dimarts, 12 de juliol del 2011

EL MEU JORNAL


Ël passat dijous dia 7 de juliol, es va debatre en la sessió plenària la proposta de jornal que percebrà l'alcalde en els propers quatre anys, un jornal que és de 42.915€ bruts (2245€ nets al mes). La proposta, després del corresponent debat, va tirar endavant amb el vot a favor del BLOC i les abstencions del PP, del PSOE i d'EU.

Com sempre hem defensat, la transparència ha de ser un pilar fonamental dels polítics i de la gestió de l'ajuntament i, per això, m'agradaria donar-vos unes quantes explicacions sobre la proposta que vam fer eixe dia, per tal que tot el món conega quant cobraré i per què cobraré eixa quantitat.

PER QUÈ VAM PROPOSAR QUE COBRARA 42.915€?

La quantitat proposada no és una invenció nostra, sinó que és el sou que proposa la FEDERACIÓ VALENCIANA DE MUNICIPIS I PROVÍNCIES per als alcaldes de pobles entre 5000 i 10000 habitants.

Este és el jornal que sempre hem proposat del BLOC. És més, des del BLOC sempre hem proposat que el jornal vinga imposat per llei, per evitar que, en casos en què es tinga majoria absoluta, l'alcalde es puga posar el jornal que vulga.

QUANT COBRAVA MANOLO BLASCO?

Justament eixa majoria és la que va utilitzar el PP la passada legislatura per (im)posar el jornal de l'alcalde, de manera que el sr. Blasco va cobrar, el 2010, 49.617€. Per a que quede clar, repetiré: el sr. M. Blasco, alcalde del PP, va cobrar el 2010 49.617€, és a dir, 6702€ més del que cobraré jo. Dit d'una altra manera, el sr. Blasco cobrava 478€ més al més del que cobraré jo.

QUANT COBRAVA MARIA PILAR MARTÍNEZ?

L'anterior alcaldessa, també va fer una proposta similar a la que hem fet nosaltres, és a dir, es va posar un jornal aproximat al de la Federació Valenciana de Municipis, però va arredonir a la baixa, de forma que durant els seus mesos d'alcaldia, va cobrar 42.000€ l'any, uns 75€ menys al mes del que cobraré jo.

MATISOS IMPORTANTS RESPECTE DE BLASCO I MARTÍNEZ


Com sempre hem dit, el BLOC mai no ha criticat els jornals dels anteriors alcaldes. Ni el de Manolo ni el de Maria Pilar. Però el que sí que vam criticar és que no tingueren dedicació exclusiva sinó parcial, de manera que els permetia, a banda del sou que hem comentat, tindre altres ingressos extra provinents d'altres treballs.

Ara, amb la proposta que hem fet nosaltres, jo tindé dedicació exclusiva, de forma que no podré tindre altres ingressos de cap mena.

COBRARÉ MENYS QUE L'ANY PASSAT

En la foto, podeu veure un fragment de la meua renda de 2010 i, com podeu comprovar, l'any passat vaig tindre uns ingressos de 44.747€, més del sou que tindré assignat com a alcalde.

Com he dit al començament, la transparència ha de ser un dels pilars fonamentals de la gestió dels polítics, de manera qu hem de donar a la gent totes les explicacions que siguen necessàries.

Una vegada donades, la gent podrà opinar que el sou és massa, o que és massa poc. No ho sé. Cada u és lliure d'opinar el que vulga. Però almenys, la gent coneixerà la veritat i d'esta forma evitarem els comentaris malintencionats i les veritats a mitges que han aparegut en els últims dies respecte al meu sou.

1 comentari:

Vico ha dit...

Trasparencia, ojala tots els politics feren el mateix. Tens el meu recolçament sanser desde la distancia. Pel nostre poble...