dimarts, 15 de juliol de 2014

LA DERIVA DEL PP DE BETXÍ


(article en La Plana al Dia)
Els que em coneixen saben que no m'agrada parlar dels altres partits i que generalment em centre en explicar les propostes que, des de l'equip de govern de BLOC-COMPROMÍS de Betxí, hem posat en funcionament durant estos tres anys. És més, en l'última campanya electoral municipal no vam nomenar ni una sola vegada els nostres contrincants, sinó que ens vam esforçar a difondre el nostre programa electoral. Ni més, ni menys. Hui, però, no seguiré eixa premissa.
Des de fa poc més d'un any l'Ajuntament no té signat un acord amb la plantilla de la Policia Local. En bona part, perquè no estàvem disposats a seguir mantenint el document que, en el seu moment, va aprovar el PP amb nocturnitat i alevosia, com se sol dir, a porta tancada en el despatx d'alcaldia i sense que ningú més en sabera les condicions: ni l'oposició, ni els altres funcionaris, ni els altres sindicats i, m'atrevisc a dir, ni els altres regidors del Partit Popular. És més, eixe “acord” mai no va passar per la mesa de negociació municipal, és a dir, mai no es va aprovar oficialment. I això és molt greu.
La nostra forma de treballar ha sigut, des del principi, totalment diferent a eixa. Hem deixat d'amagar les coses, hem estés la mà a tots per tal que puguen participar directament i aportar idees i propostes i per tal que tots ens impliquem en el millor funcionament del consistori. I per això des de fa tres anys els portaveus dels altres partits estan presents en la mesa de negociació -durant els anys del PP això era impossible- i, ara, també han estat convidats a participar en la redacció del nou conveni amb la Policia Local. Igual com els representants dels funcionaris i dels sindicats. Com ha de ser.
Lamentablement, el Partit Popular de Betxí, en compte d'arrimar el muscle per intentar arribar a una solució bona per a les dues parts, utilitza eixa posició per posicionar-se en contra de l'Ajuntament, per retraure amb mitges veritats coses de fa 20 anys i per escampar als mitjans de comunicació temes essencialment privats.
 
Exactament eixa és la que ha sigut la política del Partit Popular de Betxí en esta legislatura: airejar públicament aspectes privats del consistori amb mitges veritats, crear malestar entre els treballadors i posicionar-se, sempre, en contra de l'Ajuntament. De propostes, ben poques: tan sols quatre en tres anys, de les quals tres van ser tombades pels serveis tècnics municipals per vulnerar la llei. Una llei que, per cert, havia modificat el PP de Madrid amb l'eliminació de competències als ajuntaments. Tot plegat, un bagatge molt pobre del qual se n'han beneficiat, ben poc, els veïns del poble.