dimecres, 30 de juny del 2010

PRIORITAT PER L'EDUCACIÓ



Els valencians en general i els betxinencs en concret estem comprovant des de fa temps la importància que el Partit Popular li concedix a l'educació.

Cal remarcar, en primer lloc, que l'educació està en mans de la Generalitat Valenciana, que té transferides les competències del govern central. És ella, per tant, la que impulsa les polítiques educatives i la que a poc a poc, però sense pausa, prioritza l'ensenyament privat i concertat pel públic.

A això se sumen les retallades que estan implantant-se en totes les etapes educatives; la reducció, per exemple enguany, en la quantitat assignada als bons per a l'ensenyança infantil; la negació, també fa poc, d'adquirir els ordinadors portàtils per als xiquets de primària o la ubicació, cada vegada més freqüent, de "barracons" en nombroses poblacions. Accions, moltes d'elles, que hem patit a Betxí en carn pròpia no fa massa temps.

A tot això, s'afegeixen les decisions incomprensibles que el Partit Popular des de la Generalitat posa en marxa per oposar-se a les que des del govern central impulsa el PSOE. Lluites que, a banda d'encetar estèrils guerres, no porten més que a discussions sense trellat, com per exemple la coneguda decisió d'impartir ciutadania en anglés.

Tot plegat, totes estes actuacions sense sentit, el fet que el PP no té l'educació com una de les seues prioritats (a pesar del que es diga, els fets manen) ens porta a l'estat actual, en què es qüestionen, ara, no només moltes places de professors sinó també, com a conseqüència, moltes de les assignatures que s'imparteixen als centres. I això és, justament, el que ens afecta directament a nosaltres, els betxinencs, en estos moments, ja que a l'espera de la retallada en la plantilla del professorat a l'IES Betxí, importants optatives per als nostres alumnes estan completament en l'aire.

Des del BLOC sempre hem mantingut que l'educació és una de les prioritats bàsiques del nostre programa, el motor que ha d'impulsar la nostra gent a millorar, a innovar, a fer progressar la nostra economia, la nostra societat, el nostre entorn. Per això, sempre hem apostat per una educació de qualitat, gratuïta des dels 0 anys i en valencià. Ara més que mai, l'educació és -ha de ser- el nostre motor principal.

3 comentaris:

Francis Martín ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Francis Martín ha dit...

TOTALMENT D'ACORD! L'Educació ha de ser, sense cap dupte, un dels pilars fonamentals de la nostra societat.

Ximo F M ha dit...

Alfred, primer enhorabona pel naixement del teu fill. I en segon lloc: per favor, actualitza este lloc d'intercanvi d'opinions tan suggerent.