dilluns, 9 d’agost de 2010

FAULA DEL GAFARRÓ I LA MOIXETA


Hi havia una vegada un gafarró que tenia el seu niu a la vora del riu Sec de Betxí, on cada any posava els seus ouets per portar endavant les seues criatures.

Un dia va veure un pardal molt gran i lleig, desconegut per al gafarronet, però que no li donava massa confiança. Era una moixeta que a poc a poc se li va apropar i li va dir:

-Escolta, gafarró, em deixes el niu per posar els meus ouets i després, quan acabe, te'l tornaré?

El gafarró, tot bona persona ell, va decidir ajudar-lo i li va deixar el seu niu a la moixeta. Però la moixeta, una vegada ja es va establir al niu, mai més no li'l va tornar.

Així, el gafarró es va buscar la vida i va haver de construir-se un altre niu, en esta ocasió al terrat del col·legi Cervantes. Allà va estar 5 anys, fins que un dia va veure la moixeta com se li acostava de nou i li va preguntar:

-Escolta, gafarró, em deixes el niu per posar els meus ouets i després, quan acabe, te'l tornaré?

El gafarró no podia creure el que estava sentint. Com era possible que la moixeta, que feia 5 anys que se li havia quedat el seu antic niu, li'n demanara un altre ara?
El gafarró no s'ho va pensar dos vegades i li va dir:

-Escolta, poca vergonya, no tingues tanta barra i no em demanes res més fins que no em tornes el meu niu que tens des de fa 5 anys.

Així, la moixeta, va callar, va pegar mitja volta i se'n va anar a un altre lloc, ja que comprenia que el gafarró tenia raó i que fins que no li tornara el que li devia, no podria demanar-li cap més favor al gafarró.

MORALINA / TRADUCCIÓ: Una empresa de fora que li deu a l'ajuntament 250.000 euros de fa 5 anys es quedarà el projecte de reforma del Col·legi Cervantes, valorat en 170.000 euros, deixant fora a les empreses del poble.
COM ÉS POSSIBLE QUE SE LI DEIXE A A MOIXETA UN SEGON NIU SENSE HAVER TORNAT EL PRIMER?

3 comentaris:

Vico ha dit...

Interesos economics? amistats...? poc de trellat? o tots a la vegada...

Francis Martín ha dit...

De vegades hi ha coses que són inexplicables...

Remolar ha dit...

Home, la veritat és que crec que el que s'ha fet no té explicació.

Conforme va dir l'alcalde en el ple quan vaig explicar tot això: "entenc el que dius però no ho compartisc".