dijous, 22 de juliol del 2010

ALGUNES QÜESTIONS SOBRE EL CAMP DE GESPA ARTIFICIAL


A l'agost, si no fallen les previsions, començarà la construcció del nou camp de futbol de gespa artificial, que consistirà en la remodelació de l'antic camp municipal.

L'empresa que mamprendrà esta reforma amb un pressupost superior a 600.000 euros serà la gran companyia Bertoín (entre altres projectes, és la que ha d'acometre la construcció del nou Mestalla).

Bertolín s'ha quedat este projecte perquè, entre altres coses, incloïa una sèrie de millores sobre el plec de condicions base (els mínims establerts per fer-lo). Fonamentalment, la millora més important que aportava era que, a condició de quedar-se el projecte, contractaria 52 persones de l'atur (este és un dels objectius primordials del Pla ZP, dins del qual s'inclou esta obra).

La idea, a priori, està molt bé. Amb la contractació d'estes 52 persones, es donarà molta faena a gent que està en l'atur i, a la vegada, s'acurtarà el termini de construcció del nostre camp de gespa artificial.

Però clar, com en totes les coses, no tot és la mar de bonic com es pinta. Si bé el que acabe de dir és cert, ens podem fer les següents preguntes:

1. Seran eixes 52 persones contractades de Betxí? Esperem que sí, perquè està clar que, en la situació actual dels betxinencs, els nostres projectes els han de fer la nostra gent.

2. Segur que eixes 52 persones seran de Betxí? Perquè si no ho foren, els beneficis que tindríem per al poble no serien els màxims i, el que tots desitgem, és justament això, que cada poble es veja beneficiat de les seues obres (en tots els sentits).

Sóc conscient que l'assumpte és complicat i difícil de resoldre satisfactòriament per a tots. Però els dubtes que tinc a hores d'ara al voltant del projecte són importants i, sobretot, crec que no deixen tranquils a molta gent del poble. Veurem quina és la solució final però, de moment, caldria reflexionar sobre estes qüestions.

1 comentari:

Éric Nebot ha dit...

Jo em faria un altra pregunta:
-Estaràn eixes persones qualificades per al treball?
Crec que amb tantes persones, l'obra no durarà ni un més... així que no crec que siga de gran ajuda.
I tampoc crec que pugam utilitzar el camp els que ara hem de pagar al poli per a jugar. No?

Per altra banda, hui, quan he aplegat a casa he vist que ja han instalat els bancs al jardí del carrer sacrament (després de estar lluint un més el magnific cartell del PlanE) i han instalat la gespa artifi... perdona, la moqueta ixa verda xD esperem que no siga la que van a instalar al camp de futbol.