dimecres, 14 de desembre del 2011

PEATONALITZACIÓ DE LA PLAÇA MAJOR


Fa algunes setmanes, des de l'equip de govern del BLOC vam proposar a la resta dels grups polítics representats al nostre ajuntament que, a partir de l'1 de gener de 2012, la Plaça Major passarà a ser peatonal els caps de setmana, en concret des de divendres a les 14:00h fins al dilluns a les 8:00h.

En general, la proposta va ser ben rebuda per tots els components del ple. De fet, cal destacar que allí cap veu no es va alçar en contra d'esta proposta. Pensem que, a través d'este projecte, la Plaça Major, el cor del nostre poble, començarà a tindre una altra imatge, més viva i més transitada.

El que pretenem és fer del nostre centre urbà un lloc on la gent puga caminar tranquil·lament, anar de compres, passejar, portar els més menuts, estar una estona al solet. I això serà el que portarem a terme a partir del 2012, al començament de forma progressiva durant els caps de setmana i posteriorment ampliant-se a tota la setmana.

A més, cal tindre en compte que la plaça de l'església també serà tallada al trànsit, així com el carrer de l'església. De forma paral·lela, a partir de l'1 de gener també es prohibirà als camions aparcar a l'interior del casc urbà: s'habilitarà, a este efecte, un carril del polígon industrial del Canyaret. Amb això, l'avinguda Sant Josep Obrer deixarà places lliures per poder aparcar els cotxes, alguns dels quals segurament provindran de la Plaça Major.

Sabem que tots els canvis són difícils, però esperem que estes iniciatives que portàvem al programa electoral siguen ben rebudes en general i que siguem, entre tots, comprensius. Finalment, demanem disculpes, amb antelació, per les possibles molèsties i incomoditats que puguem causar a algunes persones, sobretot als veïns implicats més directament.

6 comentaris:

Gemma ha dit...

La mesura podría vindre acompanyada de un "Plan de accesos motirizats als residents per accions de carga/descarga de mercancies i persones" prohibida actualmente per la policia local d'aquest consistori que contesta: "a nadie y para nada"

Fins dues vegades ens han prohibit el acces al domicili per a descargar objetecs pesast i voluminosos, medida incoherent e irresponsable, i per als veíns, una molestia que no cal patir perque te solució.
Espere que acccions com recullir un malalt a la porta de casa, descarregar un electrodoméstic, o la compra semanal deixe de ser un trauma el dissabtes u diumenges per els residentes de la Plaza Major.

Gemma Sales i Remolar

Remolar ha dit...

Gemma, bon dia:

escolta, a falta que vos enviem un escrit amb tota la informació (esperem fer-ho esta setmana), ja fa dies que hi ha un formulari a registre per tal que tots els veïns passeu, l'ompliu i pugueu accedir a la plaça amb el vostre cotxe per a càrrega i descàrrega quan vulgueu (a través del carrer sant Pere i sant Roc.

Gràcies pels comentaris
salut
alfred

Gemma ha dit...

No esperaba menys, però el dissabte passat dia 14, la policia local desconeixia la existencia del citat formulari, i ens va prohibir la entrada per segona vegada.
Demá mateixa demanaré el formulari en l'Ajuntament, a veure si el dissabte que ve ja estar tot nomalitzat.
Grácies.

finamari ha dit...

Doncs per dur a ma mare a l'esglesia el diumenge tampoc es pot
Per l'escaleta no pot per dolor. Per tant, ja li he dit q ha d'anar entre setmana ...

finamari ha dit...

Ai! No m'havia adonat que voleu tancar tota la setmana. Que desastre per a ma mare que quasi no pot caminar! S'acabat poder anar a misa. Als 84 anys....!!!!

Remolar ha dit...

Fina Mari, bon dia:

la senyal que hi ha al costat del corralet (c/ església), es pot moure per a entrar temporalment, amb la qual cosa no hi ha problema.

gràcies pel comentari
salut
Alfred