dimecres, 29 de juliol del 2009

L'ESPORT A BETXÍ




Són moltes les veus que, darrerament i sobretot entre els més joves, s’han sentit queixant-se de les instal•lacions esportives que tenim a Betxí, tant pel que fa al seu estat com pel que fa al seu ús.

Així, per exemple, el club de Frontennis ja fa anys que reivindica uns vestidors “decents” per poder fer el campionat, o la millora de la seua pista; els usuaris de l’esquaix demanen que es pinte la pista i que es netege periòdicament; alguns joves que practiquen el bàsquet o el futbol sala necessiten el poliesportiu també en estiu per poder jugar a estos esports, etc, etc, etc.

Tot això, sense parlar de la falta d’algunes infraestructures bàsiques –algunes de les quals promeses pel PP abans de les eleccions, a la ciutat esportiva, ara aplaçada sine die-, com ara una pista de tennis, o de padel, l’obertura de sendes a les nostres muntanyes o, com no, la piscina coberta.

Davant d’esta situació, en l’última reunió abans del ple vaig presentar una moció per tal de solucionar alguns dels problemes apuntats més amunt. Després de les corresponents argumentacions per part dels altres dos partits –PP i PSOE-, vaig accedir a presentar-la en nom de l’ajuntament a condició que s’aprovara i que es fera amb la major brevetat possible. Les peticions, van quedar se la següent manera:

1.- L’Ajuntament de Betxí establirà un horari diari estiuenc al poliesportiu per tal de facilitar la pràctica del futbol sala i del bàsket entre els nostres veïns

2.- L’Ajuntament de Betxí es compromet a millorar les instal•lacions esportives de la pista del forntó amb la instal•lació de dues cistelles de bàsket per a la temporada 2009-2010

3.- L’Ajuntament de Betxí es compromet a pintar la pista d’squaix en agost de 2009

4.- L’Ajuntament de Betxí es compromet a estudiar la instal•lació d’amortidors d’espuma a les tanques de la pista de frontennis abans de l’inici de la temporada

Ahir, en el ple es van aprovar totes estes propostes i, segons sembla, algunes millores de les demanades ja veuen la llum. En política s’han de tindre les coses clares i, per a mí, és més important que s’hagen aprovat estes propostes en nom de l’ajuntament que haver presentat la moció en nom del BLOC i que el PP haguera fet ús de la seua majoria i l’haguera votada en contra.

Amb això, el poble i els betxinencs i betxinenques notaran millores reals, millores palpables. Amb discussions estèrils centrats en els noms dels partits, poc s’haguera avançat. No sé si tots pensen el mateix.

41 comentaris:

Anònim ha dit...

Es molt LAMENTABLE que vullgam jugar a furtbol sala i ens toque pagar 75€ al any, ja que menya un equip, tots els demés son del poble.
Perque el futbol i el handbol tenen una subvenció i a matros ens toca pagar?
Cuants contribuents juguen en l´equip del poble? L´any passat 2.
I cuants juguen a futbol sala? Amuntó.
Igualtat per a tots o dimissió de la concejala de turno.

Anònim ha dit...

ole. per gent com tu encara em queda (una miqueta) d'esperança en la politica.

Anònim ha dit...

Molt bé en l'últim ple la teua intervenció, Alfred. Des de l'oposició també es poden fer coses positives i s'ha vist molt clar que apretant al PP es posen nerviosos i acaben acceptant temes del Bloc, com este de l'esport.
Endavant i, sempre en positiu

Anònim ha dit...

De nou faltan a la veritat pues el punt 1 y 2 no son propostes teues sino del equip de gobern, es a dir del PP.Pense que deuríes de dir la veritat perque qui no es de fiar en lo poc, tampoc ho es en lo mol.Salutacions.

Remolar ha dit...

Hola a tots: només dir que el comentari anterior sí que és fals.

Són propostes de la gent, dels usuaris més directes, que durant 2 anys han estat esperant-les i fins que no les vaig posar damunt la taula no s'han aprovat, a pesar de la promesa de l'alcalde.

Que quede clar. Les teues declaracions sí que falten a la veritat.

Bon estiu a tots
Alfred

maria ha dit...

Diu mentides i damunt s'escuda en l'anonimat. Quina vergonya. Quant de covard hi ha pel món.

Anònim ha dit...

Ells dos sabrán qui dels dos mentis, encara que aço es politica i ja se sap igual es idea del PSOE jaja, en fi que no em fie de rés, bón estiu a tots i totes.

Anònim ha dit...

Segur que es alguna concejala o en un carrec superior al nostre poble.
Perqué no opina del tema del futbol sala?
Un usuari

Anònim ha dit...

Encara que la pregunta no es per a mi per que no soc ningún concejal m'agradaría comentar que el poliesportiu es tancá en estiu per que feia un calor asfixiant, antes de que ocorreguera una desgracia.No es pot jugar a futbol sala a 40 graus.Pense que més val previndre que tindre alguna desgracia.Els politics que tant critiquen deuríen de informar del motiu per el cual esta tancat el poliesportiu en estiu, perque si pasara algo per jugar amb tanta calor s'armaría una bona.Me pareix bé que es demanen més instalacións peró a vegades es deuen adoptar mesures inpopulars per a previndre als joves de Betxi.Y a vore si cuan es conten les coses es diu tot i no només lo que interesa.

Emilia ha dit...

Per a Maria, no estic a favor ni en contraa dels comentaris però sols volia dir-te que és igual que poses Anònim que Maria, perquè jo ara firmaré Emilia i tampoc sabràs quina Emilia soc!

Anònim ha dit...

A voree, si es tanca el polesportiu perqu+e pot passar una desgràcia, per què no es deixen de fer bous que també poden produir desgràcies?

Això sona a escusa de malpagaors. Tot es per ahorrarse quatre duros, mentre que en altres llocs se'ls gasten a mans plenes.

Concejala dinissio!!ismer

Anònim ha dit...

A Betxí hi ha molts joves que practiquen el futbol sala, no es podría estudiar la possibilitat de crear un equip federat en lliga??

Pense que tindria bona acollida, salut!!

Anònim ha dit...

Home, jo no conec ací en betxí cap cas de mort per jugar a futbol sala, pero morts per bous o agarraes fortes sí.

Si lleven un bou es podria fer alguna cosa per a que els que ara tenim temps poguerem jugar a futbito, no?

Anònim ha dit...

No cambiem de tema, estaem parlant de xq ens toca pagar 75€ x persona per jugar a futbol sala al nostre poble, mentres el fútbol s´endú varios milers d´euros, hi habent només 2 jugadors del poble.

Anònim ha dit...

Amb els diners que s'han gastat podrien haver aprofitat uns pocs del Plan ZP o del plan camps i haver posat un sistema de ventilació en el poliresportiu qye extraguera l'aire calent i que el renovara. No parle d'aire acondicionat, que seria molt car i a més és roin quan s'està suant.

O canviar la coberta del poliesportiu per alguna altra de material que no se calente amb el sol, o millorar l'aillament de l'edifici, etc.

Anònim ha dit...

També nia que dir, que fa uns 6 anys, la policia a petició del alcalde, anaba a les escoles i desalojaba als que estaen juant a futbol o a basquet, fins i tot la policia va ficar cartells anunciant que si agarraven a algú jugant alli dins es multaria a la gent.
Molesta que els joves passen les vesprades jugant a futol en les escoles?
O es millor que estiguen en algún parc fumant?
Jo soc un dels perjudicats

Anònim ha dit...

Això no passaria si el polisportiu estiguera obert. I què hi ha d'eixa magnífica ciutat esportiva que anaven a regalar a l'ajuntament? Van posar hasta un cartell anunciant-ho.

Anònim ha dit...

el cartell encara està enfront del camp de la foya, el que passa és que encara no han tallat la xespa....

Anònim ha dit...

Que te que vore els bous amb l'esport, per que es té que llevar bous si es lo que més gent va? açi hi ha molt de antitaurí si no l'agraden els bous que s'hen vaja al congo amb els monos.AL que li dolen els 75€ per jugar un any al futbol sala que jugue a les caniques que es gratis.L'anonim anterior tenía raó Alfred, no tots els punts aprovats son teus, sigues sincer, bones festes.

Anònim ha dit...

Eres lo más batasuno que he leído en la vida. Vaya talante. Demócrata de pacotila...

Anònim ha dit...

uis com esta el patio, acabe de entrar desde fa mol de temps, a vore jugar en condicions desfavorables pot afectar a la salud i els responsables son els propietaris de les intalacions i si pasara un cas de mort sobtada a qui reclamarien? equiparar aço en els bous que cada un es responsable del perill que asumis me pareis una bojeria. Lo de cobrar 75 euros, qui els cobrava? l´ajuntament? segur? de moment hasta aci.
bones festes i vacances

Anònim ha dit...

L'ajuntament paga un seguro per si algú mor d'una cornada o per alguna cosa referent als bous. Si eixe és el problema, que pague com fa amb els taurins i que als deportistes ens deixen jugar en unes instalacions que son de tots.

Anònim ha dit...

A l'igual que qui entra en un recinte de bous, qui ho fa en una canxa de futbito o basket o handbol ho fa voluntàriament, i s'exposa al que li puga passar, com lessions, per exemple i sense anar més lluny. Tot lo demés són excuses de mal pagaor.

Per un altre costat, a l'igual que van a gastar-se 100 milions de pesetes enun camp de gespa que s'ha de regar (manda huevos!!), podrien invertir una quantitat molt menor en millores que feren que en el poli no fera tanta calor en estiu, com ara una bona ventilació, extractors de l'aire calent o materials aïllants tèrmics. Pero igual no els interessa a l'actual equip de govern la gent que anem a parcticar esport, o no tant com els taurins. Quina pena que el regidor d'esports no el practique com el de feste practica els bous.

Anònim ha dit...

Des de quan se rega el plàstic? Agua para todos?

Anònim ha dit...

Aço es millor que Mortadelo i Filemón resulta que hi ha algú que l que li preocupa es que es faça un seguro i que el deixen jugar tranquil en tal si li passa algo ell esta tranquil, la seva familia cobrará el seguro i punto.A un altre li pareix mal lo del camp de futbol ¡¡perque es te que regar!!! jaja.Per cert i per dir algo en serio al primer anónim dir-li que el camp de futbol es fa pensant sobre tot en els xiquets de l'escola de futbol que son més de 100 i per si no ho sap ells també paguen molt més de 75€.Com en tots els pobles per a practicar esport hi ha que pagar perque les instalacions es deuen de mantindre en bón estat i tot val molts diners.Salutacions i a pasar-ho be.

Anònim ha dit...

Per a l'anterior anonim. Com a tots el pobles no, jo he anat a jugar a basket a Almassora (piscina de Sta. Quiteria), a Vila-real(al costat de piscina coberta), a Onda (fora del poliesportiu), i en altres poblacions on hi ha instal.lacions en parcs publics i ningú, ni m'ha demanat la documentació ni m'ha demanat diners.

Anònim ha dit...

Anònim de Mortadelo y Filemón, què opines sobre la "proposta" de fer obres per evitar que el polideportiu alcance temperatures altes? I per un altre costat, qui diu que s'alcancen eixes temperatures?

I pel tema del seguro: estaran igual de segurs que els van als bous.

Anònim ha dit...

Contestant als anónims anterios e de dir en primer lloc que depen de les instalacions es paga o no.En alqueries,onda,burriana,etc a les pistes de futbol-sala tancades com la de Betxí es paga, si es a l'aire lliure com el frontó no.En cuant al segon anónim jo estic a favor que s'arregle el problema de la calor i es façen les obres necesaries, perque jo et dic en primera persona que no es pot jugar en eixa calor, peró també dic que no tot es pot fer avui.Per a tot fan falta diners i si desde el Bloc es critica el deute del ajuntament crec que es normal que no tot es faça inmediatament.

Anònim ha dit...

eixes que la situació econòmica de l'actual ajuntament és delicada, ja que no pot fer front a una despesa no excessivament gran.

Pot ser el que es deuria de fer és gastar els diners allà on es veuen resultats beneficiosos, i estaràs amb mi que l'esport dóna beneficis en salut i benestar.

Anònim ha dit...

vos queixeu per 75 euros??? eu jugat fora de este poble alguna vegada?? faig futbol a un poble vei, y paguem casi 300euros al any y estic parlan de un poble menudet, res de un vilareal, ni un castello...

per altra banda...clar q es veritat lo de la calor, al poli de betxi fa molta calor al estiu, es una locura jugar, ademes de q si pasara algo segur q tots voldiren buscar un responsable q es fera carrec de la desgracia, si evitem el perill, evitem la desgracia eu veig be.

un altre tema, la CIUTAT ESPORTIVA LA PAGABA LA EMPRESA CONSTRUCTORA, NO HAY CONSTRUCCION DE INMUEBLES, NO HAY CIUDAD DEPORTIVA, facil ee??

no pero ara enserio, la ciutat esportiva sera una realitat cuan es puga dur a terme eixe pai.

Alfred dis la veritat q eu se..tots tots tots els punts no son teus...y eu sap mes de u a betxi

SALUDOS!!!

Anònim ha dit...

Pues clar que no son de ell peró es molt facil posarse la medalla i dir que si, es més son propostes que el pp tenía damunt la taula fa temps i que no se havíen dut a terme antes per motíus económics, aixo ho sap tot el món també ho savia el psoe peró ells no han tingut la picardía de Alfred.No obstan queda demostrat que al final tot eix a la llum i tot se sap, així que lo que es fará es una proposta nova del PP.

Anònim ha dit...

Qui es el reponsable de l'economia de l'ajuntament? Quin regidor o regidora? Si la situació es tan mala que hasta ho reconeix la gent del PP, no hauria de dimititr io deixar pas a una altra persona amb idees noves?

Anònim ha dit...

totalment d'acord, si va dimitir Solbes a nivell del govern de l'estat, per una crisi que ve de fora, el mateix ho hauria de fer a nivell del govern local.

Anònim ha dit...

pues per eixa regla de tres, q dimitisquen TOTS ELS CONCEJALS DE TOTS ELS POBLES DE ECONOMIA ok?? tan del pp com del psoe, com del blog, com de cualsevol partit no?? pq com la crisis es mundial, pues q dimitisquen tots, y millor q no es pose ningu al carrec pq com tots eu fan tan mal...

Anònim ha dit...

No te poses nerviós, amic, que encara te pujarà el sucre.

Jo la situació dels altres pobles no la conec, ni importa, l'únic que sé és que la situació econòmica de l'Ajuntament de Betxí és més que preocupant, si no ves i preguta-ho als subministradors de serveis i productes, i te diran quant tarden en cobrar o la quantitat que encara se'ls adeuda en molts casos.

Lo més fort és que durant 4 o 5 anys en la caixa de l'ajuntament han entrat molts milions de pessetes com a conseqüència de l'urbanisme, les obres, etc., i s'han administrat penosament. Qui no guarda quan te no mejnja quan vol, i això es lo que està passant ara. I ha d'haver una persona responsable que asumisca responsabilitats, i si no ho fa, que s'encarregue l'alcalde, que per això és qui mana.

Per altra banda, espere que enguany ens baixen els impostos i tases municipals, ja que si no ho fan demostrarien ser uns hipocrites i uns demagogos.

Lo únic que se demana és RESPONSABILITAT. Si no saben cap on tirar, que busquen qui sàpiga, o és que en el PP de Betxí no hi ha ningú més? Segur que no és aixi, veritat?

Anònim ha dit...

com tenen que baixar impostos si Zapatero va anunciar ahir que els pujaba? :) aisssssssssss patatero com acabarem en les teues inutils mans

Anònim ha dit...

alfred indaga un poc el tema del futbolsalade betxi,ia una desorganicacio terrible, fan pagar un preu exceciu 75e per jugador un equip tipo de 14 jugadors paga uns 1050e per un campionat que els gastos no sobrepasarien els 600e,en els pobles veins pagen uns 50e per jugador i juguen mes partits que nosaltres.tin en compte que jugaran uns 100 jovens de betxi, i no juguen mes per el abusiu preu.gracies i anim per la bona tasca que feu

Anònim ha dit...

alfred soy un jugador que juega en la liga local de futbolsala varios años y es cierto que desde que lo organiza el ayuntamiento se an multiplicado por 3 el pago por equipos y no a mejorado ni mucho menos la organizacion.los años que lo organizaba el club juvenil ere mucho mas barato y mejor organizacion.esa es otra desde que entro el pp se cargo el club juvenil que hacia muchisimas actividades excursiones,meriendas,revista mensual,regalos,talleres,charlas etc......porque el pp lo quito????

Remolar ha dit...

A l'últim comentari:
la veritat és que els comentaris que m'arriben i el que veig jo a l'ajuntament indiquen que el tema del futbol (tant el del primer equip com el de les categories inferiors) i de l'esport en general al nostre poble no va massa bé, per la gestió que està fent-se des del PP.
Nosaltres, des de l'ajuntament, seguim fent propostes en positiu que rarament s'aproven. Esperem tindre més sort en el futur.

Agrairia que em feres altres comentaris més endavant quan així ho consideres oportú per informar-me.
Gràcies

Anònim ha dit...

es veritat el futbol sala es a on mes gent de betxi participa, i es el mes maltrctat per part del pp de betxi.m pilar dimisio

Anònim ha dit...

apreta a la concejala de esport per el preu abusiu que fa pagar per el futbolsala