dissabte, 10 de desembre del 2011

I FIRA RENAIXENTISTA


El proper dissabte i diumenge, dies 17 i 18 de desembre, es realitzarà a la Plaça Major i adjacents la I FIRA RENAIXENTISTA. Vos esperem a tots vestits per a l'ocasió!

BAN DEL JURAT EN CAP CONVIDANT A LA I FIRA RENAIXENTISTA

L’any 1611 el govern del poble era en mans dels Senyor de Betxí, En Felip de Cardona, que tenia a les seues mans tot el poder. Era ell mateix qui nomenava el 15 consellers del municipi i d’entre ells als dos jurats i al justícia. Hui en dia i durant la “I Fira i Mercat Renaixentista” que celebrarem els dies 16, 17 i 18 de desembre, el consistori canviarà els noms dels seus càrrecs públics i i no hi haurà alcalde i regidors, sinó Jurat en Cap i Consellers.

Ara, escolteu, que us diu el vostre Jurat en Cap:

Es fa saber a tot el món que per manament del Consell Municipal i dels seus magnífics Consellers, que el 16, 17 i 18 de desembre tindrà lloc als carrers del poble la “I Fira i Mercat Renaixentista” en commemoració del 400 aniversari de la nostra Carta de Poblament.

Que tots els ciutadans, del més noble al més humil passegen pels carrers abillats amb les prendes més llustroses. Que s’enramen i guarnisquen cases i carrers amb tanta magnificència com mai s’ha vist abans, i que s’encenguen lluminàries i toquen les campanes per festejar amb bullícia tan magne esdeveniment. Que les tavernes es proveïsquen amb abundància de carns de totes les espècies i de beuratges per a saciar els visitants.

I que si desitgeu conéixer el Betxí del Renaixement, tant se val si hom és foraster o ciutadà, no vos queda més remei que visitar la nostra Plaça Major, el Portal de Borriana, la Plaça de l’Església i el carrer de la Carnesseria, on tindrà lloc el susdit mercat.

Ítem diem i manem que és voluntat del senyor de Cardona- l’Excelentíssim sr en Felip- que es puga visitar el seu Palau i el seu pati recentment construït.
Ítem que durant els dies de la Festa no es puga circular ni portar bèstia grossa ni petita pels carrers abans anomenats ja que les places i carrers han de ser ocupats pel Mercat i Fira Renaixentista amb les parades vingudes de tots els racons del regne per oferir a propis i estranys els productes més variats.

Ítem que siguen vinguts sonadors i voltejadors d’arreu de la Corona i d’altres regnes per a que amb les músiques, jocs i malabars mai facen decaure la festa i que siguen fets balls i bullícies, els més exquisits i graciosos que mai siguen fets de tal manera que cadascun dels ciutadans i visitants gaudisquen durant dos dies la festa i la gresca i serven gran record en sa memòria.

N’Alfred Remolar i Franch,
Jurat en Cap de la Vila i Baronia de Betxí.

2 comentaris:

ma.fr.re ha dit...

Me parece muy bien que escribas estos post para darte publicidad pero creo que también deberías hablar de los temas importantes, que afectan al pueblo y que a lo mejor no benefician tanto tu imagen.

Por ejemplo, del futuro que tienes pensado para la Plaza Mayor y para la Plaza de la Iglesia. ¿Has, o habéis, pensado bien en ello y en las consecuencias que tendría?

No sé si te habrás fijado pero por la plaza sólo pasan personas cuando las tiendas y bancos están abiertos. Cuando se acaba el horario laboral, los únicos viandantes que por ahí se ven son los vecinos y gente que va en COCHE a los bancos a sacar dinero.

Como digo, los comercios son los que dan "vida", la poca que tiene, a la plaça. Estos necesitan suministros que entran en COCHE, que supongo que carga y descarga si estará permitido. De todas formas, tu que te dedicas exclusivamente a tu puesto de alcalde, y pasarás muchas horas en el Ayuntamiento, te habrás fijado que muchos de los clientes van en COCHE. Yo, que sí lo veo, creo que si no pueden entrar con su vehículo optarán por ir a otros establecimientos, perjudicando a los de la plaza.

Otro punto a tener en cuenta es que tampoco se podrá aparcar. Decir que los puestos van a "turnos". Por la noche los vecinos son los que ocupan los sitios para dejarlos libres al ir a trabajar, que es cuando son ocupados por los trabajadores de los bancos y los clientes. Si ya no pueden aparcar en la plaza supongo que habrá previsto su excelencia un sito alternativo. Porque la alternativa lógica es la avenida, pues las calles del interior del pueblo siempre están llenas. Todos los COCHES en la avenida no caben, deberán bajar a calles como Virgilio Oñate, calle que se suele saturar cuando hay eventos en los restaurantes cercanos o cuando los hay en la plaza (en fiestas), o irse a la Calle Joan Miró y Calle de Xilxes, que como usted bien sabrá tampoco caben todos.

Espero que haya tenido en consideración estos puntos. Me gustaría pedirle que explicará de dónde ha salido está idea, que no venía recogida en su programa. Y por qué prefiere aplicar esta medida, de dudoso beneficio, antes que otras que si llevaba en el programa (que son por las que la gente le voto).

Gracias, un saludo.

Remolar ha dit...

Hola bon dia,
en primer lloc m'agradaria agrair-te el to dels teus comentaris.

M'imagine que hauràs llegit l'escrit que vam repartir ahir entre els veïns de la zona afectada (plaça major, plaça de l'església).

Pensem que la peatonalització d'esta zona, de moment transitòria i temporal, pot ser una mesura que done vida al nostre centre urbà. Així portàvem la proposta al nostre programa electoral i així ho vam comentar en una reunió de l'ajuntament on estaven tots els partits polítics, proposta que va ser recolzada per la majoria dels representants, sense l'oposició de cap partit polític.

La peatonalització de la plaça anirà aparellada amb l'alliberament dels aparcaments de l'avinguda sant Josep Obrer, ja que els camions passaran a aparcar-se fora del casc urbà (polígon moli-llop).


Evidentment, sabem que tots els canvis són difícils, sobretot al començament. Però esperem tindre la comprensió de tots iper tirar endavant esta proposta que, pensem,, pot ser positiva per a la revitalizació del centre històric.

Gràcies, una vegada més, pel to dialogant dels teus comentaris. Quan vulgues, m'agradaria que pogueres vindre a l'ajuntament i podríem parlar detingudament.

SAlutacions
Alfred