament a reduit el presupost en bous més de un 50% cosa necesaria doná la crisis.Crec que desde el Bloc es ataca continuament als aficionats als bous, posant un crit al cel per cualsevol gasto destinat a lo que la majoría de la gent de Betxi més li agrada que no es un altra cosa que els bous al carrer una tradició araigá en el nostre poble desde molt antic.Pense que es una desició politica equivocada criticar sempre la inversió en Bous, pues cualsevol aficionat sap que un bon bou val diners, al igual que una bona orquesta, etc, i que som molts els aficionats als bous que estem un poc farts de tanta persecussió.

Emilio ha dit...

Ningú parla de deixar de fer bus 8encara que a mi m'avorreixen com una ostra), sinó de fer loes coses ben fetes i optimitzant els recursos. Pagar una millonada perquè hi ha gent que els agrade els bous crecque és indecent i insolidari amb la gent a la que noens agrada. Li posaré un exemple: el concert de Mª del Mar Bonet va costar, si mal no recorde, 35 euros per entrada, en canvi vore els bous és gratis. No s'escandalitze, que no dic que es pague per entrar als bous, però no creu que ja ens haguera estat bé que es feren menys bous o menys cars i que les entrades hagueren sigut més barates o, inclús, debades?

No es persegueix ningú, no siga demasgog, i això que a la majoria de la gent li agraden els bous s'huria de vore, ja que cada vegada hi ha més gent farta de tant de bou. I ací, als que se'ns persegueix és als que no ens agraden els bous. En este mateix blog un taurí com vosté va dir que a qui no li agrade els bous que se'n vaja al Congo a vore monos. Jo encantat d'anar-hi, si l'Ajuntament m'ho paga a l'igual que paga els bous i la resta de gastos que se'n deriven. On he de recolir els bitllets? De ben segur que no seré l'únic.

Anònim ha dit...

Soc del partit popular i pense que en tema de festes las cosa se n'ha anat de les mans... MASSA BOUS!
Aci ningu està atacant ni als dels bous ni a ningú, simplement s'està dient que quasi tot el presupost de festes el destinen a bous i gastos dels bous i a qui ens agrada anar a les orquestes, discomovils i campeonats ens tenim que aconformar amb les sobres!

Se que el dia que l'ajuntament faja això de no pagar tants bous molts possaràn el crit al cel,però sagrat eixe dia! als que no ens agraden ja l'hem posat, inclus sent del partit i han passat de nosaltres!

Les festes son pa tots i no sols pals dels bous! per tant, s'han de reduir gastos!

Una comissió de festes JA! però tots els que opinen de voqueta i blog que estiguen ahi per a fer coses no per a calentar l'orella, que molta gent sap criticar però a l'hora d'actuar és caga damunt!

Si volem que la cosa canvie hem de estar tots a la feina no els de sempre!

Salutacions Alfred!


Bones festes!

Remolar ha dit...

Hola a tots:
especialment per al segon comentari, m'agradaria que no es tergiversaren les meues paraules. No he criticat els bous (jo en sóc aficionat), ´sinó el despilfarro que s'ha fet en els últims anys, cosa ben diferent.

No fem demagògia com sempre.
SAlutacions
Alfred

Anònim ha dit...

Que ha passat amb la xocolatá que feien per als xiquets despres de la ofrena?
Ja fan poques coses per als xiquets, sols falta que les lleven per a fer més bous.

Anònim ha dit...

On ha quedat aquell "6 toros 6"? On s'ha vist un "17 toros 17"?

Quin despilfarro.

Anònim ha dit...

Sincerament no entenc com és que tant els peperos que entren en este blog com els de l'ajuntament no te tracten millor, ja que tot el món sap que segurament tu i el Bloc tindreu la clau de l'ajuntament d'ací a dos anys.

Només diuen que embustes i falàcies, i no tenen en compte cap de les propostes en possitiu que feu tant tu com Toni. Allà ells.

Anònim ha dit...

Per al últim comentari...perdona que et pregunte ... en quin mon vius???? que és que si Alfred surt Alcalde li tenim que tindre por? lo que tenim que estar és atents a vore com fa el seu treball i si el fa be saber reconeixer-ho...

Alee...ves i pensa lo que has escrit perquè realment no se si està escribint un aldult o un xiquet de 7 anys...

Anònim ha dit...

Un xiquet de 7 anys, no ho dubtes.

I Alfred i el Bloc tindran la clau de la governavilitat, tu tampoc dubtes açò. Temps al temps.

Una salutació.

Anònim ha dit...

Jo no dubte res, que mira, seré de un altre partit polític, però en els poblets menuts voten al candidat no al partit i pense que Alfred és un dels millors candidats que pot tindre aquest poble, així que si surt ell alguna volta perfecte!

Anònim ha dit...

Està, clñar, doncs, que Alfred és el millor candidat i el Bloc la millor opció.

Bones festes a tothom.

Otxa de lo Calà ha dit...

Jo propose una entrà a l'estil de la de segorbe amb Font de Mor, don Carlos "el tort", Enriquísimo el d'Onda (més fatxa que tots els del PP junts, i amb la "rosa" sociata com a bandera) i Paco Camps (este podria posar-se tratge), amb els cavalls guiant-los.
Més econòmic que pagar 17 bous, no?

Anònim ha dit...

Més que cavalls burros, que d'això segur que no en falten.

Anònim ha dit...

Jo afegiria a la comitiva del encierro a Alarte i a Ricardito Costa, del que me declare fan.

Anònim ha dit...

Quants habitants té Vall d'Alba? Allí la Diputació subvencionarà la construcció d'una piscina climatitzada. I per què a Betxí ? Segurament per dos raons:
a) L'equip de govern del PP no ho ha demanat,

b) El PP de Betxí no compta per a res per a la direcció del Partido. Si no com s'entén que amb dos majories absolutes seguides i no hi ha cap regidor que siga diputat provincial? Per alguna cosa serà... Ara, que si ni els seus confien en ells, com anem a confiar la resta de la gent?

Anònim ha dit...

Tingau una cosa clara si el BLOC goberna la próxima legislatura (cosa que dubte molt) será perque com sempre Alfred diu una cosa i en fa un altra, no fa molt va escriure en este blog que no era partidari de formar coalissions en altres partits politics per que segons ell estava demostrat que el BLOC eixía perdent, pues bé en el permís del PSOE la única posibilitat de que el BLOC goberne en BETXÍ es juntarse en el PSOE.Per lo tant com sempre açi ALFRED diu una cosa i després fará un altra totalment diferent i si no al temps

Anònim ha dit...

A vore, una cosa és fer coalicions polítiques (a priori)i una altra ben distinta és fer pactes de govern (a posteriori). El que importa és el bé del poble, i no ho dubtes, que eixa és la premissa del Bloc, a diferència d'altres partits (Filesa, Gürtel... ).

Anònim ha dit...

Cita: "En el permís del PSOE la única posibilitat de que el BLOC goberne en BETXÍ es juntarse en el PSOE.Per lo tant com sempre açi ALFRED diu una cosa i després fará un altra totalment diferent i si no al temps".

Veig que els del PP ja doneu per fet la pèrdua de l'Ajuntament. No m'estranya, ja que el descontent de la gent en l'actual equip de govern va en aument: antena de telefonia, despilfarro econòmic, pujada d'impostos i taxes municipals, actituds autoritàries, festes pobríssimes, problemes interns del partit, serveis cancelats, desgovern, etc, etc.

Seguisc pensant que de llarg la millor alternativa és el Bloc (i no n'estic afiliat ni res), i Alfred el millor candidat, per preparació, per carisma i per sentit comú.

Anònim ha dit...

Bien venidos a los mundos de yupie.

Anònim ha dit...

bienvenido per que es on estem ara.tornant al tema de les festes alternatives vull dir que pera ser el primer any(per lo menos pera els ke eu organitzen ara)va estar molt be.L'any ke be s'intentara fer-ne mes i millor.

Anònim ha dit...

Bienvenidos s'escriu unit.