dissabte, 13 de març del 2010

L'AJUNTAMENT NO POT PAGAR NI UNA COPA DE 40€?

Com vaig informar fa un parell d'articles, en l'últim ple de l'ajuntament celebrat en febrer es va aprovar el Primer Reconeixement Extrajudicial de Crèdit d'enguany. Això vol dir, en essència, que ara s'hauran de pagar factures fonamentalment de l'any passat (també n'hi ha algunes d'altres anys), per dos causes:

1. Perquè les partides pressupostàries de les quals s'havien de pagar eixes factures de 2009 l'any passat ja s'havien acabat (419.118€)

2. Perquè algunes factures de faenes fetes l'any passat han entrat en registre el 2010 (51.903€)


Els problemes que es deriven d'això són, bàsicament, dos també. En primer lloc, és inacceptable que en febrer ja es rebenenten els pressupostos d'enguany, de 2010 ja que, fixeu-vos, en el primer trimestre es desquadraran ja en més de 470.000€ (vora 80 milions de les antigues pessetes).

Això vol dir, per exemple (i com ja comentava en l'article anterior), que la partida d'enguany de festes no només s'haja acabat ja, sinó que a més a més ja hi ha un dèficit de 40.000€: recordeu que la partida de festes de 2010 era de 120.000€ i les factures que es pagaran de 2009 d'eixa partida són de més de 160.000€ (i repetisc, encara estem en març).

El segon problema que es deriva d'això és, possiblement, encara més greu. No és "de recibo" que es paguen amb tant de retard les factures a les empreses que treballen per a l'ajuntament. I sobretot pense en les nostres empreses, les empreses de Betxí. No està clar que se li pague a les nostres empreses 6 mesos després de fer les faenes. No està clar que es paguen ara, per exemple, un trofeu per valor de 40€, perquè no hi havia diners. Penseu que això és normal?

Però a més, hi ha coses pitjors. Pitjor és que es paguen ara a dos empreses del poble 34.000€ a una i 17.000€ a una altra. I és pitjor perquè eixes empreses han de pagar als seus treballadors i l'ajuntament, per no fer una bona gestió econòmica i portar els comptes al dia, pot agreujar els seus problemes. Això no pot ni ha de fer-ho l'ajuntament. L'ajuntament no pot ser part del mal funcionament de les empreses.

Els comptes han d'estar clars i al dia. I això, s'ha demostrat, el Partit Popular no sap fer-ho.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per la intervenció Alfred!
Queda molt clar que Betxí, gràcies al partit popular, es avui un dels pobles econòmicament mes desfets de tot el País Valencià. Una vegada mes; moltes gràcies per desfer el meu poble!
No vos sentiu avergonyits?
Lamentable i intolerable la gestió del PP que per desgracia a dut a una situació crítica a tot el poble de Betxí.

Anònim ha dit...

sincerament el nostre poble, Betxi, mai ha estat gens be economicament...
desde el "tio toro" fins ara ha segut un apastre despues de un altre.
i encara que entres tu no te solucio a curt termini, aso es algo que va nugat al poble.
alfred esta molt be que intentes fete propaganda i voler guanyar les eleccions, pero segur que tu no aregles este merder, quina preparacio tens tu o algu de la teua llista per desfer este lio?

p.d. en general per la entra dels diners negres, no es legal i un ajuntament no deuria ferlo pero per a tots els que shan ficat les mans al cap... qui no mai a cobrat o a pagat en negre?? no sigam hipocrites perfavor

bon dia

Anònim ha dit...

Hola, com veig, la teua solució és deixar que naufrague tot.

Efectivament, com tu has dit, tant el PSOE com el PP han demostrat que no han fet una bona gestió econòmica.

Però això no vol dir que altres no puguen o no sàpien fer-la. Crec que estàs donant coses per adelantat que no s'han demostrat.

Igual que quan diuen que tots els partits són iguals. Com ja he dit altres vegades, això tampoc no és veritat: en el BLOC, si d'alguna cosa podem presumir, és que NO HI HA CAP REGIDOR DEL BLOC ACUSAT NI IMPUTAT (i som més de 300 regidors, que conste). I això no tots poden dir-ho.

Per tant, el que s'haja demostrat que uns i altres ho hagen fet malament, no vol dir que tots ho hajam de fer malament.

I et diré més, si pensara que no ho puc fer millor, no em presentaria.

Salutacions
Alfred

Anònim ha dit...

PERDONEU PER HAVER PUBLICAT L'ANTERIOR COMENTARI ÀNONIM, PERÒ ÉS QUE NO EM DEIXA POSAR LA MEUA IDENTITAT.

SALUTACIONS NOVAMENT A TOTS.
ALFRED REMOLAR

Anònim ha dit...

los del bloc sois gente bien posicionada:maestros.....luchais por cosas que a la gente del curro no nos interesan,estamos artos de vividores y en el bloc abundan

Remolar ha dit...

A l'anterior missatge, gràcies per tirar-li floretes a tots els educadors, mestres i professors, que són tots uns "vividors".

Sí, en la nostra llista hi havia gent que era professora, però també hi havia gent que treballa al taulell, oficinistes, estudiants, cuidadores del menjador, etc.

ÉS qüestió d'elecció, però no digues coses que no són.
Si prefereixes altres, avant, però no digues mentides.

sAlutacions
Alfred

Feliu ha dit...

Jo sóc autònom (tinc una empresa de repartiments) i treballe més de 10 hores al dia, i sóc del Bloc. Pot ser el vividor eres tu, o tots aquells que paguen amb diners negres que no sabem ni d'on eixen o on estan ni res. I efectivament, els del Bloc som gent de bé, no uns despilfarradors dels diners públics que viuen a costa dels diners paguem entre tots.
Tot això són excuses de mal pagador.

Anònim ha dit...

Alfred, en l'altre article nia un comentari d'algu que diu que van a tancar la oficina d'ocupació de Betxí. Aixo es lo que nia en el casal jove? perque heu tanquen? si es veritat que heu tanquen me pareix molt fort, sobre tot en un poble com el nostre on nia tantissima gent al paro i aon no se fa res de res en formacio o per crear llocs de treball en les empreses del poble. Menos bous coixos i en dines negres, i mes treball es lo que mos fa falta!!

Anònim ha dit...

Chopo dimisión!!

Anònim ha dit...

soc el del comentari de sincerament.

1º.- en el comentari en castella no han dit que tots els del educadors siguen uns vividors,ja estas tragiversasn les seues paraules, bona forma de fer politica, traure sempre les coses de context.
2º-al del ultim comentari: els del bloc no viuen dels diners dels atres...no?? pues jo tenia antes que els del bloc, per ser politics, combraen del estat... per fer lo mateix que tots isos... no res, traure merda.
3º.- jo no he dit que la solucio siga deixar que naufrage tot. si el ajuntament fora una empresa priva la solucio seria disrla en mas de uns especialistes, pero sen un ajuntament aiso no es pot fer, o jo crec q no, no eu se. els del bloc com tu dius,"gent que era professora, però també hi havia gent que treballa al taulell, oficinistes, estudiants, cuidadores del menjador, etc" enserio creus que esteu preparats per solucionar el percal? que idea teniu sobre la economia?? jo amb aso no dic que no pugau ferho, simplement eu fique em dubte.
4º-no tots els partits son iguals, pero clar perq esteu tots en politica?? per els diners exta, per tindre una posicio,... clar queda molt be dir que per uns ideals, potser, pero si no dugera tots els altres beneficis ni els de un partit ni els del atre estarien ahi.
5º.- a que ve lo del bloc no te cap regidor imputat?? ningu a tret ise tema. es una bona noticia, pero quin nom de regidors tenien el carreg per poder ferho??

jo crec que dels partits que opten a la alcaldia del poble no cap esta prou preparat per solucionar el merder. si tu tens molt bona intencio no eu nege aunque els que estan darrere la teua sombra... ejem ejem fan sospitar, tame crec que tens algusn de la teua llista que podrien fer una bona llavor en alguns apartats, pero no esteu cualificats pa solucionar lo economic, quina formacio teniu??.
els del PP tampoc estan pa solucionarlo, pa mostra...blasco sa deixat seduir per el carec, maria pilar una ambiciosa, dionisio un mafios, el chopo....
i els del psoe... sincerament no tinc ni idea... pero hem sembla que tampoc estan molt alla.

es necesari un partit be format, en persones capacitades per dur a terme les funcions del ajuntamnet, no simplement per ser de un aprtit vals per desenpenyar un carec tan importan que afecta a tots els del poble.

pero a pesar de tot guanyaras les eleccions al poble, un bo adotrinament de la juventut per la teua sombra es lo que te.

un beset

Anònim ha dit...

Per al anonim anterior. Jo soc d'una població on els ultims dotze anys, si no recorde mal, ha estat gobernat per el PP, amb un resultat molt similar al que hi ha ara a Betxí. A les ultimes eleccions ha guanyat un partit independent, conformat per, per a dir-ho d'alguna manera, una colla d'amics, donçs bé, el poble, en els últims dos anys, a tengut un canvi radical, s'esta eliminan´t el deute del poble, tota l'obra civil, alcantarillat,construcció del polifuncional,reparació de camins, etc..., si se pot fer,( clar esta, si hi han diners), s'ha tret a subasta només per a les empreses del poble, a sobre tancat i obrint els sobres en els plens, s´ha signat uns acords de cooperació amb l'UJI, i moltes mes coses que farien d'aquest comentari un autentic testament.
El nou equip de govern, lo primer que hi va fer nomes entrar a l'ajuntament, va ser una auditoria, revisar totes les factures, les que no estaven correctes o dubtoses, investigades per a vore si era tot legal i a data de avui, les empreses que fan la feina al poble, i jo hi puc donar fé, el plaç máxim de cobrament es de 60-90 díes,i sense retrasos, han pagat, poc a poc, els deutes de l'anterior equip de govern, per a les festes s'ha conformat una comissió, que una volta acabades les festes, en un plaç de 2 mesos ja ha fet publics el gastos e ingressos.
Que jo sapiga, ningú dels que hi ha a l'ajuntament es comptable ni administratiu, lo que si que son, es gent amb ganes de treballar i millorar el seu poble. I m'han demostrat que en nomes saber sumar, restar, multiplicar i dividir, es pot dur una gestió mes que bona a un consistori, i aixó que no tenen dedicació exclusiva, que tots, inclús l'alcalde tenen la seva feïna, i oh!!... casualitat, l'alcalde es mestre...

Salut.

Anònim ha dit...

Son moltes les mostres de que el Bloc no arreglaría res del "supost desgavell" que tant vos preocupa. Son moltissims (la majoría) els ajuntaments que se encontren en una situació económica dificil, per que encara que no ho cregau l'ajuntament es una empresa mes que rep ingresos i té gastos, no me mereix ninguna credibilitat tanta alarma per els presuposts a Betxí i em fa gracia cuan Alfred diu que eixim a 500€ o 600€ per cap (com si els tinguerem que pagar de la nostra butxaca).No es serio alarmar com si se acavara el món, com tampoc es serio escriure un article titulan que l'ajuntament no pot pagar ni una copa de 40€.Realment no te importacia si u es mestre,repartidor o cuiner lo realment important es que un politic que esta a l'oposició deu de dir que faría ell per tal de reduir el deficit de l'ajuntament, i Alfred menys el dineral en bous (que me pareix una barabaritat) no a proposat RES per reduir tant de gasto.Per finalitzar son moltes les empresses que treballen per a l'administració no cal exagerar tant, ja cuan estava el psoe es tardava molt en cobrar, per lo tant si una empresa no pot soportar-ho que no treballe per a ninguna administració.Adeu.

Anònim ha dit...

Sr Alfred el bloc es un partit que en la majoría de poblacions esta a l'oposició per lo tant com es el seu cas te poques o ninguna posibilitat de estar imputat per algo, dit aço no veig que te a vore les imputacions cuan a Betxí ni pp ni psoe mai han estat imputats per res, lo poc que el seguixc estic donanme conter de que en este Blog diu unes coses i despues en el pleno les suavitza, li diré com la dit molta gent en este blog si te alguna prova de algo ho denuncia perque si no voste esta faltan a la seva responsabilitat.No el veig ni molt menys preparat per a asumir la responsabilitat de gobern del ajuntament i lo pitjor, no te el Bloc (si pp i psoe) un partit fort darrere que pinte molt, ni a diputació ni a generalitat ni a gobern central per a demanar les necesitats que Betxi puga tindre en un futur, i aixó es molt important.També crec que en les próximes dependirá molt de qui es presente per el psoe i per el pp perque recorde a la gent del bloc que son la tercera força politica a betxi i en cas de no guanyar el pp, el psoe tindrá molt a dir, tal vegada més que el bloc.

Anònim ha dit...

Sr Alfred el bloc es un partit que en la majoría de poblacions esta a l'oposició per lo tant com es el seu cas te poques o ninguna posibilitat de estar imputat per algo, dit aço no veig que te a vore les imputacions cuan a Betxí ni pp ni psoe mai han estat imputats per res, lo poc que el seguixc estic donanme conter de que en este Blog diu unes coses i despues en el pleno les suavitza, li diré com la dit molta gent en este blog si te alguna prova de algo ho denuncia perque si no voste esta faltan a la seva responsabilitat.No el veig ni molt menys preparat per a asumir la responsabilitat de gobern del ajuntament i lo pitjor, no te el Bloc (si pp i psoe) un partit fort darrere que pinte molt, ni a diputació ni a generalitat ni a gobern central per a demanar les necesitats que Betxi puga tindre en un futur, i aixó es molt important.També crec que en les próximes dependirá molt de qui es presente per el psoe i per el pp perque recorde a la gent del bloc que son la tercera força politica a betxi i en cas de no guanyar el pp, el psoe tindrá molt a dir, tal vegada més que el bloc.

Remolar ha dit...

Hola a tot el món:

1. En primer lloc m'agradaria que sapiéreu que l'ajuntament té un gabinet econòmic, per cert, molt bo, que és qui porta els comptes. I en la majoria dels informes que emet (per no dir en tots) apunta les solucions que s'han d'aplicar per tal de millorar els resultats econòmics de l'ajuntament. EL PP PASSA D'EIXOS CONSELLS SISTEMÀTICAMENT. Sempre ho ha fet, almenys des que jo estic com a regidor.

Per tant, els assessors econòmics, la gent que ´realment entén d'economia, ja et diu què s'hauria de fer. NOmés caldria escoltar-los i fer-ho.

2. Les mesures econòmiques que proposem ja les he dit mil vegades, però les tornaré a dir per a la gent que no les coneix o que no vol coneixer-les: reducció del gasto innecessari (no cal enumerar-los tots ací), no despilfarro dels diners i cobrament dels diners que se li deuen a l'ajuntament (tampoc cal apuntar-los tots ací).

3. Efectivament, el deute de cada betxinenc són més 3.400.000€, és a dir, més de 570€ per habitant (té igual que tinga 1 anys, que 40 que 80 anys), per cert, per damunt de la mitjana estatal. Que no els pagarem de la nostra butxaca? I qui els pagarà?

4. S'equivoca per complet la persona que diu que "perquè esteu tots en politica?? per els diners extra, per tindre una posicio"... res més lluny de la realitat, no és el meu cas.

Si em presente és perquè tinc unes idees, unes propostes, perquè estime el meu poble i la meua gent i perquè pense que podem fer-ho millor. Simplement per això.

Salutacions a tots
Alfred

Anònim ha dit...

A l'últim comentari dir-li que es deixe de mirar si el bloc te un partit fort darrere ja que actualment esta el PP con mayoria absoluta a la comunitat valenciana i les coses van com sabem tots...

No diguem tonteries!

Anònim ha dit...

Jo no sé lo que farà el bloc si arriba al poder, però pitjor que el PP a nivell de Betxí i valencià o que el PSOE a nivell estatal, m'estranya, perquè és molt difícil fer-ho més malament. Slfred i el Bloc estan fent el paper que els toca com a oposició i fruit d'això és el nervisisme que té el PP a hores d'ara. El tema del Xopo reconeixent que utilitza diners negres en l'Ajuntament no té nom i per a mi hauria de comportar la seua dimissió o el seu cessament fulminant. És una autèntica ilegalitat i s'hauria de dir i actuar: amb els diners de tots això no es pot fer.

Anònim ha dit...

M'agradaría saber quin es el que consideres un gasto innecesarí apart dels bous que sempre dius??

Anònim ha dit...

No dubte que tingues idees, ilusió, i estima per Betxí pero Alfred aixó no es prou, com tampoc es prou que el gabinet económic del ajuntament siga bó com tu dius.Es molt facil fer oposició i més ara que tots els ajuntaments retallen gastos, a cada cosa que deixen de fer vas tu i ho critiques (exemple les copes) antes en feien aço i ara no tenen diners per fer-ho.Moltes de les propostes que fas son inviables com pagar imposts al ajuntament en 2 0 3 vegades, o pagar a les empreses en 60 dies, per no parlar de la piscina coberta, ho senc pero jo tampoc crec que el Bloc arreglaría res.

Anònim ha dit...

Doncs jo si que ho crec. Alla on governa el Bloc, en solitari o en altres partits els resultats son inmillorables.

El problema de l'ajuntament de betxi no es que estiga endeutat, com ho estan la majoria d'ajuntaments (el d'Onda, no obstant, ha tingut sis millons de superavit), pero en el cas del de betxi es mes sangrant, ja que s'han gastat tots els majors ingressos en la història del poble, els qua van entrar com a resultats de les llicencies d'obres, el ICIO, els PAIs, etc. entre 2003 i 2008: més de tres millons d'euros!! On estan ixos diners??? Te mes patrimoni el poble?? Per qué no es van aprofitar per estaviar en el moment de les vaques grosses per a quan vingueren els temps de les vaques flaques? Doncs perquè el Chopo les va embolar, entre altres coses. No van tindre eixe sentit comú que qualsevol familia amb dos dits de front haguera fet. I uns governants sense sentit comú es mes perillos que un gos amb la rabia.

Els que han demostrat no estar capacitats per a governar son els que ho estan fent ara. Si l'ajuntament fora una empresa ja hauria tancat. S'han comportat com a atentiques sangoneres i han cremat els diners en polvora i boles de foc. Han governat amb soberbia i amb uns aires de grandesa en lloc de sentit comu. Han buscat mes el medro personal i el cubriment de les seues aficions mes que pensant en l'interes general.

Jo espere que a partir de l'any que ve acabe este desgavell, perqué sinos malament acabarà el poble...

Jo confie amb Alfred i molta mes gent que actua d'acord amb les seues conviccions i amor al poble que per raons peregrines i sense trellat. I no soc l´unica que pensa aixi, molta mes gent ho diu. I si algu espera que el "Salvador" del poble siga certa persona que s'esta dient per ahí, apanyats anem i que Deu ens pille confessats.

Bon cap de semana

Anònim ha dit...

Jo vaig a dir un gasto inútil: el despatx de la Guàrdia Civil. Alfred, pots averiguar i dir cuants dinés va costar? Heu dic perque quan vas alli t'envien a Vila-real o a Burriana o a Nules, a vegaes te diuen que aixo es cosa dels polisseros i que vages a l'ajuntament. Entonses per a que estan ahi? No van dir que rea per evitar gestions en Burriana o en Vila-real? O els han posat ahi pa que estiguen tot el dia en el Brisamar? Per contra l'alcalde de Vall d'Alba construira un cuartel per a la Policia de la Generalitat, i aixina l'ejuntament s'estalviara el gasto de la Policia Local. I perquè no posen la Policia de la Generalitat ací en Betxí?

Anònim ha dit...

Jo dóne fe que a ca Poré van tots els guardies civils (i tots els funcionaris) de la contornà. I la caseta de la "benemérita" està sempre tancada.

Anònim ha dit...

En Betxí no n'hi haurà Policia Autonòmica Valenciana perquè el PP va votar en contra.

Anònim ha dit...

Pues que santa llucia els conserve la vista

Anònim ha dit...

Si no recorde malament alfred heu va dur a un ple aixo de la policia autonomica i el Pp (suposse que per les ordes de dalt) va votar EN CONTRA.

Ara el PP s'ha emportat este cuartelillo a Vall d'Alba i aixina ni paga un duro l'ajuntament de vall d'alba ni tindran per alli molts delinquents (si saben q alli estan els de la polocia autonomica lògicament se'n aniran a un altre puesto a fer malifetes claro!)