dimarts, 1 de novembre del 2016

10 PREGUNTES AL PSOE (ENCARA NO RESPOSTES)

Article publicat a ELPERIODICOMEDITERRÁNEO (31-10-2016)

Este cap de setmana s’ha consumat el despropòsit polític dels onze mesos precedents amb un estat en funcions amb un despropòsit encara més gran, en què el PSOE li ha atorgat el poder al PP.  Amb tot, em faig algunes preguntes encara no contestades pels socialistes:

1.    Per què el PSOE es va negar a arribar a un acord amb Podemos i altres partits després dels resultats del 20-D quan entre els dos sumaven 159 diputats?
2.    Si el PSOE sabia que el pacte amb Ciutadans era un carreró sense eixida, per què hi va entrar?
3.    Per què el PSOE va prendre la responsabilitat de què no hi haguera govern, si hauria d’haver recaigut sobre el PP, que era qui havia guanyat les eleccions?
4.    No van prometre per activa i per passiva en les campanyes a les generals que “mai li donarien el govern a Rajoy”?
5.    Si ara el PSOE li ofereix el govern al PP a canvi de res, per què no li’l va donar abans, després del 26-J, amb condicions, per exemple exigint la dimissió de Rajoy?
6.    Per què tanta por a consultar als ciutadans o a la militància sobre assumptes transcendentals per a les seues vides?
7.    Si el PSOE haguera evitat el circ mediàtic dels comitès federals, la dimissió de Sánchez i la divisió del partit, realment les terceres eleccions eren una eixida pitjor que la que han pres?
8.    Com se li pot donar un govern al PP que durant quatre anys ha passat el “rodillo” de la seua majoria absoluta sense pactar amb ningú i fent el contrari del que havia promès?
9.    S’han oblidat que el PP està imputat per finançament il·lícit i menjat per la corrupció des de dins?
10. I per últim, com es pot abstindre el President Ximo Puig (i damunt sense donar explicacions) per oferir el govern a un partit que continua marginant als valencians en matèria de finançament i d’infraestructures perquè Rajoy afirma que “tienen otras prioridades”?