dimarts, 12 de març del 2013

JOVENTUT PREPARADA

 

Sempre he dit que Betxí és un poble molt actiu, amb moltes persones que participen en activitats socials i culturals, associatives, esportives o festeres.  De fet, quan comparem amb altres pobles el nostre teixit associatiu és quan més ens n'adonem de la gran activitat que tenim al poble.

I en tot este teixit participatiu, els joves juguen un paper importantíssim dins de la nostra societat.  Els Kintos a l'agost, els participants del Transbetxí, els components dels centenars de penyes amb què comptem o el musical Entre Tots són només alguns dels exemples de col·laboració entre els joves betxinencs.

Però a més també tenim un bon grapat de gent jove i ben preparada que ha tingut èxits individuals d'àmbit nacional i estatal: campiones de natació, de gimnàstica, d'handbol, de futbol o d'escacs són també algunes de les ressenyes que hem tingut en els últims anys.

I a tot això, a més a més, hem d'afegir dos fites ben importants que recentment hem tingut, com ha sigut el campionat d'Espanya absolut de salt amb perxa que va guanyar Carla Franch Almela o el concurs de disseny de Lego per part d'un grup d'alumnes de 4rt d'ESO i 1r de Batxillerat del nostre institut.

Sóc conscient que els temps que corren són els més roïns de les últimes dècades, especialment per a la joventut.  Però els nostres joves continuen demostrant continuament que estan ben preparats i que amb sacrifici i esforç aconsegueixen ben sovint importants èxits.  I justament eixe és el futur que esperem dels nostres joves, perquè l'èxit, l'esforç i el sacrifici en la seua vida, serà també l'èxit per al nostre poble.