dilluns, 5 de desembre del 2016

BAIXEM DELS 2 MILIONS DE DEUTE

A finals d'este mes però abans que acabe l'any, assolirem una fita històrica al nostre ajuntament, ja que per primera vegada en molt de temps, en molts anys, trencarem la barrera dels 2 milions d'euros de deute.  Peró no cap amunt, sinó cap avall.

Efectivament, just abans de cap d'any es farà efectiu el pagament de tres lletres de préstecs vigents, cosa que suposarà deure poc més d'1.900.000€.  La realitat és que eixe deute continua sent molt, massa.  Un forat provinent de la mala gestió dels "anys de bonança", especialment del 2006 al 2010.  Afortunadament, però, en breu estarem molt millor que fa només 5 anys.

De fet, si comparem les xifres oficials segons la gràfica, veurem com en este últim lustre hem reduït més d'un 50% el deute que hi havia allà pel juny de 2011, quan vam entrar amb el nou equip de govern.  Segons l'auditoria interna, les xifres arribaven a vora 4.200.000€.

Actualment estem reduint el deute a un bon ritme, amb més de mig milió d'euros amortitzat per any en els últims temps.  Això vol dir, bàsicament, que si seguim així tindrem, cap al final de la legislatura, unes quantitats "roges" mínimes a les arques municipals.

Tot i això, esperem que la llei de Racionalització Local siga eliminada i/o modificada en breu per tal de poder fer front, en els pròxims anys, a majors inversions, que hauran d'anar paral·leles a esta eficient gestió econòmica.