dijous, 5 de juliol del 2018

QUAN NO ES VOTA A FAVOR D'UNA SUBVENCIÓ


Recorde que fa uns anys, quan el PP governava amb Manolo Blasco com a alcalde, el PSOE no va votar a favor de sol·licitar una subvenció per al poble.

Eren els meus primers anys com a regidor i la veritat és que em vaig quedar sorprés pel sentit de la votació.  Com la resta dels membres de la corporació municipal.

La setmana passada, vora una dècada després, els fets es van repetir, en este cas amb el PP com a protagonista.  I és que en un dels punts de l'ordre del dia, quan portàvem a votació la inclusió en el Pla Castelló 135 de la Diputació de Castelló (ojo!!! governada pel PP!!) per a obtindre una subvenció de més de 95.000€ per poder renovar les clavegueres residuals de l'avinguda SAnt Josep Obrer i asfaltar tot el vial, el PP NO VA RECOLZAR LA SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ.  Sense dir ni pruna, sense cap argument.

La veritat és que tots ens vam quedar sorpresos.  Però també és cert que, a tenor dels comentaris que havien fet en moments anteriors, la cosa no siga tan estranya.  Cite textualment: "decidimos votar en contra porque es una política dejada de la mano de Dios, supeditada solo y exclusivamente a las subvenciones que entre otras cosas nos cuentan dinero porque la mayoría de subvenciones no sufragan al 100% la obra a acometer, si no que el consistorio tiene que poner dinero".

El comentari és, ja de per si, lamentable.  Perquè és renunciar a una obra de la qual et paguen, per exemple el 70% i, com l'ajuntament ha de posar el 30% restant, no la volem.  És com si anares a comprar-te un cotxe i et donen la meitat per pagar-lo i, perquè has de posar l'altra meitat, has de renunciar. 

Però és que damunt, en este cas, la subvenció és de més de 95.000€ i ve, com he dit al principi, de la diputació, governada pel PP.  La realitat, supera la ficció.