dilluns, 15 de juny de 2015

DISCURS D'INVESTIDURA

RESULTATS HISTÒRICS
 
Hui és un dia molt feliç per a mi.  I també ho és per als meus companys que estan ací presents, els que continuaran quatre anys forman part de l’equip de govern (Salva, Susana, Toni i Àngels), i els quatre de nous que tindrem en la present legislatura: Mireia, Yoli, Raül i Lídia.  I també és un dia molt feliç per a tots aquells que ens estimen, les nostres famílies, els nostres amics, i totes les persones que d’alguna o altra manera ens han ajudat en tot este temps a treballar pel nostre poble i a arribar a aconseguir els resultats obtinguts en les passades eleccions.
Uns resultats històrics, amb 9 regidors.  Mai cap grup polític havia obtingut, en la història de Betxí, uns resultats tan amplis i contundents.  Uns resultats que, per una part, ens empenyen a seguir treballant com fins ara, amb honestedat i honradesa, amb coratge i ganes de millora.  I uns resultats, alhora, que ens atorguen una gran responsabilitat de cara a tot el poble: hem de respondre, com cal, a la confiança que s’ha dipositat en tots nosaltres.
Betxí ha parlat i, per tant, assumim la veu del poble, la veu del nostre poble, sense oblidar, en paraules d’Estellés, que allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble.  Betxí, com dic, ha parlat, i ha volgut que durant els pròxims quatre anys BLOC-COMPROMÍS continue governant este ajuntament.
AGRAÏMENTS ALS REGIDORS           
Vull agrair, a tots els meus companys de grup, la seua total disponibilitat i oferiment a treballar per la nostra gent.  A la gran feina feta durant tots estos anys per Susana, Toni i Àngels, que anime a què seguisquen fent-la, com a mínim, igual de bé.  I unes paraules especials per a Salva, amb qui he tingut el plaer de compartir tot este temps colze amb colze i amb qui continuaré formant parella de treball durant la present legislatura.  De la bona feina d’ell dependrà, podeu estar segurs, que continuem avançant.
Done una càlida benvinguda als nous companys de grup, Mireia, Yoli, Raül i Lídia.  Estic segur que treballaran de valent pel bé de Betxí.  I per això, vos demane especial dedicació i honradesa en la vostra labor i recordeu el que deia Fuster, “Tan bo és encertar com provocar que altres encerten”.  Del vostre encert dependrà, en bona mesura, l’encert de tot.
També torne a donar la benvinguda a Javier Delgado (al qual felicite públicament per la feina realitzada durant la passada legislatura) i a Natalia.  I també a Jesús i Josep Lluís, antics regidors i nous representants en els quatre anys que tenim per davant.  El poble ha tornat a dir que vol pluralitat al nostre ajuntament, pluralitat també d’oposició i espere, de tot cor, que eixa oposició siga franca, basada en discrepàncies polítiques i no en atacs personals, i que siga una oposició de propostes, i no d’obstacles, entrebancs i desqualificacions.  Estic segur que així ho serà, com ho han sigut les corporacions betxinenques des de fa molt de temps. 
MÀ ESTESA A TOTS ELS GRUPS
A tots vosaltres estenem la nostra mà, oberts a la col·laboració i diàleg.  Una col·laboració que podreu assumir, en forma de regidoria, en les pròximes setmanes, si accepteu l’oferiment que vos hem fet.  Aportant el vostre gra d’arena cada un de vosaltres farem un poble millor, més just i més plural.
A tots els regidors, a tots els grups polítics, inclòs el meu, vos demane que comencem a treballar per Betxí des d’este mateix minut.  Perquè la gent així ho vol, i així ens ho ha encomanat.  Per tant, i com ara fa 4 anys, demane a tots els grups polítics treball, sacrifici, esforç, dedicació i, sobretot, lleialtat.  Lleialtat no a mi, sinó a tot el poble que ens ha escollit com a representants.
Per últim, vull fer referència també als regidors que han estat en la passada legislatura i que ara ja no repetixen.  Moltes gràcies per la feina feta i l’altura de mires en estos quatre dificilíssims anys que ara acaben.  Especialment, vull donar les gràcies a Maria José Montolio i a Maria Pilar Martínez, la primera alcaldessa de la història de Betxí, per la predisposició a col·laborar, dialogar i negociar en punts essencials per a la millora del nostre poble.
OBJECTIUS DE LA LEGISLATURA           
Tenim per davant quatre anys importantíssims per al progrés i la recuperació de Betxí.  Crec, sincerament, que el pitjor per al consistori i el municipi ha passat: s’ha reduït vora el 40% el deute municipal i s’ha reduït més d’un 20% la taxa de desocupació.  Però hem de seguir treballant.  Un treball que ha de tindre com a centre inexcusable les persones, en diversos sentits. 
En primer lloc, amb l’ajuda cap als més necessitats, des dels serveis socials, com hem fet en tot este temps i ara, especialment, des de l’àmbit laboral, amb iniciatives que fomenten l’ocupació al municipi.  Centrar-nos en les persones i en la resolució dels seus problemes, moltes vegades xicotetes coses, diàries, però que faciliten i milloren la seua qualitat de vida.
I també, en segon lloc, pel que fa a la relació de les persones amb el poble, recuperant més espais per a elles, per a tornar a bolcar la gent als carrers, per tal que el senten, que el sentim, com a nostre.  Eixe serà, principalment, el nostre objectiu: centrar-nos en tots els veïns i continuar amb la senda marcada des de fa quatre anys.
Tenim grans projectes per desenvolupar, grans objectius per aconseguir.  Per això, necessitem l’ajuda de tots, per continuar fent progressar a Betxí, per continuar sent referents en la bona gestió realitzada.  Ha arribat el moment d’avançar, d’inspirar-nos en les nostres arrels que ens fan singulars i en les realitats presents per a mirar sense complexos i amb valentia cap al futur, com diria Vicent Tomàs i Martí.  Ara és el moment.
ACOMIADAMENT           
Vull agrair a la meua família tot el suport i recolzament necessari que m’han donat per tornar a estar ací.  Especialment a la meua dona Ada i al meu fill Alfred, als quals estime i em donen la força cada dia per seguir defensant allò en el que crec.
Finalment, vull acabar la meua intervenció amb unes paraules de Joan Fuster: “No tinc altra autoritat que aquesta: la d'haver-me apassionat, fins a l'obsessió, per la vida i el destí del meu poble. Potser és l'única passió noble que reconec en mi”.
Vos demane, a tots, que ens apassionem pel nostre poble i per la nostra gent.  Perquè això contribuirà, sense dubte, a teixir una societat millor, i un poble viu, alegre i lliure.
Moltes gràcies.