dissabte, 27 de febrer del 2010

DINERS NEGRES A FESTES?

En l'últim ple, factures de festes van tornar a eixir a l'ordre del dia. Com podeu comprovar en el quadre, una vegada més s'han desquadrat els pressupostos que fa només 2 mesos va aprovar el Partit Popular per a l'any 2010.

Efectivament, enguany hi ha una partida per a les festes de Setembre de 120.000€, però la setmana passada es va aprovar en el ple que es pagaren part de les factures de festes de 2009, que ascendien a més de 165.000€. Això vol dir que la lamentable gestió econòmica del Partit Popular al nostre ajuntament fa que en març -alerta, en març!- la partida de festes per a enguany no solament s'haja esgotat, sinó que ja se'n passen 45.000€ que, evidentment, s'hauran de pagar l'any que ve (segurament, juntament amb les festes d'enguany).

Però això no va ser solament el que es va parlar de festes.
Durant dies vaig estar fullejant els centenars de factures de festes de 2007, 2008 i 2009 per saber com estaven els comptes d'eixes festes. Al final, tenia 4 preguntes per al regidor de festes, el senyor Vicent Remolar, que vaig tractar que em contestara al ple. Ací estan les quatre preguntes:

1. Per què l'ajuntament va pagar el transport d'un bou que era d'una penya?

2. Considera el regidor de festes que pagar l'any passat 5.568€ pel bou "Perfidio" de Pérez Escudero, de 5 anys d'edat, és un preu just?

3. Per què l'ajuntament el 2009 va pagar la factura del transport de 6 bous quan 5 d'eixos bous eren de penyes?

4. En eixa factura, el concepte de Kilometratge és de 2174km, per 0'80€ el km. De Betxí a la ramaderia, d'anar i tornar es fan 1368km, és a dir, s'han facturad, suposadament, 806km més, és a dir, 644€ més. Quina explicació hi ha?


La nostra intenció és que contestara les anteriors preguntes, però en la primera resposta, com podeu veure al vídeo, el regidor de festes va contestar que "l'havia cobrada amb diners negres". Ahí es va acabar la intervenció de Vicent, ja que l'alcalde li va llevar el micro i, com veeu, fins i tot va estar a punt de prohibir-me que fera les altres preguntes.

La resposta que es va donar en el moment és gravíssima, però també ho és, i molt, l'actuació del senyor Blasco, ja que pretenia acabar amb el nostre dret de preguntar. No sé quines respostes ens donaran en el pròxim ple, però la situació és molt complicada. Com ho és tot allò relacionat amb festes.

Cada any, la mateixa història.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

ja tenia jo ganes de que pugeren desenmascarar el nostre rejidor de festes....

gracies alfred pero preocuparte buscant eixa informacio que ningu avia donat importancia..

al xopo se li acavat el xollo ¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Ara s'explica allò de: "es fan tans bous per que els paguen les penyes...."

Aquesta vegada el "regidor de bous" a eixit retratat

I lo dels diners negres no te desperdici...

Anònim ha dit...

Espere que això no es quede ahí i que s'envie a les instancies oportunes. Ademes, si algu paga en negre algu atre cobra en negre. S'hauria de denunciar a la empresa que cobra en negre a Hacienda.

Lo de vicent remolar es pijor que una sangonera. O l'alcalkde li lleva la potestat de concejal de festes o portara a la ruina a l'ajuntament i al poble.

Molt ben fet, Alfred.

Anònim ha dit...

Que esperaveu d'un regidor que no te paraula? Que és capaç de fer tard en més de 2 hores a la cita amb gent que organitza actes a la setmana de festes, actes de programa, per el fet d'estar als bous, ja que com es ben conegut, si no esta ell, pareix no es poden fer actes taurins... quina llàstima que hi continue estant. I si ús doneu conter mai hi havia polémica amb festejos taurins fins que hi va apaereixer aquest equip de govern, la gent respecta els bous quan és respecten altres actes.
Volem els presupostos de festes gestionats per el poble! Prou de dictadura cultural i decisions unilaterals per a l'oci i la tradició de tot un poble.
I el pitjor de tot es que pareix que nomes estem preocupats per les festes, però no, és nomes una de tantes coses.
El poble s'ofega.

Anònim ha dit...

Olé, Olé, Olé....Ells mateixos es posen en evidència.
Que prepotència i "chulería" , Sr. Alcalde jajajajaja
Esperarem a la seua estudiada resposta i contraactac per la vostra part ja que s'alçat la catifa i haveu mostrat la bruticia de davall ¿no?

Anònim ha dit...

este concejal de festes que paga en negre deuria de dimitir enseguida.per dignitat no deus de estar ni un minut mes vicent

Anònim ha dit...

ell a fet i desfet al seu gust en festes abusant de poder reiteradament,prioriçant per damunt de tot els bous,malgastant moltisim diners dels betxinencs pagan coses que no deuria i mentint com que les penyes paguen ,an actuat igual que el dia de sant antoni,crean una asociacio falsa com son els bobos ,pero realment de a on eixen estos diners?

Anònim ha dit...

estos del pp es creuen que tots som tontos i ells els sabuts,que betxi no existia antes de governar ells,pero estos ultims mesos se estan omplin de gloria.alfred molt be eixe es el cami tirar de la manta i que tot el poble sapiam de quina calaña son esta gent

Anònim ha dit...

estos del pp es creuen que tots som tontos i ells els sabuts,que betxi no existia antes de governar ells,pero estos ultims mesos se estan omplin de gloria.alfred molt be eixe es el cami tirar de la manta i que tot el poble sapiam de quina calaña son esta gent

Anònim ha dit...

Mira que s'han dit coses tots estos anys, pero com lo dels diners negres ninguna. Com ha dit algu antes, espere que no se quede ahi la cosa i que sestire de la manta, caiga qui caiga.

Des de Xàbia ha dit...

Me pareix surrealista. Supose que ja haurà dimitit, no?

Anònim ha dit...

ES INCREIBLEEE!!!

menuda panda del PP.
y al loro....la secretaria..
nose...yo creo que sii pero...
MENUDA PANDA!
aveces prefiero no leer tu blog xQ sq me ponen de mala ostia....
es increible...

VIVA EL REINO DE LOS CIEGOS.
buffffff

GRACIAS alfred...nosotros contamos contigo.

un abrazo ;)

Anònim ha dit...

ES INCREIBLEEE!!!

menuda panda del PP.
y al loro....la secretaria..
nose...yo creo que sii pero...
MENUDA PANDA!
aveces prefiero no leer tu blog xQ sq me ponen de mala ostia....
es increible...

VIVA EL REINO DE LOS CIEGOS.
buffffff

GRACIAS alfred...nosotros contamos contigo.

un abrazo ;)

Anònim ha dit...

Un carrec public pagant en diners negres?? Quina vergonya.
Xopo dimissio, ja!!!

Per favor necessitem un canvi de gobern en betxi que estos del PP son molt incompetents(i ho dic jo que mes be diriem que soc de dretes)

Anònim ha dit...

impresionante, !que panda!
Si esos tienen que sacar el pueblo adelante.... que miedo.
Betxi es Castellón-España o Castellon-Camerun,.... ¿será de España no? porque en Camerun habrían dimitido a los dos minutos.
Ahora que igual es Camerun, por que el idioma del señor alcalde yo no lo entiendo,.... ni entiendo a la secretaria "esto si , no, nose"...
XOPOOOOOOO! que se te ve el plumerooo!

Anònim ha dit...

Esto es inaudito, y más aún que este hecho no haya sido denunciado en la prensa por los partidos de la oposición. Os animo a hacerlo, ya que este medio sólo lo leemos un puñado de gente, mientras que el periódico lo lee muchas más gente.

Anònim ha dit...

por los bares y calles de betxi se percibe cierto malestar por la incompetencia del PP local, pero aún así yo creo que luego la gente se olvida de todo muy rápido. Espero que en el 2011 haya un cambio de gobierno o betxi se va a la ruina (si no lo está ya)
Lo del Chopo me parece que es una vergüenza

Anònim ha dit...

¿Inaudito?. Inaudito es poc. Este asunte fa mala aulor

Anònim ha dit...

Ja era hora que algu revisara les factures, perque com queda clar en el video el PP no ho fa.
El tema del exces en els bous era clar, ara es saben mes coses del perque s'ha arribat a aquest exces i totes les penyes s'han posat a pagar un bou, pero per a cobrir estes despeses l'ajuntament te que retallar d'altres coses, com per exemple de les activitats per als menuts.
Moltes penyes paguen teoricament bous a festes, pero algu es pregunta qui son els components de la penya merda, bou de Sant Joan, Bou del cristo, penya pencos, etc... De totes elles forma part el nostre regidor de festes.
I per ultim, com es posible que la penya 69 (la penya del Xopo), on hi han molts pocs membres aficionats als bous estiguen pagant durant els ultims anys vaques o bous? (pregunteu en la penya que molts no saben ni que paguen un bou fins que no veuen el programa de festes).
Segons ens mostra Alfred, ara estan pagant-se factures de festes anteriors. Tambe es veritat que factures de festes i de no festes de empreses de fora de Betxi es paguen en un plaç "raonable", mentre que factures de empreses del NOSTRE POBLE, tarden 1 ANY a pagar-se.

PEr finalitzar, agrais els comentaris de Agujero Negro, que ens van obrir molt els ulls.

EL ciri tort

Anònim ha dit...

Està tot més clar que l'aigua! ! !
L'alcalde se n'ha sortit ! Quin crack.
Si la culpa és seua sr. Alfred, com se li ocurreix fer aquestes preguntes en un Ple? I verbalment? No! Faça el favor d'escriure-les (en bona lletra o a ordinador, "arial 12") i li les passa a l'alcalde 3 ó 4 dies abans del Ple, perquè tinguen temps d'estudiar-se-les bé. On s'ha vist que en un Ple facen preguntes compromeses...
Pel que fa a l'assumpte dels km, vosté diu que la Guia Michelin és la de més renom d'aquest país i que hi havia una errada de km entre les dues poblacions. Incorrecte, sr Alfred, si de Coria vas a Madrid, passes per Àvila, Burgos, Valladolid, Saragossa, LLeida i arribes a Betxi, encara et falten km. El GPS TONTON del Regidor de Festes es veu que va agafar aquesta ruta...
I per finalitzar, en referència als diners negres, és normal que alguna que altra factureta es puga escapar. Va ser per un tema ecològic: quedava poc de paper en l'Ajuntament i s'havia acabat el tòner de tinta i van decidir arreglar el pagament amb un apretó de mans i un parell de cubatetes al bar, com antigament feien, per no perdre les tradicions...
Veus, tot explicat. Senzill! Com diria l'Alcalde: ESTÀ TOT MÉS CLAR QUE L'AIGUA!
Envia el video al programa Cracòvia que d'ací 4 dies trauran gags de la tropa esta...
Signat: Tinc el cap com una sopa!

Anònim ha dit...

En este poble fa aulor a podrit... Quan no un pito una flauta! Les coses no estàn mai clares!
Si... no...no se... yo creo que es así. no?

Me pareix que les coses no estan clares com l'aigua senyor alcalde! Està més aspés que el chocolate!

Dimitix Vicent... O no anirem a cap lloc.

El pobre canelobre

Anònim ha dit...

Premi al millor capotaso de festes de setembre a MAnuel Blasco Balaguer

Penya taurina el rodolí

Anònim ha dit...

Premi al millor "capotaso" de festes de setembre a Manuel Blasco Balaguer.

Peña taurina el rodolí

Anònim ha dit...

Senyor Alcalde, senyor consejal de festes.¡MATXOTES!

El matxo d'Onda.