dimecres, 4 de novembre del 2009

POLICIA AUTONÒMICA


Acabe d'arribar de Madrid, on he passat uns dies per assistir a un congrés i a la fira internacional de so, i em trobe amb la notícia a la web que la Generalitat Valenciana vol, ara, ampliar la policia autonòmica.

En esta ampliació, a més a més, es vol promoure que siga un cos independent, eminentment valenciana, diguem (salvant les distàncies), que siga una policia semblant als mossos d'esquadra de Catalunya, a l'ertzantza d'Euskadi o a la policia foral de Navarra. Un cos policial que, en definitiva, no depenga de la Policia Nacional Espanyola, com fins ara ocorria.

M'ha cridat l'atenció esta notícia perquè, justament, recordava ara que el PP de Betxí va votar en contra d'una proposta del BLOC de portar la policia autonòmica al nostre poble, com li vaig recordar també a l'alcalde en el ple de febrer de 2008 (podeu veure el fragment de l'acta en els comentaris que, per cert, no té desperdici).

Ara el mèrit se l'apuntaran ells, a través dels canals de comunicació que tenen i que dominen. A Betxí, però, el BLOC ja es va adelantar en la proposta i va ser tombada per la majoria del PP.

15 comentaris:

Remolar ha dit...

Hola a tots:

en primer lloc, com dic a l'article de hui, demane disculpes perquè he estat uns dies fora per temes de feina i no he pogut actualitzar el meu bloc els dimarts, com és costum.

En segon lloc, ací teniu els comentaris que es van fer al ple de febrer del 2008 sobre la policia autonòmica i que he recollit de l'acta que podeu trobar a la web www.ajuntamentdebetxi.com (per si voleu llegir-la tota):


El Sr. Remolar manifesta, també, que durant els dos últims caps de setmana es produeixen fets lamentables, en el terme de Betxí, com a robatoris, tant en el Polígon Canyaret, com en algunes cases particulars, fins i tot amb els propietaris dins. Diu que aquests fets es produeixen periòdicament cada dos o tres mesos, i no es dóna solució. Recorda al Sr. Alcalde que presumeix que Betxí és el poble amb més serveis socials, i al·ludeix a una informació apareguda el diumenge en el periòdic Mediterráneo, referent que Betxí és el municipi amb menor presència policial de tota la província de Castelló. Manifesta que el BLOC ja va demanar, en el seu dia, l'existència d'una comissaria de la policia autonòmica i el PP va votar en contra. Diu que la gent està insegura, i matisa que ja sap que el Sr. Alcalde li respondrà que no està insegura sinó intranquil·la, la qual cosa és mentida. Creu que no es fa res per a solucionar el tema. Demana de nou que porte a la policia autonòmica i sol·licita informació sobre si s'ha fet alguna cosa en el tema dels robatoris i altres fets semblants.
El Sr. Blasco qüestiona que amb el fet de portar a la policia autonòmica se solucione tot. Respon al Sr. Remolar que les coses quan es diuen han d'argumentar-se. Explica que la seguretat ciutadana no és competència municipal, sinó del Ministeri de l'Interior, independentment de qui governe. Nega que els fets al·ludits pel Sr. Remolar es produïsquen cada tres mesos perquè, en cas contrari, serien com l'IVA.

Anònim ha dit...

Alfred, des del Bloc de Betxí podrieu demanar que l'Ajuntament sol·licitara una comissaria de Policia Valenciana ací, i tirar fora a la Guàrdia Civil, que no fan res.

Anònim ha dit...

êr als que no ho saben: la policia autonòmica valemnciana es antiguissima (cerc q des del 1982), ho dic pq ara algu es pensarà q Alfred demana coses impossibles, i no és aixina, és molt real el quie demanes: ja que existeix, pues q la impulsen i aixina no caldrà estar queixant-se q des de madrid no ens envien policies

Anònim ha dit...

i els trages de la policia qui els fa? Milano o Forever Young? I serean com la guàrdia civil de antes, duran "BIGOTES"?"

Un español muy español ha dit...

Por una vez (y sin que sirva de precedente) estoy de acuerdo con la propuesta del concejal del Bloc.
Desarrollar tu propia policia es una via para no depender del Estado (y mas si esta en manos de un incompetente como Zapatitos que solo esta por hacerse amigote de terroristas y del presidente de los EUA, para poco mas).
Y que este de acuerdo con tener policias autonomicos guardando por nuestra seguridad no quiere decir que pida que se vaya el cuerpo de la guardia civil, que me parece una entidad que nada tiene que ver con el pasado porque ahora estan mas preparados que nunca (aunque el PSOE les maltrate) y forman parte del eje vertebrador que une a nuestra patria y que nunca debemos olvidar.
Yo creo que F Camps continuera demostrando que es un buen presidente autonomico y pronto se dara cuenta que la opcion de una policia autonomica que este por los pueblos y ciudades valencianas no es una mala opcion.
Claro, luego vendran vuestras prisas (como pasa ahora con los colegios que tienen aulas momentaneas de acojida de niños) y exigireis comisarias buenas , bonitas y baratas, PERO ES QUE VIVIS DE ESO DE LA QUEJA CONSTANTE Y DE NO APORTAR NUNCA NADA A ESPAÑA.

Anònim ha dit...

Si es autonomica, parlaran en valenciá, no?, O t'enviaran les notificacions con fá l'ajuntament de Betxí en castellá?

Anònim ha dit...

Per al peruano molt peruano:

Vivim constantment de la queixa, sí, però mentre els valencians estiguem en la CUA (= els últims) en educació i en sanitat alguns (pocs, pel que es veu a l'hora de votar) continuarem dient que volem viure en una societat millor.

Ah! I jo pensava que el que va viure obsessionat amb fer-se amiguet d'un president dels EEUU era Asnar, fixa't tu que inclús va portar l'estat a una guerra NO AUTORITZADA PER L'ONU, res una coseta de res, sense massa importància, anar a una guerra sense el permís de l'ONU, casi res!!!
Zapatero no és sant de la meua devoció -no l'he votat mai, perquè sempre vote eal BLOC o a EU-, i d'economia crec que no sap molt més que jo (que sóc infermer), però almenys s'ha de reconeixer que ha ampliat llibertats, que tenim una TVE plural, que per enviar tropes s'ha de demanar permís al parlament etc, etc, etc

Ah!!!! I he flipat amb el teu comentari sobre que el psoe maltracta a la policia, PERO QUE TU NO VEUS QUE ÉS EL PP QUI DIU QUE LA POLICIA FA ESCOLTES IL.LEGALS I QUE FA COSES SENSE PERMISOS JUDICIALS O QUÈ???

Anònim ha dit...

Buenos días a todos. Veo que este es un especio de debate y quisiera hacer mi aportación.
Como miembro activo que soy de las NUEVAS GENERACIONES DEL PP tengo que decir que en diferentes ocasiones hemos reiterado nuestro apuesta por el desarrollo de nuestra Policía Autonómica, que actualmente hace únicamente labores de control medioambiental, custodia de edificios público y protección de autoridades.
En cuanto a la sanidad, en los presupuestos de la Generalitat del año que viene se incrementará en un 3% la invesrión (siendo momentos de crisis, ¿no está mal, verdad?).
En educación debo recordar que el plan CREA ESCOLA i el MAPA ESCOLAR (de mediados de los 90) ya han empezado el 87% de lo previsto. Si tenemos en cuenta que era difícil saber que recibiríamos a tanta inmigración (no sólo extranjera porque del 2000 al 2005 también llegó mucha gente de Andalucía para trabajar en el azulejo), no está nada mal.
Es cierto que quizá, a día de hoy, no somos "punteros" en educación (en formación del profesorado ni en medidas innovadoras a nivel educativo-pedagógico, ni tampoco en instalaciones) pero tampoco diría yo que estamos en la "cua" como se ha dicho por aquí. De hecho, en las pruebas de nivel académico que se pasaron a los alumnos de sexto hace dos años nuestros alumnos de los centros privados y concertados sacaron los cuartos mejores resultados de España, en la pública creo que bajábamos un poco, no recuerdo si al duodécimo lugar, creo recordar.

Hay que tener presente que se ha invertido mucho en mejorar la imagen de la Comunitat Valenciana de cara a asegurarnos el turismo del futuro, y esta decisión, ahora que se ve claramente que de la industria y de la agricultura no viviremos (gran visión de futuro de F Camps y de su equipo el ver esto hace años y ser capaces de impulsar Terra Mítica, A. Cup, Fórmula 1 etc), pero ahora en el PP tenemos claro que ha llegado el momento de invertir más en educación. Y lo vamos a hacer, dadnos una oportunidad, seguid confiando en nuestro proyecto. Algunos miembros de nuestro partido han cometido errores muy graves, pero ya se les ha apartado de sus cargos, así que es el momento de afianzar nuestro proyecto y de generar ilusión para reforzar y consolidar nuestra mayoría en el 2011.

Para terminar: la presencia del Bloc en las Corts ha enriquecido, a mi modo de ver particluar, ahora no hablo como representatnte de las NUEVAS GENERACIONES, el arco parlamentario de nuestro parlamento autonómico. Sus diputados no se dedican a insultar a nadie, se dedican a trabajar por y para sus ideas (que, en su gran mayoría no comparto, claro). Y esto me parece muy digno y muy honesto. En gran medida es lo que hacen también os diputados del PP.
Un saludo a todos.

Anònim ha dit...

espanyol JA M'AGRADARIA A MI VIURE DE "NO APORTAR NADA A ESPANYA", pero de moment, económicament parlant aporte molt i molt, perque el País Valencià es dels que mes paga i dels que menos rep!!!

Si damunt que paguem no podem queixar-mos de la merda de prestacions i serveis que tenim apaga y vámonos.

Al catxorro de Noves Generacions
: baixar del 4t lloc al 12é és "bajar un poquito???" O siga que els xiquets de les nostres escoles públiques són els que fa 5 per darrere, no? Pues no està malament, no. Si tenim en comte que Ana Mato (del teu PP) va dir fa dos anys que "los niños andaluces son casi analfabetos" (ho va dir ella, no jo, recordeu el merder que es va armar, no?), ja només queda per saber quins són les altres tres autonomies que tenen els xiquets amb un nivell mes baix que el nostre -per sentir compassio per ells.-

jo en les proximes votare al PARTIDO POR LA LEGALIZACION DE LA MARIHUANA, total votes a qui votes no servix de res.

Anònim ha dit...

Algú sap si el xileno muy xileno està sufrint un procés esquizofrènic??
O és que lo que li passa es que com viu ací ja s'ha donat compte que igual ens convé agranar un poc cap a casa i està fent-se nacionalista!! (nacionalista valencià vull dir, que nacionalista ja ho era i a muntó)

Anònim ha dit...

Algú sap si es veritat que s'està montant una candidatura d'Espanya 2000 per a les eleccions en Betxí?

Anònim ha dit...

España2000 ??, aixó no es un supermercat?... , ho dic per Andorra2000... jejeje.
Ara ja en serio. No tinc ni idea de lo de eixa candidatura, i tampoc no he escoltat res, peró si es cert menys vots per al PP, perque la gent de dretes mes radicals, al estil del espanyolito, els votaran.

Anònim ha dit...

Lo unic que se es que despres de les eleccions de 2008 van haver contactes de gent de Betxí en gent de Onda i de Valencia, pero ja no se com van quedar. En ixes eleccions España 2000 no deguera traure molts vots. Ho se per gent de Onda, no de Betxi

Anònim ha dit...

a betxi hi ha molt de espanyolico....
amb la seua bandera de ESPANYA.

Anònim ha dit...

la pregunta es: Hi ha diners?. Ho dic per que hi fan falta infraestructures i vehiculs i si els professors d'escola o no cobren o cobren amb retras...
Una altra pregunta: Que pintaba Rita al circuit de Xeste?. Es com si a Betxi es fa un esdeveniment important (jajajajaja...) i no apareix l'alcalde del poble i si el de Castelló.