dimarts, 23 de febrer del 2010

L'EDUCACIÓ VALENCIANA


DADES SOBRE L'EDUCACIÓ VALENCIANA PUBLICADES PER L'STEPV:

L’esforç inversor de la Conselleria d’Educació en concertació, que arriba a un increment del 98% des de l’any 2000, contrasta amb la disminució de partides en els pressupostos d’enguany per a l’ensenyament públic i els deutes que té l’administració amb el seu professorat, tant del sector públic com de la concertada.

Com ja es va informar, els increments en els pressupostos educatius de 2010 han estat ridículs, quan no negatius, en tot allò que suposa una millora qualitativa del servei públic d'educació. Especialment significativa és la retallada per a inversions (-26,63%), és a dir, per a la construcció i millora de la xarxa de centres públics. També les despeses de funcionament dels centres han vist números negatius: -4,32% en Primària i del -2,04% en Secundària. Especialment greu ha sigut la retallada de la Formació de Persones Adultes (-35%) enmig d’una greu crisi econòmica que ha col·lapsat aquests centres per la demanda de treballadors i treballadores en busca d’una titulació bàsica.

Recordem també els greus retards en el pagament del menjador escolar (23 milions d’euros) que, durant el primer trimestre del curs, ha creat seriosos problemes a les escoles i que només s’ha subsanat davant l’anunci de mobilització per part de les AMPAs.

També es denuncia els impagaments que s’estan produint i que afecten al personal docent de pública i privada. El professorat del sector públic està patint retards en el cobrament de sexennis d’entre 6 i 12 mesos.

I encara més. Aquest curs s’ha sabut que la Conselleria no farà efectives les subvencions compromeses a les empreses que van acollir alumnat de FP en pràctiques formatives durant el curs 2008/09. La majoria d’aquestes ajudes retornaven als centres de FP perquè les empreses hi renunciaven. Una estimació feta eleva la xifra que han deixat d’ingressar els centres en quasi un milió d’euros. A més, enguany aquestes ajudes han deixat de donar-se.

Tots aquests impagaments al professorat valencià i les retallades pressupostàries en l’ensenyament públic afecten directament la qualitat de l’ensenyament. La Conselleria d’Educació prefereix, però, dedicar els esforços inversos en incrementar els concerts educatius en lloc de tindre actualitzades les nòmines dels seus treballadors i treballadores i millorar-les (recordem el País Valencià es troba en el lloc 11 de les 17 autonomies de l’estat, quant a les retribucions del professorat, i que el conseller ja ha dit que no les actualitzarà).

31 comentaris:

Nel·lo ha dit...

Ja posats a estalviar, algú s'ha parat a pensar quants diners ens costa a tots els valencians i valencianes (independentment de la nostra consciència) el manteniment de l'assignatura de religió? Quants diners ens estalviaríem en sous de gent col·locada a dit pel bisbe si la religió s'ensenyara en l'àmbit familiar o en les parròquies? O és que hem de pagar els mestres i professors de creences que són privades? Pagarem també si una quantitat qualificada d'alumnes volen classes islàmiques? O del cristianisme ortodox? O de la Cienciologia?
I amb compte, sóc catòlic practicant, però tinc els peus en terra.

http://www.cristians.net

Anònim ha dit...

totalment d´acord en el anterior missatge

Anònim ha dit...

Jo també me sume a lo que diu Nel·lo. Ja n'hi ha prou que ens prenguen el pel i la borxaca.

Anònim ha dit...

Crec que en tota la història de la Generalitat Valenciana no ha havut un conseller tan summament incompetent i inútil com Font de Mora. Se mereix que en tots els pobles valencians el feren persona non grata. Es més roin que la grama, i fa mes mal que el cavall d'Atila.

Anònim ha dit...

L'educació privada tampoc és la panacea. Si no mira el president nacional de Nuevas Generaciones del PP, que l'han pillat més borratxo que una cuba, i això que sempre ha anat a escoles privades de frares i capellans. Eixe és l'exemple que volen donar a la joventut? Ale, bebeu, emborratxevos i agarreu el cotxe, i si mateu algú no passa res. Què fort!!

http://www.elpais.com/articulo/espana/Dimite/comision/Trafico/diputado/PP/dar/positivo/control/alcoholemia/elpepuesp/20100224elpepunac_14/Tes

Anònim ha dit...

Sóc professor i vaig cmplir el meu primer trienni el novembre de 2008 (fa 15 mesos) i ENCARA NO ME L'HAN PAGAT!!!!
Vaig anar l'altre dia a conselleria i la funcionària em va dir: "la cosa está mal, la generalitat no tiene ni un duro".
Molt bé, la generalitat no té un duro, pues que venga Terra Mítica, o Canal 9 o que faça el que siga PERÒ JO VULL COBRAR.

Quina vergonya de polítiocs que tenim en la generalitat!!!

Anònim ha dit...

La verdad es que en el último articulo a Alfred se le han "olvidado" varios detalles "sin importancia".Zapatero rompe su promesa de no recortar gasto social, principio básico de su discurso, repetido a coro por sus ministros, portavoces y diputados socialistas.Los recortes (igual alfred no lo sabía) son "solo" de 800 millones de euros, y por hablar solo de educación 40 millones de euros MENOS para gratuidad de segundo ciclo de educacion infantil, 15 millones de € MENOS para becas y educación secundaria, etc,etc.El partido popular había presentado una enmienda para que esos recortes fueran en gasto burocratico y superfluo como propaganda oficial, gastos de representación y cargos de confianza.La respuesta de zapatero fue "se a actuado en aquellos gastos que no se consideran prioritarios".Una de las comunidades más afectadas fue la comunidad valenciana (por aquello de ser opsición) con un descenso del 11,7% en la gatuidad del segundo ciclo infantil, además del 60% en idiomas, y un largo etc,etc.Claro entiendo que leer tu articulo sin saber esto puede hacer que la gente se suba por las paredes, y tambien creo que deberías informar y no MAL INFORMAR.Ni mucho menos le llamo yo eso hacer politica en positivo. Pienso que en este blog hay comentarios acertados, pero cada vez hay más radicalismo, no entiendo que tiene que ver en este articulo comenterios contra la iglesia, los obispos o la religion, en fin tú verás. Saludos cordiales.

Anònim ha dit...

Amic anònim castellanitzat: de qui és competència l'educació ací? de la genmeralitat o del Govern central? De la generalitat, no? Doncs a ella s'ha de reclamar, més en concret al forense Font de Mora. I si s'ha de reclamar al Gover Central no dubtes que també ho farem, governe qui governe, ja que per als valencianistes el més important és el nostre territori, en el qual s'emmarca el nostre poble, Betxí.

Per altra banda te recorde que segons la Constitució, l'Estat espanyol és aconfessional, i que a més consagra com un dels drets fonamentals el dret a la lliure opinió. Igual no estàs d'acord o igual no ho sabies, però jo t'informe sense cap problema. I per això res és intocable, sempre que es faça amb respecte, i es pot opinar de tot. I si un cristià opina que l'ensenyament de la doctrina cristiana és un afer privat, igual que qualsevol altra persona, té tot el dret del món ha expressar-se així. Faltaria més, home.

I radical me sembla a mi que és pegar-li una navallda per l'esquena a un company, ningunejar al teu alcalde, mentir sobre l'autoria dels fets i riure't a la seua cara. Crec que amb eixa infame acció van quedar al descubert les misèries i incapacitats de moltes persones, per no parlar de covardia i innoperància. I recorda: qui no és de fiar en lo poc, no és de fiar en lo molt.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

felicitacions a alfred per el ple de ahir,vas ficar contra les cordes al concejal de festes( patetic dien lo dels diners negres)per a mi en el tema de festes an agut molts xanxulleos,continua aixi ¨tiran de la manta¨ es la obligacio de la oposicio encara que als peperos els sapia tan de mal.

Anònim ha dit...

Me parece bien que se pida responsabilidades a quien corresponda pero no obviando información, pues los problemas económicos en educación , sanidad, etc, viene sobre todo de los recortes del gobierno a esta nuestra comunidad por el hecho de estar gobernada por el pp, y eso lo sabe todo el mundo y aqui no se dice por que no interesa.Pienso que eso es una manera de engañar, cuando omites una información tan importante como todos esos recortes que suman una cantidad de dinero muy considerable.Por cierto el único ministerio que no se le recortó ni un céntimo es el de igualdad.Repito que en politca no todo vale hay que informar y no MAL INFORMAR.Por cierto respeto todas las maneras de pensar pero decir de una persona "ale bebeu emborratxevos i agarreu el cotxe i si mateu a algú no passa res!!!pues muy normal no es y comentarios de ese tipo cada vez son desgraciadamente son más frecuentes ( es a lo que me refería). Saludos cordiales.

Anònim ha dit...

Menys normal és que anant borratxo com una cuba s'agafe el cotxe, posant en perill la seguretat vial, no creus? O menys normal és aquella lamentable frase d'Aznar en què deia "Dejeme que beba lo que quiera que yo conduzco" (o semblant). Irresponsable, me pareix poc, sobretot tenint en compte que va ser preident del govern i que eixa és la principal causa de mort entre els joves espanyols.

I parlant de religió, per què el president de Nuevas Generaciones no agafa l'exemple de la bisebessa alemanya de l'església luiterana que va dimitir del càrrec per conduir èbria?

I respecte a això d'ocultar informació, poer què no comptes que el govern de zaplana va perdonar el deute que mantenia el govern central (aleshores governat per Aznar) amb les institucions valencianes? Això també és amagar informació. O que la secretària general del mPartit popular, Mª Dolres de Cospedal, ens vol furtar l'aigua als valencians (Amb el PSOE, això sí). I és el que el PP i el PSOE són les dues cares de la mateixa moneda, i discriminen el nostre territori des de sempre, governequi governe.

Salutacions cordials i bon dia a tothom.

Anònim ha dit...

N'hi han dines negres en l'ajuntament? I per que se usen?

Anònim ha dit...

ja se que no es el tema... pero ens informaras millor sobre lo que an comentat del ple de l´atre dia???

estic esperant en ganes per saber que va passar..jejeje

EXPP ha dit...

Yo l'actuació dels consejals del PP que tots sabem no la calificaria de radical sino de despreciable. He de confesar que en este cas els consejals de la oposicio vau estar a una altura superior no com els del PP que se van comportar ratrerament.

Anònim ha dit...

Que fort el ple d'ahir!!! El concejal de festes va dir que els compters no quadren perqué algunes coses se van pagar amb diners en NEGRE!!!!!!
QU FOOOORT

Remolar ha dit...

Hola a tots:

pel que fa al tema de l'educació (que podríem estendre a la sanitat, comunicacions, televisions, justícia, etc etc.) jo no sé qui té la culpa, si el PP o el PSOE, però la realitat és que la patim tots els valencians, l'estat en les quals estan. Per culpa d'uns i d'altres. Quan entren els altres, tindrem el mateix, però s'amagarà d'una altra manera, i després, tornarem de nou, i així en forma de bucle.

Per tant, en el meu article només pose de manifest unes dades extretes dels sindicats.

Pel que fa al tema del ple d'ahir, els que el vau vore, ja vau vore. El tema de festes és molt complicat, no vos podeu ni imaginar tot el que hi ha per dins.

És molt trist que s'haja arribat a este extrem. Però diguen el que diguen, entre d'altres, quan es paguen per 6 bous de 6 i 7 anys 30.000€, quan a les Alqueries per exemple van fer una entrada de semblants característiques per 12.000€... què voleu que vos diga?

No ho veig gens clar...

Anònim ha dit...

L'ajuntament pagant amb diners negres? ui, ui, ui. Algo huele a podrido en Dinamarca...

Anònim ha dit...

Queeeeeeeee????
Nuestro ayuntamiento pagó con dinero negro??? Lo ha reconocido el propio concejal. No salgo de mi asombro. Y pensar que yo voté al PP de Betxí!!!
Que vergtüenza!

Anònim ha dit...

Espero que se dé parte a la Fiscalía Anticorrupción, por si apreciase algún delito

Anònim ha dit...

Banda sonora de la regidoria de festes.

http://www.youtube.com/watch?v=cP4xrB3EmRI

Anònim ha dit...

alfred et reitere lo que te e dit en varies ocasions ,este ajuntament es un escandol ahir el concejal de festes reconeix que treballa en diners negres en actes municipals de festes ,eu senc pero pese a qui pese teniu que actuar pero ya ,se esta arriban a uns limits de escandol ,corrupcio,saltase les lleis en abus de poder que ya ia prou,la oposicio encara que vos dolga teniu que denunciar estes irregularitats.ya

Anònim ha dit...

Jo tampoc vaig vore el pleno, però si es veritat això dels dinés negres, es una cosa molt greu i que espere que no se quede ahí. Nia que tirar de la manta y que se sapia tot.

Anònim ha dit...

alfred pots ficar el tros eixe del ple en el que el concejal de festes reconeix que traballa en diners negres,no vaig vore el ple per tv meu an contat i no meu puc creure

Anònim ha dit...

Qué fort! Qué fort! Qué fort! Qué fort! Qué fort! Qué fort! Qué fort! Qué fort! Qué fort!

Tinc un dubte ha dit...

Al company anònim que escriu en castellà:

Què opines dels pagaments en negre dels que va parlar el regidor de festes de l'Ajuntament de Betxí?
Quina opinió te mereixen estos fets? Com els qualificaries?

Anònim ha dit...

Segur que diu que la culpa es de Zapatero. jajajajaja

Anònim ha dit...

si es veritat que va dir això, espere que presente la seua dimisio com a regidor, o que el alcalde li lleve la regidoria de festes, perque si no heu fa voldra dir que esta de acord en pagar en diners negres

Anònim ha dit...

menos mal que a estos ........... nomes els queda un any (se creieen que betxi no existia antes de arribar ells) y se aniren en el rabo entre les cames.

Anònim ha dit...

si,si que el regidor de festes pague en dines negres(dit per ell,¡¡¡¡encara que resulte increible!!!!) es culpa de zapatero jajajaja es que els peperos son massa

Anònim ha dit...

lo que ha fet el de nuevas juventudes no es el unic, peor al ser de el partit que es es fa mes bombo. tambe van traure aquell que matava gats, que no es correct no estic defenenlo, pero en este poble mes de u que no es del pp tame les ha matat...
lo de la religio si ha casa pero que propons lo de la ciudadania??? no deuriem adecuarnos a europa i ficar angles o algo que fera que no ens sentim ridiculs cada cop que anem fora de aquesta nacio/pais/estat?

Anònim ha dit...

D'acord amb el tema de l'anglés, però per començart Conselleria hauria de posar els professors d'angles en alguns instituts que no en tenen des de principi de curs, o per altres raons (malalties, trasllats...). I per lo de l'assignatura de ciutadania, a la majoria de països d'Europa existeix des de fa dècades.
Només ha faltat recordar eliminar els barracons, que en això sí que som els número 1. Ja m'agradaria saber quants trages i quants cotxes jaguar ens estan coistant a les famílies valencianes.