dijous, 2 d’abril del 2009

PACTE PP-PSOE



La política és una activitat ben divertida i apassionant. I, en ocasions, ben curiosa. En ocasions, com per exemple en el cas dels pactes polítics.

De pactes n'hi ha hagut molts i ben diversos: a Pego, per exemple, s'ajunten el PP, el PSOE i el BLOC per tal de tombar el partit més votat, un independent local.

Tot i això, en el cas del BLOC, l'opinió que en tinc és que, la majoria de les vegades, el meu partit ix perjudicat al final de la legislatura pactada. Tenim el cas ben pròxim de Borriana on, fa uns anys, el BLOC tenia 5 regidors i, després de pactar amb el PP, este partit té majoria absoluta i el BLOC ha desaparegut de l'ajuntament. L'última escopetada d'este estil, ben criticada pels foros socialistes, ha estat el pacte a Calp que, de ben segur, perjudicarà enormement el BLOC en les pròximes eleccions.

A les eleccions locals i autonòmiques passades, molta gent va criticar (jo mateix) que anàrem amb EU, tant gent del BLOC com gent de fora del BLOC. En conclusió, qualsevol pacte que fem és criticat a manta, bé pels uns, bé pels altres.

Tanmateix, però, em resulta molt curiós com, quan són ells els que pacten de les formes més extravagants possibles, no hi ha ningú que ho critique, ja no diguem els mitjans de comunicació (ben fidels a ells), sinó fins i tot les mateixes persones del carrer.

Tenim el cas, ben recent, d'Euskadi. Allà PP i PSOE s'han unit per formar govern. Sí, ho heu llegit bé, PP i PSOE s'han unit per formar govern. Té igual que es porten a matar a Madrid dia sí, dia també; té igual que a les diputacions (la de Castelló és paradigmàtica) es tiren els trastos al cap; té igual que als ajuntaments (ho podeu veure a Betxí) estiguen sempre com el gat i el gos encara que siga per la més mínima tonteria (recordeu el cas dels gusanitos caducats). Tot té igual, com he dit, encara no he sentit ningú a Betxí, ni socialista ni popular, que critique este pacte. Serà que el raro sóc jo.

Per no parlar dels pactes que hi ha en alguns pobles de Catalunya entre Esquerra Republicana i el PP i que la majoria no coneix perquè els mitjans no volen publicar-ho. Però això ja és tema per a un altre article. Reitere, serà que el raro sóc jo.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no sóc del PSOE i clarissimament no sóc del PP, del BLOC tampoc, ja que no tinc massa clar de quin "palo" aneu, encara que aixó és motiu d'altra discussió. El que si pertoca a la teua actualització és el fet dels pactes i pareix que no tingueu molta memòria, ja que fa unes legislatures va ser el BLOC qui va "donar el seus vots" al PP, gaudint aixi tots els betxinencs de la meravellosa gestió de Luciano i del seu equip de govern.....esta clar que TOTS (com es diu al poble, "tots, tios i nebots) voleu tenir el poder i fer i desfer al vostre gust(millor o pitjor, que conste que no dubte de la bona fe i ganes de treballar pel poble que pugues tenir)però el que si és, o sol ser, una realitat és que quan teniu el poder us "malveu" i deixeu caure un "donde dije digo, ......". Així que els imbècils que us votem, a uns i a d'altres, que hem de pensar, que hem de fer??no votar, no confiar en la classe polìtica? perque quin trellat té que partits tant enfrontats com PP i PSOE s'alïn? quina excusa donen ara, que han de lluitar units contra el terrorisme, contra el trencament d'Espanya? on queda el que la gent vol, els vots que fan guanyar a un partit però que no el fan governar? És ben cert que les majories absolutes no són bones i que el millor és el concens i la participació de tots, però...és necessari juntar "peras con manzanas"??

PROGRESSISME ha dit...

Company torne a escriure i aquesta vegada no estic totalment d'acord amb tú.

De la gent del BLOC, a la qual admire i tinc una genial relació, crec que hi ha una tendència a criticar per definició tot el que fan els "grans partits nacionals" com vosaltres ens nomeneu. Tot està mal.

Pareix que volsaltres tot ho feu bé. I em consta que teniu moltes ganes de treballar i de fer les coses bé però també és cert que, des de l'oposició és pot prometre la lluna i criticar als que governem. El problema ve quan us toca governar a vosaltres i veeu que, a pesar de la boníssima intenció, les crítiques us arriven.

A vegades, crec que el BLOC hauria de deixar-se de matiços que sols destrueixen les tesis de les forces d'esquerra. Ser més instrumentals.

Per altra part, un partit que es diu de progrès no pot pactar amb un que es diu ultraconservador com el PP. Torreblanca entre altres casos.

De forma que crec que tot el món fa coses be i mal, tot el món té , al menys en les forces d'esquerres, bones intencions de forma majoritaria, però, no mai plou a gust de tots.

Sempre esteu atacant al PSOE dient que ni és d'esquerres i que és centralista, i això a qui beneficia és al PP. Perque els qui no saveu a vegades si sou d'esquerres o de centre o de dretes sou vosaltres.

JO NO COMPARTISC el pacte PP i PSOE del País Basc, per tant, també sóc crític amb el meu partit.

Sols sé, que sé que el PSOE és un partit d'esquerres amb marca de progrès i que, en la qüestió dels pactes, tots tenim que callar.

A tú personalment et dic que, encara que sé que seré criticat pel meu comentari, t'admire.

Gràcies per estos article que seguisc des del progrès a Onda.

Remolar ha dit...

Bon dia, amics, a tots i especialment als dos que heu opinat. Gràcies per fer-ho. Bé, en principi veig que compartim algunes coses.
Però vull matisar un parell d'idees que exposeu:
1. en primer lloc, he de dir que nosaltres no vam votar la investidura de Luciano, sinó que va manar amb minoria, sense el nostre recolzament (de fet, el PSOE en primera instància va votar Toni Meneu com a alcalde i després es va desfer el pacte i per això va entrar a manar el PP)
2. en segon lloc, al meu article no critique el pacte PP-PSOE, o almenys no és eixa la idea principal; el que he volgut exposar és que el BLOC sempre és criticat quan pacta amb algú, siga de dretes o d'esquerres, mentre que la resta pot fer el que vulga sense que ningú (almenys jo no l'he trobat) ni tan sols qüestione el pacte

Bé, novament agraïsc els vostres comentaris

PROGRESSISME ha dit...

Gràcies a tú. Bones festes.

Paco Piquer ha dit...

Alfred, podries dir a l'ajuntament que per a festes dugueren Obrint Pas o algun altre grup de música en valencià? o, el seu defecte, la banda Bassotti.

gràcies.

Paco Piquer ha dit...

I per supost, Al Tall. I aniria molt bé acompanyats per la banda de música.

Paco Piquer ha dit...

Ah, i Bajoqueta Rock per a la Fira Agrícola (o per a festes)

Remolar ha dit...

Paco, ja ho he dit moltíssimes vegades, i no duen ni cap grup d'eixe estil ni tan sols grups locals... és molt trist però és així. Què hem de fer...

Paco Piquer ha dit...

Pues anirem a altres pobles i ens deixarem allà els nostres diners en cubates, enlloc de fer-ho en Betxí. A això ens obliguen...

Anònim ha dit...

Pienso un poco que todos los politicos a veces nos vendeis la moto yo pienso que debería mandar el partido que más votos reciba en las elecciones pero a nadie os gustan los pactos pero no pactarías tu con el psoe si te valiera para llegar a la alcaldia? por otra parte apruebo totalmente que se pacte para derrotar al terrorismo sea el partido que sea, ya esta bien que los terroristas vivan a sus anchas controlando la tv, la prensa, los ayuntamientos incluso a la ertxanxa, todo sea por la paz. Basta ya.

Anònim ha dit...

Solo espero que en las próximas elecciones municipales no pactes ni con pp ni con psoe, los que confiamos en ti creémos que somos diferentes a ellos y no nos vendemos, más vale solos que mal acompañados.