dimarts, 13 de gener del 2015

ACABANT LA PLAÇA

Esta setmana hem començat la recta final per acabar la urbanització del lateral sud del Palau, el que serà la nova entrada a la Plaça Major per on abans teníem la casa enderrocada.

Estos dies són moltes les mirades que hi ha al voltant dels treballs ja que, per una banda, està acabant-se l'operació de soterrament del cablejat elèctric.  Per altra banda, els treballs al cantó de davant de l'administració de la Loteria avancen deixant al descobert el fonament del baluard del segle XVI.  Un fonament que crec que, pels comentaris, ha sorprés a tota la gent per la seua bellesa, antiguitat i bona conservació.

Les obres deixaran al descobert eixe fonament.  S'ha cregut convenient deixar a vistes eixa part del baluard, per tal que tota la gent se n'adone del que s'ha soterrat en el passat al voltant del Palau, al centre del nostre poble.  I perquè pensem que és una acció important per recuperar la nostra història.

En este sentit, s'ha dissenyat un projecte consistent en uns escalons que permetran accedir directament al baluard, admirar-lo i, de rebot, facilitar la seua neteja quan es necessite.  El perímetre serà envoltat d'una barana per evitar que la gent puga caure directament.

En resum, crec que el nostre poble tindrà una nova entrada que recuperarà part de la nostra història, que permetrà recordar les torres existents, l'antiga muralla i la part amagada del Palau.  Però sobretot, que donarà un espai important al cor mateix del municipi, que constituirà un nou lloc emblemàtic per a Betxí.  Ja queda menys.