dissabte, 5 de maig del 2018

EL CAMÍ ESCOLAR

Com sabeu, en les últimes setmanes ha començat la remodelació de l'avinguda Sant Josep Obrer que, gràcies a la subvenció europea dels fons FEDER aconseguida, suposarà la renovació completa del tot el passeig i la reconversió en el que s'anomena Camí Escolar.

Això significa, bàsicament, que es farà un pas central (en la foto en color morat) per tal que els xiquets i les xiquetes que vulguen anar al col·legi caminant ho puguen fer de forma segura.  Així mateix, el projecte també inclou un carril bici (en roig) que anirà des de l'skate park fins a la part més baixa de l'avinguda.  Un carril bici que en fases posteriors es preveu ampliar amb tres ramals: un que vaja fins a la Plaça del Llaurador, un fins a Cartonajes de la Plana i un altre fins als polígons industrials.

També cal comentar que no es perd cap plaça d'aparcament, ja que els cotxes continuaran aparcant com fins ara però paral·lels al nou carril bici.  És més, segurament es guanyaran alguns llocs per als vehicles, ja que s'ha allargat un dels laterals de la zona central que segurament donarà cabuda a més cotxes.

Per últim, també cal comentar que els arbrse existents es mantenen tal i com estan i a més a més es plantarà nova vegetació per complementar l'existent.

Com sabeu, estem molt contents per haver aconseguit esta subvenció europea, la primera que arriba directament a l'ajuntament i la primera que es deriva del nostre Pla de Mobilitat Urbana.  En poques setmanes, la transformació de l'avinguda serà una realitat.