dimarts, 16 de febrer del 2010

COMISSIÓ DE FESTES



Ja han començat les festes. Almenys en les gestions que estan fent-se des de l'ajuntament per preparar-les. Unes festes que, un any més, es faran sense tindre una COMISSIÓ DE FESTES.

Fa unes setmanes, l'alcalde es va despenjar oferint-nos una possible comissió de festes, que podíem valorar i/o modificar a partir de les nostres aportacions i propostes.

La Comissió que van proposar el Partit Popular era, bàsicament, una representació de tots els col·lectius taurins del poble: el regidor de festes, un representant de l'ajuntament, els barris, els cadafals... Ni un sol espai per a les entitats esportives, culturals, de jubilats, de les Ames de Casa, dels centres educatius, de l'associació de comerç, de representants agrícoles... Res de res. Només hi estaven representats els col·lectius taurins (cosa que veem bé, però no solament ells).

Evidentment, en la reunió oportuna nosaltres hauríem proposat introduir representants d'entitats com les que he dit (i d'altres que segur que m'he deixat). No obstant, però, poc després l'alcalde es va tornar a despenjar dient que llevava la proposta de fer una Comissió de Festes i que enguany tampoc no la faria.

En el BLOC portem proposant eixa Comissió de Festes des de fa molts anys, abans que jo entrara Toni Meneu ja la proposava. Pensem que les festes Patronals són de tot el poble i que per tant, tots tenen dret a participar en la confecció i elaboració del programa d'actes. Així, tots s'implicarien molt més, treballarien per unes festes de tots amb un programa de festes integrador i variat.

Una vegada més, res de res. Després alguns diran que només critiquem. Però la realitat és que una vegada més, la nostra crítica va acompanyada d'una proposta que, novament, no és escoltada.

Llegint el programa electoral del Partit Popular de les passades eleccions, no puc més que entristir-me comprovant quantes mentides es poden dir en tan poques línies:

SEGUIREMOS IMPULSANDO LA COMISIÓN DE FIESTAS DE SEPTIEMBRE.

Quina comissió?

21 comentaris:

Anònim ha dit...

jo soc de betxi i tambe perteneisc a les festes alternatives de betxi
grup de gent que se va organizar i crear per formarles nostres propies festes ja que en l´ajuntament no esta cumplin en elles mes que en actvitats taurines..

ens agera agradat que betxi fora com a borrian alli els nostres compayns de la fab borriana o com es diu ara (( colectiu escletxa )) ells els van demanar formar part de la comisio i tinc que dir que es tot un exit ja no sols per a ells si no per al poble ja que esta gent topt el que aporta es per a tots els gustos ja sigen balls que activitats per a xiquets pero a majors campionats.. en el ultim programa de festes de borriana hi havia de tot per a tots els gustos..

lo que me pareis encara me svergonyos esque si pensem en les nostres fetes de agost (( les dels quintos )) ells tenen cuasi tots 18 ayns.. com pot ser que aquesta gen que se uaynen ells mateixa els diners i se preocupen de montar unes festes en condicions..(( uns ayns millors que atres )) pero ells parteixen de un presupost i tenen que finalizar festes sense superarlo.. (( igualet que l´ajuntament no ?? jajajaj ))
aixo es el que vuic dir que si hi hagera una comisio el ajuntament no tindria que preocuparse de si supera o no el presupost de festes com li pasa tots el ayns ...

em pareis una bona iniciativa que simplante la comisio lo que ens pasa que mentre estigesn aquesta gent en l´ajuntament poc podrem guaynar amb ells

jo pense que en el tema tauri ens gastem mes diners del que es deu.. i en aso cadascu que pense el que vuiga.. si algu guayna diners bais ma.. si desapareixen . si saben justificar molt be.. si de veres valen el que es paga per ells.. aso ja es lliure de cadscu pensar el que vuiga..

pense que una comisio ben formada per gent i asosiasions del poble sempre sera mol mollor que el que pugen decidir un grup de gent que ja te prou en aclarirse entre ells a la politica..


ui .. que agustet se ceda u cuan diutot el que vol..jejejej

Anònim ha dit...

Este poble no tirara abant si segeixen les coses com ara.
Ja pot pensar en festes ja ,avore si aclaris algo i aquest any no gasta ise dineral de bous i altes,cosa que dubte...
vergonya ens dona aço!

Anònim ha dit...

seria molt bona idea la comisio de festes,pero estos del pp nomes van cara a la galeria bous i coets ,lo que es veu.esperem que l´any que be canvie el equip de govern i entre gent mes propera al poble de clase mitja.(soc el dels 3 messos de vacances per a que vetgau lo pepero que soc)

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo en hacer una comisión de fiestas pienso que sería bueno para la población el que gente variada del pueblo organizara las fiestas junto al concejal de fiestas como ocurre en otros pueblos, pero me gustaría puntualizar dos temas, el primero es que lo que tú denominas gente de "barris" que yo sepa no tiene nada que ver con gente taurina pues que yo sepa en los barrios hay todo tipo de gente jovenes, mayores, etc y si esa gente es la que organiza fiestas en los barrios (cami reial i sant joan) que yo sepa en sus fiestas hay una variedad de propuestas orquestas, cenas, toros, etc con lo cual no entiendo esa persecución a los toros, no convences a nadie cuando dices que te gustan por que en todas tus criticas aparecen los toros ya sea para hablar del presupuesto de las fiestas etc.En segundo lugar las fiestas alternativas como su propio nombre indica se crearon para hacer oposición a las de los ayuntamientos, y aqui en betxi gente de tu entorno organiza actos para boicotear actos que se anuncian en el programa electoral.Para terminar comentas que tambien hay un representante de cada partido para que podais dar vuestro apoyo y vuestra opinión en nuestras fiestas, y aunque es cierto que se podría podido ampliar la representación en la comisión con más gente tambien es verdad que hay un montón de asociaciones en betxi ¿a quien pones y a quien no? sin más un cordial saludo.

Anònim ha dit...

les festes alternatives en aquest poble no es varen ficar per voicotexar res.. i encara menos un programa electoral que a nosaltres no ens importa res.. es varen crear el any que varen fer tans bous i poques actuacions si no recorde mal les festes del 2008..

es van crear pero donar mes alternatives a les que el ajuntament en vol donar ja que no ens pareixia gens be que no es que el ajuntament no ficara res si no que ni demanat permis per fer altres actes..
esta el cas del consert que feien tots els ayns la peña nino i el de la peyna charlis crec recordar.. que sels va negar el que pogeren fer actuacions a banda del que l´ajuntament tingera en programa..

Miguel ha dit...

Anònim que escriu en castellà: preguntes a quines associacions poses i a quines no. La resposta és senzilla: a totes les legalment constituïdes.
En l'Ajuntament no existeix cap registre local d'associacions, però seria ben fàcil crear-lo i mantindre'l, a partir del registre d'associacions de la Generalitat.
Així, totes les associacions legalment inscrites en el registre d'associacions de la Gneralitat podrien estar-ho també en el de l'Ajuntament, i juntament amb els representants dels grups polítics, del regidor de festes, i un representant de l'administració (escollit per l'ajuntament) podrien confeccionar unes festes amb un únic límit, el pressupostari. Així s'acabarien molts gastos suplerflus i es podrien fer activitats per a tots els gustos, ja que estaria representada la societat civil betxinenca.
Espere que el PP acomplisca la seua promesa electoral de crear una comissió de festes.

Remolar ha dit...

En contestació al 4rt comentari:

crec que has llegit o malinterpretat la major part dels comentaris que he fet, no sé si involuntàriament o intencionadament.

1. Els barris que hi havia representats eren els 2 que fan bous. N'hi ha més que també fan festes o actes (com per exemple el carrer Colom, el carrer Sant Pere) i no hi estaven representats.

2. De "persecución a los toros", res de res. Simplement exemples, com també he posat, pel que fa als pressupostos, altres casos, com els diners malgastats al PAI MOlí-llop, els 250.000 no ingressats del Nou Betxí, etc. Per tant, no digues coses que no són certes.

3. Crec que les Festes Alternatives als Bous (FAB) no són unes festes creades contra l'ajuntament, sinó ese dirien Festes Contra l'Ajuntament (FCA). Simplement, intenten proposar coses diferents, com ara concerts.

4. Per acabar, en cap moment comente que "hay un representante de cada partido", sinó que en la proposta que van fer, de l'ajuntament estava el regidor de Festes i un tècnic/funcionari de l'ajuntament, no de cap partit.

Salutacions a tots
Alfred

Anònim ha dit...

No hi ha major ceg que el qui no vol vore, ni major sord que el qui no vol escoltar.

(Ni major idiota _etimològicament parlant- que qui no vol entendre)

Anònim ha dit...

Hola, Alfred, he vist que prersentes unacomunicació a la Jornada d'Onomàstica de Vila-real.
La presentaràs després en Betxí? es veu molt interessant. T'anime a fer-ho.

Lluis.

Anònim ha dit...

Hola, pirindola

Anònim ha dit...

Y en consejal de festes que pensa de la comisio de festes? esta a favor de la transparencia, la colaboracio de les asociacions, de la participacio ciutadana, o vol seguir com hasta ara?

Remolar ha dit...

Què creus que pensa el regidor de festes?

Per cert, la conferència només la faré a Vila-real. Després ja la publicaran a les actes.

Salut

Anònim ha dit...

No sé si pensa...

Anònim ha dit...

Creus Alfred la comissió deuría de incluir a totes les associacions del poble? no se cuantes hi han pero, ¿ no sería molta gent??

Anònim ha dit...

El teatre és ben gran i allà podrien cabre tots. A més, quanta més gent hi forme part, més idees eixiran, no creus?

Anònim ha dit...

n'hi ha algun lloc on cosnten totes les associacions legals del poble? En el ajuntament no ho saben?

Anònim ha dit...

Pues home jo crec que no pots fer una comissió amb 25 o 30 persones, es trata de incluir gent de tot tipo peró també de fer-ho dinamic, es la meua opinió vamos.

Anònim ha dit...

Anònim, i a qui deixaries fora?
En qualsevol cas, se pot saber quantes associacions de veritat (no com la dels BOBO's) m'hi ha en Betxí?

Remolar ha dit...

La metodologia més convenient és tindre un representant per cada àmbit d'associacions.

Per exemple, dins de les culturals, hi pot entrar un representant que parle en nom de totes elles, aportant el que prèviament s'ha parlat.

Això fa que tota la gent puga aportar idees, totes les entitats participen i se senten representades de les festes que són de tots, que són de tot el poble.

Les decisions es farien entre tots. Vamos, com es fa a molts pobles.

Anònim ha dit...

El Bloc podrieu proposar una mocio en que se crea la comissio de festes. Si anava en el programa electoral, i si son gent de be i de fiar, els del PP votaran a favor. No aniria mal preparar un reglament de la comissio, sobretot pel que fa als seus membres, perquè igual mos trobem que estan el consejal de festes i els BOBO's.

Anònim ha dit...

Creo que la propuesta de una comision de fiestas integrada por personas que representen a las diferentes asociaciones es muy buena. Yo como miembro de una asociacion creo que podriamos aportar muchas ideas. Soy miembro de una asociacion local y al mismo tiempo un gran aficionado taurino. Se esta criticando mucho el tema de los toros en este pueblo, y creo que nos estamos confundiendo, el problema no es si hay mas o menos toros, sino la calidad de estos y si hay mas variedad de actos para todo el publico. Que significa esto, que el problema lo tenemos con el concejal de fiestas. Que ya tiene creada una comision de fiestas, cuyo unico requisito para entrar es no tener ni el graduado escolar y darle siempre la razon al concejal ( la tenga o no).
Ademas del concejal, deberiamos plantearnos, si las fiestas estan dirigidas exclusivamente por el pp y su concejal o este solo es el muñeco de primera fila de otros que por detras van moviendo los hilos (ejemplo el tio del gallato y su sequito, y las amistades de Perez Escudero,cada uno que interprete lo que quiera.

Saludos,
Agujero negro