dimarts, 28 d’abril del 2009

PISCINA I CAMP DE FUTBOL




En l'últim ple extraordinari que vam tindre la setmana passada es van aprovar els tres projectes que acometrà l'ajuntament amb la inversió dels diners del Pla Camps, al voltant de 1.180.000 euros. En concret, els tres projectes són la restauració d'alguns camins rurals, amb un pressupost de 250.000 euros, la remodelació del col·legi Cervantes, amb 230.000 euros i la construcció d'un camp de gespa articificial, amb un pressupost de 700.000 euros.

En el ple, el BLOC va votar a favor dels tres projectes, però tot i això li vam dir algunes coses que pensàvem que no s'havien fet correctament. Em centraré en el projecte del camp de futbol.

És cert que es tracta d'una infraestructura necessària per al poble, ja que la majoria dels pobles veïns la tenen i tant els nostres xiquets com el nostre primer equip ha de jugar moltes vegades en unes condicions que no són les millors. Tot i això, qualsevol pot entendre que 700.000 euros és una barbaritat.

700.000 euros que, per una banda, no ens han deixat ni negociar ni proposar alternatives i que, per l'altra, encarix el projecte perquè han de derrocar tot el que hi ha fet (torres de llum, gespa natural, reguers i seients, arbres dels voltants, instal·lació elèctrica...), cosa que ens estalviaríem si el férem en un lloc nou de trinca.

Què farem ara amb el projecte de la ciutat esportiva que hi ha prevista? Què farem amb el panell informatiu que van posar al camí de la Foia justament en època d'eleccions per tal que tota la gent el llegira? Què farem amb els diversos camps de gespa artificial que hi ha previstos en eixe projecte?

L'alcalde s'ha encabotat a no modificar-lo, i no vol ni sentir parlar de la piscina coberta, que ara una vegada més podria incloure en este projecte si el modificara. Per què no ho fa? Per què no ens escolta i almenys intentem negociar? Per què va posar al seu programa electoral "estudiaremos la construcción de una piscina cubierta"?

Una vegada estudiada i negada la construcció de la piscina, li propose que a les properes eleccions pose al seu programa "ESTUDIAREMOS LA CONSTRUCCIÓN DE UN AEROPUERTO, UNA PLAYA ARTIFICIAL Y UN CIRCUITO PARA LA FÓRMULA 1". Total, després sempre poden dir que ho han estudiat i que no és viable.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

La picina cubierta sería una buena inversión ya que la gente del pueblo no se tendria que trasladar a otros pueblos vecinos, para poder nadar. Y si el señor alcalde se da cuenta hay mucha, muchisima gente que se traslada todo los dias

Remolar ha dit...

Efectivament, i a més que hi ha molta gent que va fora, si la tingúerem hi aniria moltíssima més, com ara jubilats, dones embarassades, xiquets de l'escola, etc, etc, etc.
Simplement és voluntat política

Anònim ha dit...

HOLA!!!jo no sóc molt de futbol,però si dieu qué és important doncs endavant. El qué si qué veig important és la contrucció de la piscina coberta,heu de pensar qué molta gent del poble ha d´anar a Nules,Vila-real,Borriana,etc.i hi ha molta gent qué voldría anar però no te transport. Jo per exemple tinc cotxe i moltes vegades per perea de desplaçar-me no vaig,i per mi és important anar ja qué tinc problemes d´esquena,igual qué jo suposse qué hi haurà molta més gent. El poble és de tots i tots paguem el mateix,doncs a l´hora de pensar en fer reformes qué es pense en tots també,no creeu?

Anònim ha dit...

Discrepo totalmente en las dos propuestas, en la 1ªconstruir el campo de futbol en otro lugar encarecería la obra (vestuarios,gradas,etc) por no hablar del precio del solar, me pregunto que haríamos con el campo de futbol de ahora? 700.000 € es lo que vale un campo de futbol de cesped artificial,en cuanto a la piscina cubierta vale más de el doble, no conozco ningún pueblo de 5000hab que se la pueda permitir, es más en BURRIANA con 30.000hab es deficitaria no es solo hacerla sino mantenerla.Por cierto la ciudad deportiva esta paralizada por la crisis del ladrillo como en toda españa, crees que es culpa el ayto? yo no, siento no estar de acuerdo contigo.

Anònim ha dit...

La reforma del camp de futbol crec que es prioritaria, perque el que hi ha ara dona vergonya per a la gent q el gasta, i no crec que fora adecuat canviarlo de lloc, es gastarien mol mes dines entre la compra de terrenys i les obres a reatlitzar, per atra la piscina coberta, ojala puguerem conseguirla, pero cuanta gent de veritat se apuntaria 100, 200 persones? a cuan pagariem les cuotes per mantindrela? es te que mirar tot be, perque el que esta clar que els presupostos que te un ajuntament mes de la mitad es gasta en sou del personal... i si no es reben ajudes de altres entitats superiors es un poc inviable poder realitzar projectes.
fins despres

Anònim ha dit...

Jo crec que la piscina coberta és lo més important. Es tracta de fer esport i taMBÉ DE FER SALUT. pODEN ANAR XIQUESTS D'UN ANY I MAJORS DE 80. pODEN ANAR ESCOLARS I PROBABLEMENT GENT D'ARTANA I ESLIDA.
nO VOS CREGUEU EL QUE DIU L'ALCALDE QUE BETXÍ NO POT MENTINDRE LA PISCINA. POBLES MÉS XICOTETS LA TENEN I BEN DUTA NO TÉ PER QUÈ SER MÉS DEFICITÀria que el camp de futbol. o no és deficitari el futbol?.
Piscina és igual a esport i també a salut, tinguem-ho present. Jo preferisc fer una obra nova i per a més gent, que gastar.me els diners en una cosa que ja tinc (Camp de futbol).

Anònim ha dit...

jo soc un jugador de'un dels equips de betxi i se lo mal que esta tant el camp com els vestuaris pero al menys en tenim cosa que piscina coberta no perque també nade i em toca desplaçarme fins a nules per poder nadar i com jo se molta gent que ho fa aisi que la meva opinio es aban la piscina coberta que el camp

Remolar ha dit...

Com dic al títol del meu article d'esta setmana, crec que era el moment d'intentar aconseguir les dues infraestructures, per una banda el camp de futbol de gespa artificial (necessari) i per l'altra intentar també aconseguir la piscina coberta (necessària).
I el que apunte és que, una vegada s'ha aprovat el camp de futbol (crec que sí que serà més car fer-lo en un lloc que has de reformar que fer-lo en un lloc nou de trinca), es podria modificar el projecte de la ciutat esportiva que hi ha projectada a la Bechiazul, on suposadament van diversos camp de futbol de gespa artificial.
Però el PP tampoc no vol ni sentir parlar d'esta modificació, es tanquen en banda.
I pel que fa al nombre de persones que volen i necessiten la piscina, calculem que unes 300 se'n van fora a nadar (Almassora, Borriana, Nules, Castelló, ONda) i que 1000 persones han signat per demanar-la. I que pobles com Jérica o Ador, amb 2000 habitants en tenen i que tot fet amb coneixement és completament viable.
Almenys, ens agradaria tindre l'oportunitat, com dic, de poder negociar-lo, però es tanquen en banda, això no es negocia, a pesar que al seu programa electoral posa textualment "ESTUDIAREMOS LA CONSTRUCCIÓN DE LA PISCINA CUBIERTA". Això és molt fort.

Joano el Mariner ha dit...

Però tu te creus que ho han estudiat?

Anònim ha dit...

No se quien ha hecho el estudio de las personas que solicitarían ir a la piscina pero no me cabe ninguna duda que ni 1000 ni 500 ni 300,por otra parte el mantenimiento de un campo de futbol de césped artificial es 0€, además la misma salud es jugar al futbol que nadar,
Alfred dices era el momento de pedir las dos cosas de paso pide un aeropuerto, y un campo de golf, entiendo que si tienes destinado una asignación lo que pidas deberá valer en función a esa asignación no el doble, luego si estas de acuerdo con el campo de futbol el presupuesto se ha acabado.

Remolar ha dit...

I aleshores, què fem amb els camps de gespa artificial que hi ha previstos a la ciutat esportiva i que et recorde que no pagarà l'ajuntament, sinó la constructora, per la qual cosa es podria negociar la piscina coberta?
I per cert, el manteniment del camp de futbol no és 0 ni molt menys. La gespa s'ha de regar (sí, regar) i canviar-se cada 15 anys.

Anònim ha dit...

Cuando hablo de mantenimiento me refiero diario, semanal, logicamente dentro de 15 años habrá que cambiar la capa de cèsped
por desgaste pero eso no es mantenimiento.La piscina si tiene un mantenimiento diario con productos además de personal para llevarla.Te informo que los campos de futbol de césped artificial de última generación no necesitan riego para su mantenimiento, si se regaban los de 1ª y 2ª generación pues el cèsped era muy abrasivo para los jugadores.

Jou ha dit...

El que no entenc és si al Bloc no li pareix bé el camp de gespa artificial com a projecte per al Pla camps, per què va votar a favor? Podrieu haver votat en contra i explicar la vostra postura igualment, o haver-vos abstés tot dient que vos pareix be que Betxí compte amb un camp de gespa artificial, però que el tindrà quan es faça la ciutat esportiva i que ara per al bkloc les preferències eren unes altres.

Remolar ha dit...

Jou, és una decisió política que pren l'equip de govern i que és bona per al poble, per tant la votem a favor. Ara, nosaltres teníem altres propostes que les vam posar al damunt de la taula i que no ens van escoltar. Com dic, una vegada aprovat el camp de gespa artificial (que per cert, deu ser de 1ª o 2ª generació, com diu el company, perquè s'ha de regar) pensem que s'hauria de modificar el que hi ha previst a la ciutat esportiva, però això no han volgut ni escoltar-lo.

Anònim ha dit...

Yo no entiendo que se critique y se vote a favor, el campo es bueno para el pueblo (todos los pueblo vecinos lo tienen)la ubicación es la mejor pues esta cerca del pueblo para que puedan ir los niños, yo también pienso que es más económico que hacerlo en otro lugar pues el suelo es lo más caro.Creo que os equivocais criticando todo lo que hace el AYTO, pues aunque todos tenemos errores no todo lo que se hace esta mal. Betxi a mejorado un montón desde que gobierna el PP ¿no os acordais de los años del psoe que no se hacía nada? No había ni viviendas, ni suelo industrial para crear empleo.Todo no se hace mal.

Anònim ha dit...

LA PISCINA ES INVIABLE, NO ES SOLO CONSTRUIRLA, HAY Q MANTENERLA...Y NO ES EL MISMO MANTENIMIENTO EL DE UN CAMPO DE FUTBOL ARTIFICIAL, Q EL DE UNA PISCINA....TOTALMENTE INVIABLE..NULES CON MAS DEL DOBLE DE HABITANTES DE BETXI NO PUDIERON CONSTRUIRLA, SOLO TAPAR LA Q YA TENIAN, Y AUN ASI PIERDEN DINERO TODOS LOS AÑOS..NO SE TRATA DE GANAR DINERO, SINO Q LOS GASTOS Q ESTA REPORTA ESTEN CUBIERTOS Y NO SUPONGAN UN GASTO ADICIONAL, OSEASE Q SE MANTENGA POR ELLA MISMA Y ESO SEÑORES EN BETXI ES IMPOSIBLE..

POR OTRO LADO TENEMOS EL TEMA DEL CAMPO DE FUTBOL..SI DESDE EL PRINCIPIO DE LOS TIEMPOS LOS CABLES DE LUZ HUVIERAN IDO POR DONDE TOCABA PROVABLEMENTE HOY EN DIA NO TENDRIAMOS EL PROBLEMON ESTE....

TODO ESTO Y MUCHO MAS HAY Q AGRADECERSELO AL ESTUPENDO EQUIPO DE GOBIERNO Q DURANTE 20 AÑOS HICIERON DE BETXI EL CULO DE LA PROVINCIA DE CASTELLON!!!

Anònim ha dit...

haber hablando de campos de futbol...yo juego..en un campo de TERCERA GENERACION, y antes de entrenar y antes de jugar tambien se riega para q no queme...pero macho..se riega tres minutos cada esquina y se acabooo!!!

Y ES DE TERCERA ALFRED!!! Y TAMBIEN SE RIEGA..PERO NO COMO UN HUERTO DE NARANJOS...HABER SI NOS FIJAMOS UN POQUITO ANTES DE HABLAR DE ALGO Q NO TENEMOS DEMASIADA IDEA...