divendres, 14 de gener del 2011

LA MEUA INTERVENCIÓ EN LA PRESA DE POSSESSIÓ DE LA NOVA ALCALDESSA


-SEGONA PART DEL PARTIT
Estem ací esta vesprada per jugar la segona part del partit que va començar el dilluns passat. Un partit que, al nostre parer, no s’hauria d’haver jugat ara sinó el dia que tocava, és a dir, el 22 de maig, com estava establert. El 22 de maig, efectivament, jugarem el partit definitiu, però no el jugarem tots en les mateixes condicions.

En eixe partit del dia 22 hi haurà un equip, el Partit Popular, que haurà canviat les regles del joc unilateralment, sense comptar amb els altres participants del joc: els altres equips i, sobretot, l’afició, el poble de Betxí.

Estem per tant, davant d’un frau en les regles del joc. Un engany al poble de Betxí, que no va votar la sra Martínez ara fa quatre anys, sinó al sr Blasco. Un frau cap a la màxima institució del poble, l’ajuntament que, per 4 mesos que queden per al 22 de maig, no es mereixia esta actuació; i una injustícia, finalment, al sr Blasco a qui, per cert, ja fa un any que se l’ha deixat en fora de joc claríssim. Sí, així ha sigut, encara que es vulga dissimular i no vulguen reconéixer-ho públicament. Els mateixos companys de l’equip, l’han deixat en fora de joc.


-RESPECTE A LA VOLUNTAT
Pensem que este acte no calia. Si l’hagueren fet a Sant Antoni de l’any passat, l’haguérem entés, però ara, no Per quatre mesos que queden, hauria d’haver acabat el sr Blasco el seu mandat, segons havia manifestat en la seua voluntat el dia del jurament del seu càrrec, quan va dir allò de “treballaré les 24h del dia els 365 dies de l’any els 4 anys”, són paraules textuals no meues, sinó del sr. Blasco. I sobretot per la voluntat del poble que, com he dit, va ser a ell, especialment a ell, a qui va votar el 2007.

És més, segons les paraules que vosté, sra. Martínez, va pronunciar ara fa justament un any, per Sant Antoni, després de l’embolic dels bocadillos, segons les seues paraules, este canvi tampoc no era necessari. Mire vosté què va dir aleshores, segons podem llegir en l’acta:

“El Partit Popular de Betxí i el grup municipal popular mostren el suport clar, públic i absolut a la màxima autoritat de la corporació. Suport que garantix l'estabilitat del govern que respon a la voluntat popular expressada en les urnes. En nom del meu grup i del meu partit, anuncie al poble de Betxí que el Partit Popular, amb el seu alcalde, Manolo Blasco al front, treballarà fins al final del mandat”.

Repetisc, paraules seues que ara se les haurà d’engolir, perquè no ha respectat la voluntat del poble.


-QUÈ HA CANVIAT?
Li faig la mateixa pregunta que li vaig fer al sr. Blasco el dilluns: què ha canviat, ara, sra. Martínez, un any després d’eixes paraules? Què ha canviat? Simplement una cosa: el fet que ens trobem davant de les eleccions municipals del mes de maig i que vostés han mogut fitxa, han canviat un jugador (que fins fa quatre dies segons vostés era el millor en diferència, i un alcalde històric), perquè tenen por de perdre el partit (és a dir, l’alcaldia).

Sincerament, pense que este fixatge d’hivern, este canvi d’alcaldia, no calia. Què vol demostrar ara, en 4 mesos que queden? La millor mostra de la seua gestió l’hauria poguda, l’hauria d’haver fet durant estos 4 anys i, lamentablement, tots coneixem quins són els resultats de la seua gestió com a responsable de l’àrea econòmica de l’ajuntament: l’increment del deute fins a 3,4 milions d’euros, fins i tot tenint en compte que vam viure els millors moments econòmics de la història de Betxí. Una gestió econòmica, en definitiva, lamentable. Una gestió econòmica que, si fórem un equip de futbol, possiblement ens descendirien a 2ª divisió.



-QUINA CREDIBILITAT ENS DÓNA?
Quina credibilitat ens dóna, sra Martínez? Quina credibilitat ens dóna la persona que va encapçalar la rebel.lió cap a l’alcalde del seu propi partit? Quina credibilitat ens dóna la persona que poc després va dir que recolzarien l’alcalde fins al final de la legislatura, segons volia la voluntat popular? Quina credibilitat ens dóna la persona que ara, un any després, es desdiu del que havia dit solemnement i ara pren el poder i destrona a l’alcalde, a qui sí va elegir majoritàriament el poble de Betxí? Quina credibilitat ens dóna la persona que ha gestionat els comptes de l’ajuntament estos últims anys i els ha portat a la mes que preocupant situació actual? Quina credibilitat ens dóna un partit que fa a Betxí lo que critica al poble del costat?

Sincerament, poca, molt poca. I lamentablement, qui pagarà eixa mala gestió d’uns pocs, seran tots. Serà tot el poble. Seran tots els betxinencs i betxinenques.


-FAIR PLAY
Sra Martínez. Ja sap la nostra forma de treballar, el nostre fair play. Sabem distingir perfectament la política de la persona. Personalment, li desitgem el millor, i que li vaja bé tant professionalment, com familiarment. I també que tinga encert en estos quatre mesos que li queden d’alcaldia, que bona falta fa al poble de Betxí.

I ara sí, esperem trobar-nos en la gran final del dia 22 de maig i que aleshores puguem jugar tots en les mateixes condicions i en una situació de màxima igualtat, ja que ara no ho podem fer, perquè les regles del joc les ha canviades a mitat partit. I estic segur que el poble de Betxí entendrà que el canvi de les regles del joc de forma unilateral senta un precedent negatiu en el funcionament del nostre ajuntament. Una actuació que no s’hauria d’haver produït i que la gent sabrà com respondre’l el proper mes de maig.

Moltes gràcies.

3 comentaris:

Daniel Alcalá Almela ha dit...

Mes que una presa de possessió,jo diria que es una presa de pel.

Pepe Vatalan ha dit...

sr. Alfred: el primer que te que fer una persona que vol jugar, es aprendre les regles del joc.
El poble no tria un Alcalde, el que fa és votar una llista de regidors possibles que formen l´Ajuntament. l´Alcalde el trien els regidors que formen la corporació.
En les passades eleccions el PP, va traure 7 regidors,i el poble va votar tota la llista en la que tan figurava el Sr. Blasco, com la Sra Martinez.
Canviar L´alcalde no és un engany al poble de Betxí, i no és la primera vegada que este poble canvia d´alcalde en la mateixa legislatura, ja va passar abans, a
l´any 1995, un regidor amb només el recolzament de 269 vots, va ser alcalde tres mesos, i tambe va dimitir, defraudant al seus propis votants i a la resta del poble.
Aixó no va ser un engany???
"un pueblo que olvida su historia,está condenado a repetirla"

Remolar ha dit...

Pepe, hi ha coses que són legals, però no ètiques.

Crec que amb l'actuació que ha fet el PP no només s'han enganyat a ells mateixos (les declaracions de les actes no deixen lloc a dubtes), sinó que també a la gent del poble i a tot l'ajuntament en general.

I e3fectivament, com que no oblidarem el que han fet (i el que han deixat de fer), intentarem no repetir-lo.

Salutacions
Alfred