dimecres, 2 de juny del 2010

2007: INICI DE LA CRISI I DESPILFARRO A BETXÍ



Crec que a estes altures tot el món sap que la gestió econòmica del Partit Popular a l'ajuntament de Betxí en els últims anys ha estat nefasta, pèssima. Els anys més de més ingressos per als ajuntaments s'han saldat amb 3.400.000 euros de deute per a Betxí, gràcies al despilfarro i al desastre econòmic que ha comandat el govern popular.
I dins d'este desastre, el tema de festes és, pot ser, el paradigma més evident.

Fa alguns plens va vindre un reconeixement extrajudicial de crèdit per tal de pagar un parell de factures d'anys anteriors. En un d'estos, s'havia de pagar una factura de 5.000 euros suposadament per un bou de Sant Antoni de 2008.

Davant d'això, vaig demanar explicacions de quin bou era, ja que jo tenia al davant el nom de tots els bous que havien fet eixe 2007 cotejats amb cadascuna de les factures que havien entrat a l'ajuntament.

Bé, la cosa ja s'ha resolt: resulta que el 2007, a festes de setembre, a banda dels bous que hi havia comprats, se'n van comprar dos més, un per tal de suplir la mort d'un dels 8 bous que s'havien comprat i un altre per tal de suplir la pèrdua de pes d'un altre d'eixos 8 bous.

És a dir: el 2007, com expose a continuació, s'havien comprat 8 bous per a la setmana de setembre, més 3 bous més per a Sant Antoni de 2008 (podeu veure la factura dels 9 bous a la foto). A tot això, cal sumar, ara, els 2 bous que es van comprar a banda per tal de suplir 2 baixes i que ens costarà 10.000 euros més.

En total, ESTOS SÓN ELS COMPTES DELS BOUS DE SETEMBRE 2007 (NOMÉS DELS BOUS):

FESTES 2007



1 Victorino Martin (8.000€)

1 Pérez Escudero (5.000€)

6 Derramaderos (30.000€)
(primera entrada de bous cerrils)

+ 3 Derramaderos (15.000€) per a Sant Antoni 2008

+ 2 Bous suplents Derramaderos (10.000€)

EN TOTAL, 68.000€ EN BOUS AL SETEMBRE 2008


És lamentable la gestió econòmica que s'ha fet en els darrers anys (la mostra d'este article és evident, amb 68.000€ gastats el 2007 només en bous). Però és que, a més a més, el desgavell i el desastre que hi ha en eixa gestió econòmica, sobretot dins de les factures de festes.

A Betxí, si s'hagueren fet les coses bé, segurament no estaríem en la situació en què estem. El tema dels bous és només un cas. Allò important, però, és que no s'ha fet una bona gestió econòmica, i que lamentablement s'han deixat passar els anys de bonança econòmica amb un saldo de 3.400.000 euros de deute.

Només una última cosa: en el passat ple, com sabeu, el PP va votar en contra de portar els ordinadors portàtils per als xiquets de l'escola i ara, haurem de pagar per la prova d'un bou que va eixir només de vesprada 5.000 euros, o 4.800 euros per a la correguda de la beneficiència. Es veu que només hi ha diners per al que es vol.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

En 2007 dius Alfred? Jo començaria a buscar en 2003. Crec que el primer dia que esta gent va posar els peus a l'ajuntament va començar el desastre econòmiuc en que se troba ara el nostre poble, gràcies al despilfarro i la falde d'una planificació econòmica seria. L'últim esperpento de 4.800 € es la gota que vessa el got i que hauria de fer-nos reflexionar qui volem que ens governe i ens adminsitre els diners que son de tots. Sincerament no crec que ningun de l'equip de govern actual està capacitat per fer-ho (i no parle d'estudis, em referisc a aptitud personal).

Remolar ha dit...

A més dels 4800 euros eixos que comente, ara també hem de pagar els 5000 euros pel bou que van traure el dilluns de vesprada de de setembre de 2007, ja que la factura ha entrat fa poc de temps

Anònim ha dit...

I se sap si hem de pagar també la momificació de Tutankhamon? Jo ja m'ho espere tot.

Anònim ha dit...

Es molt trist, el problema es que la cosa quedarà ahi, no es farà res, el poble a pagar, el responsable o responsables seguiran ahi,es continuarà igual.
Trist tirant a penos!!!!!

Anònim ha dit...

Tenim un deute molt guapo..., pero per a bous mai en falten els diners, i quants mes bous millor, jo vote que enguany amb la crisi es fagen 40 bous a setembre i aixina mos acavem de afonar...

Anònim ha dit...

Se sap ja si l'ajuntament de betxi pagara algun encierro de San Fermín?
Se sap si ixe dia el senyor Blasco sera el convidat d'honor del palco de la plaça de Pamplona?

Anònim ha dit...

Quan he escrit el comentari anterior la comprovacio de paraules del programa informatic m'ha fet posar BOUSTS, pareix que el catxondeo dels bous no se li escapa ja ni al programa informatic d'este blog!!

Anònim ha dit...

El plé de l'ajuntament de Morella, aprova per unanimitat una moció sobre la TV3, si senyors, el PP de Morella a condenat el tall de les emisions de TV3 per part de consell. Que haguera passat a Betxí?...
Ahí es demostra la personalitat dels politics.

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=569177

Anònim ha dit...

ºi se sap ya si isos bous van fer opocisions,es qe si no les van fer es pa cagarse i no torcarse ya aso

Anònim ha dit...

"Guindilla" pa l'equip de gobern del PP de Betxi de El Medieterraneo (el diari de dretes de la provincia):

Denuncia desde el grupo socialista:
Betxí “elude” bajar los sueldos de los ediles
Mª José Montolío indica que ya se pactó la rebaja en comisión.

12/06/2010 Y. C.

El PSOE de Betxí ha denunciado que el alcalde, el popular Manuel Blasco, “elude” bajarse el sueldo. Así lo aseguró la portavoz socialista, Mª José Montolío, quien indicó que “en la comisión de gobierno se acordó tomar medidas para rebajar las retribuciones de los ediles y ya no se ha vuelto a saber nada”.

“De hecho --indicó Montolío--, en el último pleno no se llevó el asunto para su aprobación pese a que ya se había pactado la reducción salarial en un 5%”.

La concejala reclamó a Blasco “más austeridad en los gastos en esta época de crisis”. Y es que la agrupación ha denunciado en diversas ocasiones “el despilfarro del equipo de gobierno en época de bonanza, que ha llevado a tener las arcas municipales en una situación desastrosa”. “Si hubieran guardado antes, no sucedería esto”, concluyó.

H.