dimarts, 10 de març del 2015

PLAÇA MAJOR

El dissabte passat vam fer l'acte oficial d'inauguració de la remodelació de la Plaça Major i de la nova entrada al casc antic, amb la urbanització de la zona on estava l'antiga casa de Pepe Franch.

Va ser un acte senzill, amb uns breus parlaments.  Però un acte molt emotiu pel que implica una nova realitat del nostre poble, en íntima relació entre la nostra història, cultura i patrimoni i les persones.  És a dir, un nou centre del municipi que ofereix més espais per a la gent, però sempre tenint en compte els nostres orígens, les nostres arrels.

El procés, iniciat especialment fa dos anys amb la restauració del Pati Renaixentista del Palau, no ha sigut fàcil.  Però la recuperació d'este espai va possibilitar que molts betxinencs ens n'adonarem del que hem tingut amagat durant massa temps.  A partir d'ahí, els avanços han anat succeint-se amb l'empedrat de la Plaça Major (que a més ha sigut sufragat amb unes millores d'un altre projecte), l'adquisició de la casa de Pepe Franch, l'enderrocament i urbanització de l'entrada principal al poble. 

Crec que tot plegat ha sigut un èxit de tots.  En tot este projecte, diverses empreses locals han treballat durant mesos per fer-lo possible, tant de construcció, com fusteries, ferreries, electricistes... En definitiva, s'ha aconseguit que moltíssimes persones del poble estigueren ocupades en la recuperació del nostre patrimoni.  I això, per sí sol, ja és un èxit en l'actual context.

Betxí s'obri ara als nous temps, a una nova època.  Hem aconseguit fer realitat un somni de moltíssimes persones i oferir als visitants un espai únic.  Però el camí encara continua: ara estem preparats ja per inciar la recuperació de l'antic cine, que durant dècades va ser el cor del nostre poble.  Un cor que segueix bategant gràcies a l'esforç de tots.  Endavant Betxí!