dimarts, 21 d’abril del 2015

31 ANYS DESPRÉS: LA ROTONDA

La setmana passada vos parlava, des d'ací, del projecte que tenim per a desviar el trànsit pesat per fora de la població en els pròxims anys. I vos parlava de diverses passes que s'havien de fer: construcció de la rotonda, asfaltat del camí, ampliació del vial al Puntarró, construcció de l'aparcament de camions i construcció de la passarel·la.

Hui hem donat el primer pas.  S'ha obert al trànsit la rotonda d'accés a la població pel nord-est, la rotonda vora el riu.  Una rotonda que s'hauria d'haver fet fa 31 anys, quan es va fer el segon pont, i que durant dècades ha produït nombrosos accidents, alguns d'ells molt greus.

Això ja ha passat a la història.  Hui hem posat en funcionament la rotonda, el més prompte que s'ha pogut, per evitar, el més prompte possible, els accidents.  I ja ho hem aconseguit.  El poble ja té un accés digne i més segur.

I a més, hui vos puc dir que demà donarem el segon pas de què vos parlava: demà asfaltarem el camí dels Pals fins al Puntarró, per on hauran d'anar els camions cap a les empreses que hi ha al nord del terme.  I en setmanes, tindrem el tercer pas, l'aparcament de camions.

Hui s'han començat a cimentar els fonaments per aconseguir un ambiciós projecte.  Un projecte que hem de lluitar entre tots i que serà el nostre cavall de batalla en els pròxims anys.  Hui hem aconseguit una fita històrica.

ENHORABONA A TOT EL POBLE.  VISCA BETXÍ!