divendres, 11 de juny del 2010

CAMPS REGALA BANCAIXA


Hui he de reconéixer que no volia escriure sobre açò. Però duc tot el dia escoltant els mitjans de comunicació de Madrid i les declaracions del senyor Camps, i no puc deixar de pensar-hi i de'scriure unes breus línies per a mostrar la meua frustració i decepció en la "fusió" (absorció) de CAJA MADRID i BANCAIXA.Les declaracions de Camps fa pocs mesos incitant a la fusió de BANCAIXA i la CAM per "mantindre la fortalesa i la potència econòmica valencianes" va quedar simplement en això, en declaracions.

Ara, uns mesos després, li regala BANCAIXA al seu amic Rodrigo Rato (diuen els rumors que per fer les paus amb el senyor Rajoy). I mentre la senyora Aguirre s'enorgullix i trau pit d'esta operació perquè és una "muy buena noticia para los madrileños, que consiguen la mayor entidad financiera de España después del SAntander y BBVA", el nostre president s'acontenta a dir que "es bo per a nosaltres perquè tindrem la seu social a VAlència".

Un poquet de per favor, senyor Camps, com diuen ara. No t'enganyes a tu mateix i sobretot no intentes enganyar-nos. Els heu regalat BANCAIXA al PARTIT POPULAR, a Rato i a Rajoy a canvi de res. A Madrid decidiran, ara com abans, però ara més que mai, què fan amb els diners dels valencians.

I tot, per cert, amb la complicitat del PSOE, tant el de Madrid com el de València, que no ha dit ni "piu" en tot açò i ha callat com un conillet per permetre-ho, no siga que si diu alguna cosa perda 4 vots. (En realitat, es diu que s'ho han guisat tot entre ells: el PP es queda Bancaixa i el PSOE les caixes andaluses).

Em sent trist i decebut. I sobretot, quan sent els mitjans madrilenys traent pit i el senyor Camps intentant enganyar-nos amb les seues declaracions. Una vegada més, la força del partit prima per damunt dels interessos dels valencians.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

tens rao alfred,i damunt en canal nueve la noticia la venen com algo gran per als valencians,com una grandisima gestio de camps de veritat que me avergonisc de esta televisio que tenim els valencians,hui vorem quans colleguis a inagurat camps,o les grans obres que esta fent en el pla confiança i el gran empastre que es zp aixo es noticies nueve

Anònim ha dit...

Jo he actuat en consequencia al que tu dius. Vaig anar el mateix dilluns i vaig traure els diners de Bancaixa (en vaig deixar uns poquets perquè tinc domiciliades coses) i els vaig dur a la Caixa Rural.
Amb els meus diners no s'afavorirà més el centralisme madrileny ni la coentor pepera valenciana. Cada vegada Madrid s'apodera més de nosaltres i el PP i el PSOE ho consentixen.

Anònim ha dit...

Lo que me faltava, ara resulta que Alfred eres un expert en económia, aço si que esta bó encara no fa una semana de la fusió de bancaixa resulta que en un poble de vora 6000 habitants una ment privilegia ja sap que bancaixa a segut REGALADA "segons rumors" jaja a demés A CANVI DE RES seguramnet tú Alfred estaves a les negociacions "o son també rumors".Ja se sap aço es el BLOC i tot esta mal si ho fa el PP en comentaris com estos demostres Alfred que parles de tot ho critiques tot, encara que no tingues ni la més remota idea de lo que parles, demostrant que lo que pareixía una alternativa resulta que no es més que fum.Me dona igual que els teus 4 amics (que no son més que 4) escriguen ara 50 comentaris defenente, la verita es que parles de lo que no saps.

Anònim ha dit...

Doncs si, tot apunta a que ha sigut una estratègia partidista per a fer-se encara més poderosos els que ja ho són prou. I com molt bé has dit, el PSOE callat com una puta perquè ells també s'enduran lo seu amb les fussions de les seues caixes... Este país és de vergonya. Una cosa més, adoneu-vos d'una cosa: totes les entitats mantindran els seus consells d'administració i alts càrrecs... aixo quin tipus de fussió és?? què guanyem els ciutadans "d'apeu" amb la fussió?? on està l'estalvi?? Res xiquets i xiquetes, fum de canya, estratègia partidista per a que seguisquen fent el que volen amb els diners de la gent...

Anònim ha dit...

Jo també he tret els diners (pocs) que tenia en Bancaixa. A Madrid ni aigua.

Anònim ha dit...

Jo no sé si seran rumors o què, però la Confederació d'Empresaris Valencians, poc sospitosos de ser anti-PP, ja se van oposar; des del Departament d'Economia de la Universitat de València (i estos sí que són experts) ja han dit que és un mal negoci per als valencians, ja que el centre de decisions dels diners dels estalviadors i clients de Bancaixa ara estarà a Madrid. I és una mala notícia per als llauradors perquè una dels programes estrella de caja Madrid era la inversió en cultius a A mèrica Llatina (sobretot Brasil i Urugai) i al nord d'Àfrica (sobretot el Marroc).

Camps s'ha comportat com un traidor al poble valencià. I el PSOE más de lo mismo. Crec que els valencians no ens mereixem gentola com esta que no creu en clau valenciana.

Com diria Jaume I: "Vergonya, cavallers, vergonya!".

Remolar ha dit...

I tot sense parlar de la pèrdua de llocs de treball que suposarà la "fusió".

Bon negoci, s'ha fet.

http://www.levante-emv.com/economia/2010/06/15/bancaja-perdera-800-900-puestos-trabajo/714635.html

Anònim ha dit...

Una cosa queda clara amb tot açò... la seu social es queda a València però la seu operativa es queda a Madrid, això vol dir que el pes dels llocs de treball i el control de l'entitat es quedarà a Madrid... i la gent encara ho celebra i ho justifica....

En altres regions, la gent lluita per tenir les empreses i per mantenir els llocs de treball,... aquí dona igual... es bo per a nosaltres que un poder tan important com el financer es controle des de Madrid

Ara ja podem dir que som una sucursal de Mandril.... som la seva platja... lamentable....

Però no passa res... ja ha arribat l'estiu, que es lo mes important, festes i bous al carrer!!!

Anònim ha dit...

Les caixes rurals es reivindiquen davant la desfeta del sistema financer valencià

Les males notícies sobre la desfeta de la CAM i Bancaixa no deixen d’arribar. De moment, entre 2.300 i 2.500 treballadors aniran al carrer en ambdós entitats. Ahir, una fusió, esta volta sí 100% valenciana, va donar claror a l’obscur panorama futur valencià, ja que de la mà de Ruralcaixa s'ha acordat crear una nova entitat que serà un grup cooperatiu anomenat Caixes Rurals del Mediterrani (CRM), que es convertix així en el grup cooperatiu de caixes rurals més potent de l’Estat, i estarà conformat en principi per les caixes rurals de Torrent, Crèdit València, Altea, Borriana, Callosa d'En sarrià, Nules, les Alqueries, Xest, Alginet, la Vilavella, Almenara, Xilxes i Vilafamés.


La desfeta històrica que ha patit el sistema financer valencià després que les dues caixes d’estalvis valencianes més potents, Bancaixa i la CAM, hagen perdut tot el seu poder de decisió envers altres entitats de Madrid i Astúries ha fet que nous ens valencians adquirixquen protagonisme i es convertixquen en una esperança per al futur de cara a tornar a consolidar una entitat financera forta. El camí serà llarg i dur, però les caixes rurals valencianes, de la mà de Ruralcaixa, sembla que han acceptat el repte.

Així, ahir a la seua de Ruralcaixa es va presentar en societat el que serà el grup cooperatiu consolidable d'entitats de crèdit Caixes Rurals del Mediterrani (CRM). Amb uns actius que ronden els 12.000 milions d’euros, vora la dècima part de Bancaixa i la setena de la CAM, este nou Sistema Institucional de Protecció es convertix en la cooperativa de caixes rurals més potent de l’Estat i amb capital 100% valencià.

En esta unió que es va signar ahir, al costat de Ruralcaixa, formaran part de CRM com entitats fundadores les caixes rurals de Torrent, Crèdit València, Altea, Borriana, Callosa d'a Sarrià, Nules, Alqueries, Xest, Alginet, Vilavella, Almenara, Xilxes i Vilafamés. Totes elles sumen 618 oficines, un equip humà de 2.538 persones i uns actius totals mitjans de 12.000 milions d'euros. Una xifra, de moment discreta en comparació al panorama estatal, però amb la garantia de la solvència i de tindre uns contes sanejats gràcies a no haver-se enfangat en el producte immobiliari.

Este nou grup començarà a operar a partir del pròxim mes de juliol amb unitat de direcció, servicis centrals unificats i un catàleg unificat de productes, un pla, un sistema de gestió de clients i una sistemàtica comercial consensuada entre les entitats integrants.

Però esta bona notícia per al desmantellat sistema financer valencià es va veure contraposada amb les noves informacions que arriben de l’absorció de Bancaixa per part de Caja Madrid. La incorporació a esta futura SIP radicada a Madrid de cinc noves entitats menors, ha fet que el percentatge de poder de Bancaixa passe del 42% inicial, celebrat per Francisco Camps, al 37,7% definitiu. I això que encara no s’han acabat les incorporacions demanades per la caixa dirigida per Rato i que podrien reduir més si cap el “poder valencià”, segons han publicat diferents mitjans.
Però encara no s’han acabat els disgustos. Si des del Consell del PP, la CAM i Bancaixa s’havia venut com a principal argument per a oposar-se a la fusió valenciana el gran cost social que tindria, ahir el SATE, sindicat majoritari a Bancaixa, va xifrar entre 1.500 i 1.800 els llocs de treball que es destruiran a l’entitat dirigida per José Luis Olivas després de la SIP. A estos números s’han d’afegir el 10% del planter de la CAM que també anirà al carrer en la seua unió amb Cajastur i altres tres entitat menors, uns 700 treballadors.

En definitiva, de moment ja es barallen entre 2.200 i 2.500 acomiadaments després de les dues ‘fusions fredes’. No només s’ha perdut poder de decisió.

Anònim ha dit...

Hui soparé "foundie"! jajajaja

Anònim ha dit...

Alfred, he sentit hui en la ràdio que ara Font de Mora (el que mos lleva els ordinadors per als nostres fills) ha tingut la ocurrència d'impartir hindú en les escoles i instituts. Si això ho diuen els dia dels innocents no m'ho crec i pense que és una broma. Però com que estem en juny, saps si això és veritat? Este home fuma (xx)?

Anònim ha dit...

a mi no em sorpren gens ni miqueta aixo de a fusio.es un altrd exemole que el goverrn valencia,com més centralista millor.finalment sempre acabem perdent nosaltres,així mai podrem fer pais!

Anònim ha dit...

que millor manera de fer pais qd ajuntamos en el banc de la capital dl pais?deuriem de estar orgullosos,y si en compte de fusionarse en cm se haveren fusionat en la caixa,opinarieu igual?jajjaja a mamarla,VIVA ESPAÑA