dimecres, 12 de febrer de 2014

FOMENTAR EL TREBALL

Fa poques setmanes que hem pogut comprovar la taxa d'atur al nostre poble, acabat el 2013.  I a pesar que continua havent unes xifres altes, especialment en comparació amb les del 2006 i del 2007, podem dir que s'ha acabat l'any amb el menor nombre d'aturats dels últims 5 anys.

Les dades oficials de l'INEM ens diuen que a finals del 2013 hi havia 312 aturats al poble, i que s'ha descendit un 8% en relació amb l'any anterior.  Això, crec, evidencia una bona línia que hem de mantindre enguany, tot i que sóc conscient que encara queda molt per fer.

Des de l'ajuntament, els dos grans objectius del nostre govern des del començament han estat el de millorar l'economia municipal i el de reduir el nombre de desocupats.  La primera ja fa temps que l'hem impulsada per la via correcta.  La segona, a través de l'esforç de tots, estem intentant canalitzar-la.

Este any passat, en el 2013, ha sigut el primer en què l'ajuntament ha tingut una Borsa de Foment de l'Ocupació Local, que a hores d'ara a donat feina a més de 20 persones.  A més hem accedit a les subvencions de l'INEM, ENCORP i Pla d'Ocupació Conjunt.

Enguany, en el 2014, hem potenciat la borsa local i continuarem lluitant per acometre les subvencions que estiguen al nostre abast.  A més a més, eliminarem la taxa d'establiment d'empreses, amb l'objectiu d'afavorir l'obertura de negocis al nostre poble.

Sóc conscient que encara queda molt per fer.  Que hem de donar feina al major nombre de persones possibles.  Però una vegada més, entre tots, entre ajuntament, empreses i veïns, hem d'intentar allargar la cadena de col·laboració pel bé comú.